ANTAM ANKARA TARİHİ ÇALIŞMALARI PANEL YAPILDI

Ankara Kulübü Derneği Bünyesinde Kurulan, Antam - Ankara Tarihi Araştırmaları Merkezinin Düzenlediği Panel Gerçekleştirildi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ANTAM ANKARA TARİHİ ÇALIŞMALARI PANEL YAPILDI

Ankara Kulübü Derneği bünyesinde kurulan,
Ankara Tarihi Araştırmaları Merkezinin düzenlediği,
A.N.K.A.R.A. .T.A.R.İ.H.İ. .Ç.A.L.I.Ş.M.A.L.A.R.I. .P.A.N.E.L.İ

Ankara Konağı Başkent Salonunda ki Panelin Oturum Başkanlığını ANTAM Başkanı Şevket Bülent Yahnici yaptı.


Başkan Yahnici bilgilendirme toplantısında, Ahilik üzerinde durdu. Ahilik, sadece esnaf örgütlenmesi değildir, ticari bir konu hiç değildir derken Ahilik meselesini seğmen, askeri yönetim, amme hukuku ve fertlerin toplum ile ilişkileri olduğunu belirtti. Derlediği Ankara"nın Tarihi hakkında ki kitaplardan seçmelere örnekler verdi.


- Ankara Ahileri ve Eserleri...(2011)... A.Kerim Erdoğan 
- Ahiler şehri Ankara...(2011)... M.Ali Hacıgökmen 
- Ankara Rehberi...(1949)... Nurettin Can Gülekli

Açılış konuşması yapan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı - Ankara Kalkınma Kurulu Başkan Vekili - Ankara Enstitüsü Başkanı - Kalkınma Bakanlığı DPT Uzmanı...
Dr. Metin Özaslan ; Ankara Konağı Başkent Salonunda ki Panel de 120 kişilik seçkin davetli topluluğuna "Ankara derin bir tarihe ve kültüre sahiptir. Geçmişte Cumhuriyet şehri olan Ankara"nın Başkent olacağı belli idi. 19.yüzyıl sonları 20.yüzyıl başlarında çok sayıda düşünür, Osmanlı aydınları, devlet adamları ve tüm dünyada ki çeşitli düşünürler, Osmanlı Cumhuriyetini o dönemlerde yoğun şekilde tartışıyorlardı.

Bu tartışmalardan Atatürk çok etkileniyor, çocukluk ve gençlik dönemleri bir Cumhuriyetçi olarak geçiyor. Haliyle böylesine bizim kendi bünyemizde Orta Çağda, Orta Asya coğrafyasında bir Cumhuriyet deneyiminin olması çok önemli. Bu deneyim Ankara"nın Başkent olmasında çok önemli nedenlerden birisidir.
Ankara geçmişte bir Cumhuriyet şehri. En önemli kimliği, Cumhuriyet...Bu da Ankara Tarihi Araştırmaları Merkezinin en önemli konularından birisi " dedi.

Oturum başkanlığını Şevket Bülent Yahnici yaparken, 
Erman Temur, Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, Prof Dr. Filiz Yenişehirlioğlu ve Prof Dr. Özer Ergenç Panelist olarak katıldı. Panel sonrası panelistlere "Seymen Heykeli" verildi.


 

@ #Medya Günebakış

Fatih Bacak, Antalya – Ekim.2017 fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ – mail: okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP