JİNEKOLOJİ KONGRESİ ANTALYA

Dünyaca Ünlü Profesörler Antalya’da Jinekoloji Kongresinde Buluştu...

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

JİNEKOLOJİ  KONGRESİ ANTALYA

Dünyaca Ünlü Profesörler Antalya’da Jinekoloji  Kongresinde Buluştu...

Türkiye ve Dünya jinekoloji camiasının da çok yakından takip ettiği gelenekselleşmiş 11.Türk-Alman Jinekoloji Kongresi Antalya’da gerçekleşti.

Sueno Hotels Deluxe kompleksi Convention Center’da gerçekleşen Türk –Alman Jinekoloji Kongresi’nde Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen  jinekologları bir araya geldi.

Güçlü bilim adamlarından oluşan  öğretim üyeleri ile beraber, jinekoloji alanında  yaptığı çalışmalarla Türkiye ve dünyada, saygın bir yeri olan TAJEV (Türk Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı) tarafından düzenlenen konferansı yerli yabancı 1500’den fazla katılımcı takip etti.

BASIN TOPLANTISI

TAJEV Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü, uluslararası bir konferansın Türkiye’de yapılmasının önemine değinerek, dünyada jinekoloji alanında  uygulanan yeni tedavi yöntem ve gelişmelerin bu konferansta paylaşıldığını ve uygulamalı olarak anlatıldığını söyledi. 

Prof. Dr. Cihat Ünlü; ”Jinekoloji konferansı hem Türkiye’de, hem de dünyada yakından takip ediliyor. Ülkemizde TAJEV olarak yaptığımız çalışmalar Avrupa’nın bir çok yerinde örnek gösteriliyor.Endüstri son değişiklikleri ile burada.Üst düzey bilimsel kongreler üretiyoruz.Hiç bir yabancı konuşmacımız kongremize gelmemezlik etmediler. Biz vakıf olarak toplumsal duyarlılık ve toplumsal sağlığımız için çok çalışıyoruz. Bu çalışmalar sonucunda özellikle önlenebilir kanser çeşidi olan rahim ağzı kanser taraması ‘HPV taramalarında’ şu ana kadar yaklaşık 1,5 milyon kadın taranmış ve 10 gün içerisinde sonuçlarına ulaşmaları sağlanmıştır. Dünyada örneği olmayan bu çalışmaya önümüzdeki dönemde devam edeceğiz” dedi

Prof. Dr. Cihat Ünlü konferansın önemli konuları arasında yer alan yumurtalık dondurma yöntemine değindi. Ünlü; ”Yumurtalık dondurma yöntemi ile tedavi gören kadınlarımız için hamile kalamama riskinin azalacağını öngörüyoruz. Yaklaşık 30 yıldır sperm ve erken embriyo dondurulmaktadır. Yeni teknikler sayesinde yumurta ve yumurtalık dokusu da başarıyla dondurulabilmektedir. Özellikle hücre içi buz oluşumunu engelleyen yöntemler başarıyı artırmıştır. Bu yöntem kanser nedeniyle radyoterapi ve kemoterapi alacak hastalara umut olmuştur” şeklinde konuştu.

Doğumlarda Kadın Ölümleri Son 25 Yılda %83 Azaldı

Prof. Dr. Cihat Ünlü gebelik kayıpları hakkında da şunları söyledi; Son yıllarda doğum ve sonrasında anne ölümleri azaldı. 2015 yılında doğum sırasında 187 kadınımız hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 25 yılda bu rakam %83 oranında azaldı. Şimdiki verilere göre her 100 bin doğumda 15 kadınımız maalesef ölüyor. Hedefimiz 2030 yılında 100 bin doğumda bu sayıyı 5’e düşürmek. Baktığımızda gebelik kayıplarının ağırlıklı olarak doğum sonrası kanama sebebi ile yaşandığını biliyoruz. Bu yüzden çok çalışmalıyız, toplumumuzun bu konuda daha hassas olmasını sağlamalıyız.

 

Fatih Bacak, Antalya – Mayıs.2016 fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb  -----------  E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, -okkesb@gmail.com,

Fatih Bacak, Antalya – Mayıs.2016 fb.antalya007@gmail.com,

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP