MERAL AKŞENER'DEN 24 HAZİRAN AÇIKLAMASI

100 yıllık bir CHP %20 - 50 yıllık MHP %11 - AKP devlet gücü ve imkanlarıyla %41 - HDP %12 oy aldı. Bir aylık İYİ Parti ise %10 oy aldı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

100 yıllık bir CHP %20 - 50 yıllık MHP %11 - AKP devlet gücü ve imkanlarıyla %41 - HDP %12 oy aldı. Bir aylık İYİ Parti ise %10 oy aldı.

 

MERAL AKŞENER'DEN 24 HAZİRAN AÇIKLAMASI

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener:

"- Ben ve dava arkadaşlarım hem partimizin kuruluş süreci ve sonrasında karşılaştığımız engellerde güçlü millet ve devlet şiarından vazgeçmedik.

Daha 7. ayımızda siyasetin ikiliği arasına sıkışmış siyasal iklimi değiştirdik. Demokrasimize nefes aldırdık. Parlamentoda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Millete verdiğimiz sözleri yerine getirme sözünü arkadaşlarımız beyan etmişlerdir. Daha etkin ve kararlı mücadele verme konusunda kararlıyız. İYİ Parti girdiği ilk seçimde merkez parti eksiğini gidermiştir.

- Bugün daha güçlüyüz. TBMM'de milletvekillerimiz var.

- Merkez siyaset açığını kapattık.

- Bugün İYİ Parti ve kadroları siyasetimizin orta noktalarında yerini almıştır. Türk siyasetinde de insiyatif sahibi olacaktır. İyi ve güçlü bir Türkiye yolundaki itibarlı yürüyüşümüze yeni başlıyoruz.

- Tüm teşkilatımız ve bize düşen güvenilir ve çözücü bir parti olduğumuzu göstermektir. Kendilerini asla korkmadıkları, tüm engeller karşısında geri çekilmedikleri için teşekkür ediyorum. Gençler sokakta ve sosyal medyada elinden geleni yaptı. Onlara teşekkür ediyorum. Bugün artık İYİ Parti ve kadroları siyasetin orta noktasında yer almıştır. Giderek siyasette güçlü yerini alacaktır. Şunuda belirtmek isterim ki, çözüm, tespitler konusunda ortaya koyduğumuz her konuda haklı çıktık."

Muharrem İnce'nin "Diğer muhalefet adaylarının az oy aldığı" yorumuna ilişkin Akşener şöyle dedi:

"100 yıllık bir CHP %20 oy aldı. 50 yıllık MHP %11 oy aldı. AKP bütün devlet güçleri ve imkanlarıyla %41 oy aldı. Kürt siyasi hareketinin temsilcisi konumundaki HDP %12 aldı. Bir aylık İYİ Parti ise %10 oy aldı. Muharrem İnce'nin bu sözlerine katılmıyorum."

Akşener, Anadolu Ajansı'na Berat Albayrak'ın talimat verdiğine ilişkin duyumu seçim öncesi sorduklarını ve karşılığında 1 milyon liralık tazminat davası açıldığını belirtirken, YSK'nın önüne neden gitmediği de açıklayan Akşener, "İnce, Seçimi Erdoğan'ın Kazandığını Açıkladı" dedi.

Meral Akşener, seçim günü tehdit alıp almadığı yolundaki soruya ise, "Hayır. Ben o gece partimde 01.30'a kadar seçim sonuçlarını takip ettim arkadaşlarımla beraber. Başkanlık divanı üyeleri buradaydı. Ne bir telefon aldım, ne bir ziyaretçi oldu… Zaten öyle bir şeyi aklından geçirecek bir şey yoktur. Geçmişim, bugünümün teminatıdır" yanıtını verdi.

"MHP ile ittifak olur mu.?" şeklindeki soruya ise Akşener, "Bütün siyasi partilerin içinde hala İYİ Parti konuşuluyorsa bu İYİ Parti'nin siyasi cenahta önemli bir alan kapladığını gösteren sonuçtur. Biz siyasi bir partiyiz evcilik oynamıyoruz" dedi.

Odatv.com 26.06.2018

 

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Haziran.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ --- okkesb@turkfreezone.com,


Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP