SPOR HER YERDE & TÜYAP’TA

Türkiye’nin ilk Spor ve Aktif Yaşam Fuarı 14 - 17 Nisan 2016 TÜYAP'ta...

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

Spor Ve Aktif Yaşam Fuarı                                          Tüm Spor Dünyasını Bir Araya Getirdi

 

14 Nisan 2016 Perşembe günü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen  ‘Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’nın açılış töreni, Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen veya Başkan Vekili, Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İstanbul, 14 Nisan 2016 - TÜYAP tarafından sektörün önemli markalarını, sporseverleri ve sağlıklı yaşama önem verenleri bir araya getirmek için yola çıkan Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’nın açılış töreni, 14 Nisan 2016 Perşembe günü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene, Tüyap Fuar Ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt, Türkiye Cimnastik Federasyonu Yöneticisi Sevil Topuz, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz’ın yanı sıra, FIBA Başkanı Turgay Demirel, Antrenörler Yılmaz Vural, Oktay Derelioğlu ile Türkiye’nin önemli sporcuları ve spor tutkunları katıldı.

Ersözlü: “Türkiye’de spor endüstrisi cirosunu artırmak, farkındalık yaratmak ve gençlerimize destek olmak istiyoruz.”

Törenin açılış konuşmasını yapan Tüyap Fuar Ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türk fuar sektörüne yeni bir fuar katmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu fuar ile Tüyap fuarcılık olarak bir ilki gerçekleştiriyoruz. 6 salonda 30.000 metrekare alan üzerinde 200’den fazla firmanın katılımı ile aynı anda 3 farklı fuar gerçekleştiriyoruz. Fuarda birbirinden değerli derneklerin ve markaların müsabakaları, etkinlikleri, şampiyonaları ve showları yer alacak. Etkinliklerin yanı sıra dünyaca ünlü sporcular da burada olacak. 4 gün boyunca fuarda görsel bir şölen yaşatacağız. Sektörün büyümesine ve lisanlı sporcu sayısının artmasında bir veri oluşturduk. Türkiye’de spor endüstrisi cirosunu artırmak, farkındalık yaratmak ve gençlerimize destek olmak istiyoruzdedi.

Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz ise konuşmasında şu noktalara dikkat çekti.“ Bu fuar ile bir rüyamız daha gerçek oldu. Fuarımız gerçek bir Avrasya fuarı ve dünyada üçüncü olmaya aday. Bisikletliler derneği olarak isteğimiz, Türkiye’de güvenli bisiklet yolları ve park alanları oluşturulması. Türkiye’de büyük atılım yaptık, 5 milyon üniversite öğrencisini bisiklet kullanamaya teşvik etmek için İETT otobüslerine taşıma aparatı koyduk. Hatta bazı turizm şirketleri bize destek olarak bisikletli yolcuların bisikletlerini ücretsiz olarak taşıyacağını açıkladı. Londra’da 362 milyon dolar harcanarak inşa edilen bisiklet otobanın, 17km’lik örnek projesi Ankara için yapılıyor.”

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyon Başkanı Niyazi Kurt;4 Mayıs 2016'da İspanya'nın Santa Susanna şehrinde gerçekleşecek Avrupa Şampiyonası'nda yer almak için bu fuarda Türk Milli takımımızın seçmelerini yapıyoruz. 2012 yılında en az bütçe ile en çok madalya kazanan federasyon olduk. Ülkede 10 bine yakın spor salonu var ve 100 binden fazla insan bu salonlardan faydalanıyor. Bizim alanımız, sporun bir anlamda görsel boyutu. Lisanslı olan 500 ila 600 sporcu sayımızın, spor sektöründe gerçekleşecek farkındalıkla en az bin olmasını arzu ediyoruz.” dedi.

TÜYAP’TA DÖRT GÜN DURMAK YOK…

Öte yandan spor ve aktif yaşamın her alanının yer alacağı fuarda, özel olarak hazırlanan alanlarda dört gün boyunca spor etkinlikleri gerçekleştirilecek. Zumba’dan Fitness’e Pilates’ten Klasik Yoga’ya Body Balance’dan Natürel hareketlerle yapılan spor çeşitlerine kadar birçok etkinliğin yer alacağı fuarda, ziyaretçilere keyifli anlar yaşatılacak. Türkiye’de sporun duayen ismi ve aynı zamanda spor fuarının tanıtım yüzü olan Neslihan Yavuzcan, fuarda nefes ve özel etkinlikleriyle katılımcılara sağlıklı dakikalar yaşatacak. Aynı zamanda World Beauty Fitness&Fashion (WBFF)’ın Andreia Brazier, Williams Falade, Wole Adesemoye, Amr Hussein, Kitti Savai ve Julia Stecher gibi dünyaca ünlü manken yıldızlarının katılacağı fuarda, özel showlar da sergilenecek.

FUARLARIN KALBİ TÜYAP’TA ATIYOR

Spor ve Aktif Yaşam Fuarı ile birlikte, Boat İstanbul ve Avrasya Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı da eş zamanlı olarak start alacak. Bisikletliler Derneği’nin iş birliği ile düzenlenecek olan Avrasya Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı’nda dağ bisikletleri, yarış bisikletleri, şehir bisikletleri, çocuk bisikletleri, moda ve giyim, cyclo – cross bisikletleri, elektrikli bisikletler, fitness bisikletleri – segway, spor bisikletleri - kargo bisikletleri – özel amaçlı bisikletler – yedek parçalar, aksesuarlar ve ürünleri tek çatı altında sergilenecek. 10 metre altı motorlu, motorsuz ve yelkenli tekneler ile su sporları fuarı Boat İstanbul’da ise ağırlıklı olarak 10 metre altındaki teknelerin tanıtımı gerçekleştirilecek. Hobi ve spor tekneciliğini geliştirmek amacı ile düzenlenen bu fuarda en yeni ürünler deniz tutkunları ile buluşacak.

Detaylı bilgi ve fuar etkinlik alış planı için

www.sporveaktifyasamfuari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


SPOR HER YERDE & TÜYAP’TA

Türkiye’nin ilk Spor ve Aktif Yaşam Fuarı 14 - 17 Nisan 2016 TÜYAP'ta...

Sektörün önemli markaları, sporseverler ve sağlıklı yaşama önem verenler, 14-17 Nisan 2016 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ‘Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’nda buluştu.

Spor sektörünün ilk ve tek fuarı,  TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Avrasya Bisiklet Fuarı ve Boat İstanbul Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlendi.

Sağlıklı yaşam bilincinin artmasıyla birlikte, Türkiye’de spor sektörüne yapılan yatırım her geçen gün yükselen ivmesini sürdürüyor. Spor ekipmanları, fitness-wellness, indoor-outdoor sporları, sporcu sağlığı ve spor modasını kapsayan sektör, yabancı firmaların pazara girmesiyle birlikte son 5 yıldır istikrarlı olarak yüzde 25 büyüme gösteriyor. Kuruluşundan bu yana hazırladığı 1.397 yurtiçi, 158 yurtdışı fuar ile 97 ülkeden 263.177 firmaya hizmet veren ve Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olan TÜYAP, bu kez spor sektörünü tek çatı altında bir araya getiriyor. Spor dünyasının ilk ve tek fuarı olan ‘Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’ için hazırlıklarını hızla sürdüren TÜYAP, 200’ün üzerinde firma ve spor kulüplerinin katılımı ile özel spor etkinliklerine 14 - 17 Nisan 2016 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

SPOR SEKTÖRÜ TEK ÇATI ALTINDA
Spor sektöründeki tüm teknolojik yeniliklerin ve gelişmelerin aynı çatı altında sergileneceği fuarın lansmanı 28 Mart Pazartesi günü Türkiye Spor yazarları Derneği’nde düzenlendi. Toplantının konuşmacıları arasında TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen  ve  Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyon Başkanı Niyazi Kurt da yer aldı.

Suat Çelen, lansmandaki konuşmasında lisanslı sporcu yaşının ülkemizde 3 yaşına kadar indiğini belirterek şunları söyledi; “Özel işletmeler bünyesinde açılan cimnastik salonlarıyla geçtiğimiz son 3 yılda 1200 olan sporcu sayısı 10 bine yükseldi.

Artık olimpiyatlara sadece katılım boyutuyla değil, madalya boyutuyla giriş yapıyoruz”. Niyazi Kurt ise, Türkiye’de 10 bin, İstanbul’da 4 bin salonda fitness eğitimlerinin verildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti; 

Federasyonumuz adına TÜYAP’ın spor sektörünü bir araya getiren bir organizasyon yapmasını sevinçle karşılıyoruz. Bizim alanımız, sporun bir anlamda görsel boyutu. Lisanslı olan 500 ila 600 sporcu sayımızın, spor sektöründe gerçekleşecek farkındalıkla en az bin olmasını arzu ediyoruz”.

SPOR VE AKTİF YAŞAM FUARI BÜYÜK ŞAMPİYONAYA HAZIRLANIYOR
Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen fuara, federasyon ve spor kulüpleri de çeşitli aktiviteler ile katılım gösterdi. Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından Türkiye Vücut Geliştirme Karşılaşmaları yapıldığı Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’na, önemli sporcular da katılım sağladı. Fuar boyunca süren Karşılaşmalar 14-16 Nisan 2016 tarihleri arasında saat 10.00 ile 19.00 arasında, 17 Nisan Pazar günü ise 10.00 ile 18.00 saatleri arasında düzenlenecek. Fuarda Türkiye Cimnastik Federasyonu ‘step, aerobic, pilates’ etkinliği ile sporseverlere seslenecek; Türkiye Basketbol Federasyonu ise, fuara özel turnuvaları ile fuara renk katıyor.

Ülkemizin ilk ve tek Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’na ulusal katılım kadar; Balkanlar, Orta Asya Cumhuriyetleri ile Avrupa’dan on binlerce ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Türk spor ekonomisine de katkı sağlayacak olan fuar hakkında TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü şöyle konuştu;Spor sektörü dünyada her geçen gün büyüyen bir sektör. Biz de ülkemizde böyle bir boşluğun olduğunu görerek Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’nı düzenlemeye karar verdik. Dört gün boyunca sürecek olan fuarda 100 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. 
Fuarın spor sektörüne yüzde 30’luk katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Dünyada spor salonlarına baktığımızda bu pazarın sayısal büyüklüğünün 84 milyar dolar olduğunu görüyoruz. 24.2 milyar dolarla ABD listenin ilk sırasında yer alıyor. Bu sıralamayı 6.7 milyar dolar ile İngiltere, 6.2 milyar dolar ile Almanya, 5.2 milyar dolar ile İspanya takip ederken Türkiye 368 milyon dolar ile listede yer alıyor. Türkiye’de Fitness’ın yanı sıra büyüyen ve trend olan diğer bir pazar ise ‘sağlıklı yaşam’ pazarı. Bu pazar; sporcu gıdaları, vitamin ve mineraller, diyet ve zayıflama ürünleri ile reçetesiz satılan ürünler olmak üzere dört ana grupta toplanıyor. Buradaki büyüklük ise 2015 yılı rakamlarına göre 220 milyar dolar. 11 milyar dolarlık hacmiyle sporcu gıdaları ise büyüme potansiyeli en yüksek sektör olarak öne çıkıyor”.

Moda spor pazarında da esiyor
Ersözlü sözlerine şöyle devam etti: Spor pazarı son 10 yılda büyük bir yükselişe geçti. 10 yıl önce belirli markalardan spor alışverişi yapılıyordu. Son yıllarda genç nüfusun artması ile spor oldukça popüler. 3 yıl önce kişi başı spor ürünleri harcaması 10-15 Euro iken bugün yaklaşık 20 Eurolara kadar çıktı. Bu yükseliş kıyafet serbestliği ve moda ile doğru orantılı ilerliyor. Örnek vermek gerekirse, geçmişe oranla çalışanlar işe spor kıyafetler ile gitmeye başladı. Bu da bir ihtiyacı doğurdu ve pazarı büyüttü”.

BU FUARDA YORULMAK YOK
Spor ve aktif yaşamın her alanının yer aldığı fuarda özel olarak hazırlanan alanlarda dört gün boyunca spor etkinlikleri gerçekleştirilecek. Zumba’dan Fitness organizasyonlarına, Pilates’ten Klasik Yoga’ya, Body Balance’dan Natürel hareketlerle yapılan spor çeşitlerine kadar birçok etkinliğin yer alacağı fuarda ziyaretçilere keyifli anlar yaşatılacak.

Türkiye’de sporun duayen ismi ve aynı zamanda spor fuarının tanıtım yüzü olan Neslihan Yavuzcan, fuarda nefes ve özel etkinlikleriyle katılımcılara sağlıklı dakikalar yaşatacak. Aynı zamanda World Beauty Fitness&Fashion (WBFF)’ın Andreia Brazier, Williams Falade, Wole Adesemoye, Amr Hussein, Kitti Savai ve Julia Stecher gibi dünyaca ünlü manken yıldızlarının katılacağı fuarda, özel showlar da sergilenecek.

ÜÇ FUAR BİR ARADA 
Spor ve Aktif Yaşam Fuarı ile birlikte, Boat İstanbul ve Avrasya Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı da eş zamanlı olarak start alacak. Bisikletliler Derneği’nin iş birliği ile düzenlenecek olan Avrasya Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı’nda dağ bisikletleri, yarış bisikletleri, şehir bisikletleri, çocuk bisikletleri, moda ve giyim, cyclo – cross bisikletleri, elektrikli bisikletler, fitness bisikletleri – segway, spor bisikletleri - kargo bisikletleri – özel amaçlı bisikletler – yedek parçalar, aksesuarlar ve ürünleri tek çatı altında sergilenecek. 10 metre altı motorlu, motorsuz ve yelkenli tekneler ile su sporları fuarı Boat İstanbul’da ise ağırlıklı olarak 10 metre altındaki teknelerin tanıtımı gerçekleştirilecek. Hobi ve spor tekneciliğini geliştirmek amacı ile düzenlenen bu fuarda en yeni ürünler deniz tutkunları ile buluşacak.


Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2016okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2016okkesb61@gmail.com,

Saygılarımızla,
Proje Pazarlama Sorumlusu;

Burak Gürses - Ece Çağlar – Caner Buyru 
TEL: 0212 867 1296 - 1225 - 1223

 

Metni

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP