K.MARAŞ DERNEKLERİ İZMİR İSTİŞARE TOPLANTISI.!

Bu da demektir ki; İstanbul'da 50 dernek bir Federasyon veya Konfederasyon kuramıyor, bunların kurumsallaşmasını K.Maraş Belediyecileri yapacaklar. Bu mudur Sivil Toplumculuk.?

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

K.MARAŞ DERNEKLERİ İZMİR İSTİŞARE TOPLANTISI.!

Türkiye’nin 7 Bölgesinde Faaliyet Gösteren Kahramanmaraş Dernek Ve Vakıf Başkanları İzmir De 2.Kahramanmaraş Dernekleri İstişare Toplantısını Gerçekleştirdiler.

Kahramanmaraş dernekleri; kurumsallaşmalarını üst düzeye taşımak amacıyla federasyon veya konfederasyon kurulması konusunda fikir birliğine vardılar.

Toplantı Sonunda Yayınlanan Sonuç Bildirgesinde; ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanıması Şiddetle Kınandı.!


Kurumsallaşmak amacıyla birincisi Kahramanmaraş Andırınlılar Derneği başkanı Hamdi Çam'ın koordinasyonu ve ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilen istişare ve dayanışma toplantısının 2.’si ilk toplantıda alınan kararla 1 yıl sonra 10 Aralık 2017 tarihinde İzmir de yapıldı.


İkinci İstişare toplantısı Ankara Göksun Derneği Başkanı Atilla

Mutlu Alkış’ın sunumunda başladı. Öncelikle divan oluşturuldu. Divana Osmaniye Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Cengiz Biber, Ankara Kahramanmaraş Dernek Başkanı Abdurrahman Köroğlu, İstanbul Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç ve ev sahibi İzmir Kahramanmaraş Dernek başkanı Murat Özbilir Seçildi.

Toplantının ilk gündem maddesi olarak istiklal kahramanlarımız ve şehitlerimiz için saygı duruşu yapıldı ve istiklal marşı okundu.

İzmaraşder Başkanı Murat Özbilir ev sahibi olarak açılış konuşmasından sonra katılımcı başkanlar sırayla kendilerini takdim ederek tanıştılar.

Toplantı tanışma faslından sonra Başkanların birer birer kurumsallaşma konusunda yapılması gerekenleri ve uygulanacak yol haritası hakkındaki görüşlerini açıklamalarıyla devam etti.

KURUMSALLAŞMA  KAHRAMANMARAŞ'A KALDI.!

Sivil Toplum Kuruluşu olan derneklerin resmi, hükümet ve askeri kurumlarla doğrudan organik ilişkilere girmemeleri gerektiğini Başkanların kendileri de çok iyi bilmelerine rağmen, çoğunluğu

K.Maraş Büyükşehir Belediyesinden ve Onikişubat Belediye Başkanından yardım istediler.

BU MUDUR SİVİL TOPLUMCULUK.?

Onikişubat Belediye Başkanı da siz burada federasyon veya konfederasyon kurulması konusunda tecrübe ve bilgi noksanlığı nedeniyle zorluk yaşamayın, biz belediye olarak avukatlarımızla gerekli araştırma ve incelemeyi yapalım, K.Maraş'a geldiğinizde kurumsallaşmanıza destek verelim dedi.

Bu da demektir ki; İstanbul'da 50 dernek bir federasyon veya konfederasyon kuramıyor, bunların kurumsallaşmasını K.Maraş Belediyecileri yapacaklar. Bu mudur Sivil Toplumculuk.?

10 Aralık Pazar günü yapılan Kahramanmaraş Derneklerin İstişare toplantısına katılmak için iki gün öncesinde İzmir'e gelen ve Balçova Termal Tesislerinde konaklayan Dernek, vakıf ve belediye başkanları ile bürokratlar önce  termal tesislerde şifalı sularda stres attılar  sonra da Murat Özbilir ve yönetimi tarafından ağırlanarak İzmir'de faaliyette olan hemşeri işletmeleri ile İzmir Fuarına katılan Kahramanmaraş valiliği standını da  ziyaret ederek İzmir'den unutulmaz bir anılarla ayrıldılar.

10 Aralık sabahı İstişare toplantısının yapılacağı Toplantı öncesinde katılımcı başkanlar ve heyetleri burada K.Maraş’ın sosyal medya kanalı 46 TV de Eyüp Kadir Kılcı’nın canlı yayınına katıldılar.

Fuar ziyaretinde Kahramanmaraş Valiliği il kültür ve turizm şube müdürü Ökkeş Gökçe başkanlarla 46 TV canlı yayınına konuk oldu, Fuar hakkında bilgiler verdi. Fuar ziyareti sonrası İzmaraşder başkanı Murat Özbilir heyeti Konak meydanda kendi işletmesi Antik Cafe Restoranda başkanlar onuruna yemek verdi.

Başkanlar heyeti yemek sonrası Buca Akıncılar da faaliyet gösteren Doğal 46 Dondurma ve Baklavalarını ziyaret eden heyet burada yöresel lezzetler ile Kahramanmaraş’ı yaşadılar.

İkincisi yapılan Kahramanmaraş Dernekleri İstişare toplantısı Kahramanmaraş’ın sosyal medya tv kanalı facebook.com/46tvofficial adresinden kesintisiz canlı olarak yayınlandı.

Türkiye’nin 7 bölgesinden gelerek İzmir Maraşder başkanı Murat Özbilir'in koordinasyonu ev sahipliğinde İzmir, Balçova Termal Tesislerinde toplanan başkanlar; kurumsallaşma ve etkin bir sivil toplum kuruluşu olmak için kakarlılıklarını ifade ederek bundan sonra bir yıl gibi uzun zaman geçirmeden kısa sürelerde toplanarak kurumsallaşmaya daha hızlı ulaşmak amacıyla Nisan 2018 de K.Maraş'ta 3.istişare toplantısı yapılmasını önerdiler.

K.MARAŞ 86. İZMİR ENTERNASYONAL FUARINDA

86. İzmir Enternasyonal Fuarına katılan Kahramanmaraş valiliği standını ziyarete gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tatlısu Belediye Başkanı A.Hayri Orçan,  

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u temsilen Muhtarlar ve Sivil toplum İlişkileri Daire Başkanı Adnan Alagöz,

İnsan Kaynakları Eğitim Şube Müdürü Necati Kahveci ve Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’u temsilen Özden Kaya, STK Koordinasyon Şube Müdürü Yaşar Kaymak 2.Kahramanmaraş Dernekleri İzmir İstişare toplantısına da katıldılar.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Davet Üzerine Başkanlara Selamlama Konuşması Yaptı.

Başkan Mahçiçek; birlik ve beraberlikte güçlerin birleştirilmesine, çatı kuruluşların kurulmasına yönelik konuşurken bugün burada olmamız da bizlerin güçlü birliktelik yolunda zor olanı başardığımızın göstergesidir dedi.

Başkan Hanefi Mahçiçek’in konuşması sonrasında başkanlar sırayla söz alarak görüşlerini beyan etti. Toplantı da KMBB STK ve Muhtarlar Daire Başkanı Adnan Alagöz ve Şube Müdürü Yaşar Kaymak; başkanların koordinasyon eksikliklerini ve yaşanılan olumsuzlukları dile getirdiler.

Başkan Alagöz konuşmalar sonrasında söz alarak; birlik ve beraberliğin yanında kurumsallaşmanın önemine vurgu yaptı. Hangi il ve ilçelerde STK’larımız var ise orada öncelikle federasyonlaşmalı ve Türkiye genelinde Konfederasyon kurmalıyız dedi.

Yerel yönetimler güçlü olan STK'lar ile her zaman bir arada birlikte yürümek ister. En kısa sürede kurumsal kimliğimizi federasyon ve konfederasyon ile taçlandırmalıyız, ben bugün burada bu arzu ve isteği görüyorum, toplantıya iştirak eden tüm başkanlarımızı da tebrik ediyor ve KMBB Başkanımız sayın Fatih Mehmet Erkoç’un selamlarını iletiyorum dedi.

2.Kahramanmaraş Dernekleri istişare toplantısında başkanlar Kudüs’ü de unutmadılar ve bu konuda bildiri yayınlanarak tepki gösterilmesini istediler. Bir sonraki toplantının Kahramanmaraş’ta yapılması yönünde iyi dileklerini paylaştılar.

 

@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Aralık.2017 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@turkfreezone.com,

 


2.KAHRAMANMARAŞ DERNEKLERİ İSTİŞARE TOPLANTISINA;

İzmir Kahramanmaraş Derneği Başkanı Murat Özbilir,

Ankara K.Maraşlılar Derneği Başkanı Abdurrahman Köroğlu, 

Osmaniye K.Maraşlılar Derneği Başkanı Cengiz Biber, 

Trabmarder, Trabzon K.Maraş Kardeşlik Köprüsü Derneği Başkanı Ökkeş Bölükbaşı, 

Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, 

İstanbul Afşinder Derneği Başkanı Ahmet Ardıç, 

Yedi Dost Derneği Av. Erol Kıraç, 

Serik K.Maraşlılar Derneği Başkanı Hüdaverdi Koca, 

Alanya K.Maraşlılar Derneği Başkanı Bekir Koska, 

Kırıkkale K.Maraşlılar Derneği Başkanı Nuh Baraklı, 

Aydın Kuşadası K.Maraşlılar Derneği Başkanı Ahmet Candan, 

KentMaraşder Derneği Başkanı Bilal Ardıç, 

Kıbrıs Tatlısu Belediye Başkanı ve KKTC Maraşder Genel Başkanı Hayri Orçan, 

İstanbul, Türkoğluder Derneği Başkanı Cafer Parlak, 

K.Maraş, Türkoğlu Kadın Akademisi Der. Başkanı Özden Kaya, 

İstanbul, Ekinözder Derneği Başkanı Nuri Kesgin, 

Dörtyol K.Maraşlılar Derneği Başkanı Şenay Görür, 

İskenderun K.Maraşlılar Derneği Başkanı Cuma Bal,

Küçüktatlar Derneği Başkanı Mehmet Barel, 

Elbistan Arıtaş Derneği Başkanı Adem Çelik, 

K.Maraş Dostluk Grubu Derneği Başkanı Abdurrahman Akbaba, 

Bursa K.Maraşlılar Derneği Başkanı Nuri Kayış, 

Çağlayan Fırnız Derneği Başkanı Kenan Aras, 

Gönülder Derneği Başkanı Hüseyin Bozkurt, 

Payas K.Maraşlılar Derneği Başkanı Faruk Yücel, 

Elbistan Derneği Başkanı Şeyhamit Güneş, 

Tarsus K.Maraşlılar Dernek Başkanı Alparslan Topaloğlu,

Ankara Göksunder Derneği Başkanı Atilla Mutlu Alkış, 

Osmaniye, Andırınlılar Derneği Başkanı Yunus Temiz, 

İstanbul Andırınlılar Derneği Başkanı Hamdi ÇAM, 

Adana Kahramanmaraş Derneği Başkanı Op. Dr. Akın Vural, 

Adana Andırınlılar Derneği Başkanı Misal Polat,

Balıkesir K.Maraşlılar Derneği Başkanı Dursun Demircioğlu başkan yardımcılarıyla birlikte toplantıya katıldılar.

Toplantıya teşrifleriyle katılım sağlayan dernek ve vakıf başkanları toplantının bitiminde birer birer, şehrimizin global markası MADO'nun çangala dondurma astığı dondurmayı et keseriyle kesti.

MADO; dondurmanın yanı sıra yöresel lezzetlerimizi de başkanların beğenisine sundu. Başkanlar; dondurma, sıcak salep, tereyağlı Kahramanmaraş baklavası, fıstık ve badem ezmesi, pestil, bastık, samsa, cevizli ve un sucuğu ve tabii ki memleketin vazgeçilmezi tarhana ile muhteşem ziyafet sundu.

Doğal 46 kurucusu Doğan Karasakal'ın da toplantıdaki çabası takdire şayandı. Toplantı günün önemine binaen hazırlanan İZMARAŞDER Hatırası olarak katılımcı tüm başkan ve basın kuruluşu temsilcilerine plaket takdimi ve hatıra fotoğraf çekimi ile son buldu.

2.KMANMARAŞ İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILMAYANLAR;

2.Kahramanmaraş Dernek ve Vakıfları İstişare Toplantısına

davet edildikleri ve yerleri ayrıldığı halde;

Ankara Andırınlılar Derneği Başkanı Abdurrahman Gök,

K.Maraş Andırınlılar Derneği Başkanı Ahmet kolutek,

İstanbul, Göksun Çardak Derneği Başkanı Fatih Canpolat,

İstanbul, Atakder Derneği Başkanı Funda Aytaç

Samsun K.Maraşlılar Derneği Başkanı Hasan Koca,

İstanbul, Elbistan Alkayaoğlu Derneği Başkanı Hasan Yıldız

Konya K.Maraş Kültür Derneği Başkanı İbrahim Erayman,

Ankara, K.Maraş Eğitim Vakfı Başkanı Mahmut Bayazıt,

İzmir Afşın Kültür Derneği Başkanı Ökkeş Savran,

İstanbul Maraşder Derneği Başkanı Şaban Kurt,

K.Maraş Edeler Diyarı Derneği Başkanı Şeref Dere,

Malatya K.Maraşlılar Derneği Başkanı Zafer Akkök,

değişik nedenlerle katılamayan dernek başkanlarıdır.

Not:Toplantı Videosu

www.facebook.com/46tvofficial adresinden indirilebilir.​

 

@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Aralık.2017 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@turkfreezone.com,


KAHRAMANMARAŞ DERNEK BAŞKANLARI

2.İSTİŞARE TOPLANTISI - İZMİR  SONUÇ BİLDİRGESİ

Türkiye’deki çeşitli İl ve İlçe Kahramanmaraş Dernekleri, 2. Dernek Başkanları İstişare Toplantısını 10 Aralık 2017 tarihinde İzmir Kahramanmaraşlılar Derneğinin ev sahipliğinde gerçekleştirmiştir.

2. Dernek Başkanları İstişare Toplantısına katılan Kahramanmaraş İl ve İlçe Derneklerimiz;

Adana-Andırınlılar Derneği., Adana-K.Maraş Der.,

Ankara-Göksunlular Der., Ankara-Marder,

Antalya-K.Maraşlılar Der., Antalya-Alanya K.Maraş Der.,

Alanya K.Maraş Kültür Der., Antalya-Serik K.Maraş Der.,

Aydın-Kuşadası K.Maraş Der., Balıkesir-K.Maraş Der., 

Bursa-K.Maraş Der., Hatay-Dörtyol K.Maraş Der.,

Hatay-İskenderun K.Maraş Der., Hatay-Payas-K.Maraş Der.,

İstanbul -Ekinözü Celaliler Der., İstanbul-Kentmaraşder,

İstanbul-Maraş Der, İstanbul-Afşin Büyük Tatlar Der.,

İstanbul-Afşin Eshab-I Kehf Dostluk Der., İstanbul-Afşin Kücüktatlar Der., İstanbul-Andırınlılar Der.,

İstanbul-Elbistan ve Çevre Köyleri Der., İstanbul-Trabmarder,

İstanbul-Türkoğluder, İstanbul-Yedidost Der.,

İstanbul Afşin Arıtaş Der., İzmir-K.Maraş Kültür Der.,

K.Maraş Çağlayan Fırnız Der., K.Maraş-Dünya Ehlibeyt Vakfı,

K.Maraş-Afşin Eshabıkehf Gönül Elçileri Der.,

K.Maraş-Türkoğlu-Kadın Akademisi,

Kahramanmaraş-Dostder, Kırıkkale-K.Maraş Kültür Der.,

Kocaeli-K.Maraşlılar Der., K.Kıbrıs-K.Maraş Der.

Kıbrıs,Tatlısu Belediye Başk., Malatya-K.Maraş Der.,

Mersin-Tarsus K.Maraş Der., Osmaniye-Andırınlılar Der., Osmaniye-K.Maraş Der., Osmaniye-Kuzey Kafkasya Kültür Der.,

 

Yapılan Toplantıda Aşağıdaki Belirtilen Kararlar Alınmıştır

1-- Derneklerimizin bulunduğu yerlerde federasyonlaşma çalışmalarına başlanması,

2-- 3.Dernek Başkanları İstişare Toplantısının 2018 Yılı içinde tespit edilecek bir tarihte Kahramanmaraş ilimizde yapılması yönündeki çoğunluk görüşü doğrultusunda çalışmalara başlanmasına,

3-- Dernek başkanlarımızın İletişimini sağlayan WhatsApp İletişim grubunun yeniden şekillendirilerek devam etmesi,

4-- Kahramanmaraş’taki Mahalli ve Mülki idareci ve yöneticiler ile dernekler, Mesleki Kuruluşlar ve odalarla iletişimin kuvvetlendirilmesi ile Kahramanmaraş’ın tanıtımına yönelik organizasyonların planlanıp uygulanması aşamalarında bütün derneklerimizin kendi aralarında,  derneklerimizle diğer kişi ve kuruluşlar arasında iletişim ve paylaşımın sağlanması için dernek başkanlarımızın iletişim listesinin oluşturulması,

5-- Türkiye genelinde Kahramanmaraşlı Bürokrat, İş Adamı ve Siyasetçilerin (Milletvekili ve Belediye Başkanı) isim ve Telefon listelerinin oluşturulması.

6-- Derneklerimizce seçilmiş üyelerinin organizasyonunda Kahramanmaraş ile ilgili olarak belirli zamanlarda belirli konu altında ortak panel, konferans, bilgi şöleni vb. etkinlikler düzenlenmesi, yine Derneklerimizce oluşturulacak bir yayın kurulu organizesinde Türkiye genelini ve Kahramanmaraş ile ilgili haber ve bilgileri içeren bir gazete yayınlanması için çalışmalara başlanması,

7-- Kahramanmaraş valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nce diğer illerde düzenlenen etkinliklerden o ildeki Dernek Başkanlarının bilgilendirilebilmesi için Dernek başkanları iletişim bilgilerinin Büyükşehir Belediyesine bildirilmesi, Kararları alınmıştır. 

10 Aralık 2017 Pazar

 

@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Aralık.2017 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@turkfreezone.com,


Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP