AVRUPA AMATÖRLER’DE ŞAMPİYON ÖZGÜN ŞAHİN

Avrupa Amatör Satranç Turnuvasın’da Türk Satranç Sporcularının Rüzgarı Esti

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

AVRUPA AMATÖRLER’DE ŞAMPİYON ÖZGÜN ŞAHİN

Avrupa Amatör Satranç Turnuvasın’da Türk Satranç Sporcularının Rüzgarı Esti

 

Türk satranç sporcuları Avrupa’da başarıdan başarıya koşuyor. “2018 Avrupa Amatörler Satranç Şampiyonası”nda Özgür Şahin altın madalya alarak şampiyon, Ahmet Olçum ise gümüş madalya alarak ikinci oldu. Şampiyona’da kadınlar alt kategorisinde Algı Acarbay ‘da ikincilik elde ederek gümüş madalya kazandı. Ayrıca 2018 Teplice Açık'ta milli satranç sporcusu Büyükusta (GM) Muhammed Batuhan Daştan averajla üçüncü olarak bronz madalya alma başarısı gösterdi.

 

SATRANÇ SPORCULARIMIZ

AVRUPA’DA ALTIN, GÜMÜŞ VE BRONZ KAZANDI

Genç sporcuların Avrupa dereceleri ile gururlandırdıklarını söyleyen Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, “2018 Avrupa Amatörler Satranç Şampiyonası ve 2018 Teplice Açık'ta gençlerimizin gösterdiği başarı göğsümüzü kabarttı.

 

TSF BAŞKANI GÜLKIZ TULAY:

“GELECEĞİN İNŞASINI GENÇLERLE BİRLİKTE YAPACAĞIZ”

Uluslararası şampiyona ve turnuvalarda sergilediğimiz üstün mücadelelerin sonucu gençlere inancımız tazeleniyor. Geleceğin inşasını gençlerle birlikte yapmamız gerektiği inancındayız. Bu sebeple onların her alanda destekçisiyiz. Biz, onlar için çalışmaya devam edeceğiz, sporcularımız da bayrağımızı dünyanın her noktasında dalgalandırmaya devam edecek. Satranç camiası adına sporcularımızı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

 

SATRANÇ SPORCULARI İKİ TURNUVADA DA YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ

Karadağ’ın Nikşiç kentinde düzenlenen 2018 Avrupa Amatörler Satranç Şampiyonası’nda Özgün Şahin 2300 ELO-altı kategorisinde 8 puan ve 2483 ELO performansıyla şampiyon oldu. Yine aynı kategoride mücadele eden Ahmet Olçum da 7,5 puanla şampiyonayı ikinci sırada tamamlamayı başardı. Olçum aynı zamanda 2300 ELO barajını geçerek Fide Ustası (FM) unvanı elde etti. 2300 ELO altı kategorisinde mücadele eden Algı Acarbay da kadınlar alt kategorisinde Rus Zherebtsova'nın ardından ikinci sırayı elde etti.

Çekya'nın Teplice kentinde düzenlenen 2018 Teplice Açık'ta GM Muhammed Batuhan Daştan son tur Movsesian ile berabere kaldı ve 7/9 puanla 1-4’üncü sıraları paylaşarak averajla üçüncü oldu. GM Daştan böylece 2649 ELO performansı ve 14 ELO kazancıyla turnuvayı tamamladı.

 

AVRUPA AMATÖRLER’DE TÜRK SPORCULARDAN DERECE BAŞARISI

Avrupa Amatörler Satranç Şampiyonası’nda 2 bin 300 ELO-altı kategorisinin yanı sıra 2000 ELO, 1700 ELO ve 1700 ELO-Kadınlar kategorilerinin de olduğu şampiyonada sporcularımız dereceye girmeyi başardı. 2000 ELO kategorisinde Kadın usta Adayı (WCM) Safiye Öykü İnce 7,5 puanla 1-2’inci dereceleri paylaşarak şampiyonayı averajla ikinci tamamladı.

1700 ELO kategorisinde Can Mıhçıyazgan 7 puanla 1-3’üncü sıraları paylaştı ve gümüş madalyanın sahibi oldu. 1700 ELO Kadınlar kategorisinde de Azra Ece Koç 7,5 puanla ikinci sırayı elde etti.

 

Fatih Bacak, Antalya - Temmuz.2018 - fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ – mail: okkesb61@gmail.com,


Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP