*HAYATA TUTUNMAK 26-45*

Bildiğiniz gibi 26 Nisan Çernobil faciasının yıl dönümüdür. Bu tarih bizler için çok önemli bir anlam ifade ettiği için bu günde karar kıldık. Projemizin İkinci erteleme kararımızı çalışmamızın çok daha iyi gerçekleşebilmesi adına verdik zira gelen bireysel talepleri karşılayamaz olmuştuk. Ayrıca proje için gerekli olan bütçemizin yeterli olamaması ve böylesi önemli bir projenin seçimlerin gölgesinde kalmasına gönlümüz razı olmadığını da itiraf etmeliyim…

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

Arkadaşlar merhaba,

Bildiğiniz gibi “Hayata Tutunmak 26-45” projemizin 5 Nisanda olması planlanan başlamasını 26 Nisan Pazar gününe ertelemiş bulunmaktayız. Böylesi anlamlı bir çalışmayı ertelememizdeki nedenlerimizi ve sizlerden gelen çeşitli soruların cevaplarını kısa özetler halinde aşağıda belirttim. Dostluk ve kardeşlik tadında okumanız dileği ile… Anlayışınıza ve varlığınıza teşekkür ederiz.

  

Neden Erteledik?

Projemizin ilk başlangıcını ağustos ayında verdik ve ilk sanal örgütlenmemizi hayata geçirdik. Maalesef o dönemde bir zamanlama hatasında bulunduk ve üzülerek 2009 yılının nisan ayına bırakmak durumunda kaldık. 5 Nisanda yola çıkmaya hazırlanıyorduk ki; bu defa da seçimler araya girdi ve 2. ertelemeyi yaparak 26 Nisan Pazar günü yola çıkmaya karar verdik. Bildiğiniz gibi 26 Nisan Çernobil faciasının yıl dönümüdür. Bu tarih bizler için çok önemli bir anlam ifade ettiği için bu günde karar kıldık. Projemizin İkinci erteleme kararımızı çalışmamızın çok daha iyi gerçekleşebilmesi adına verdik zira gelen bireysel talepleri karşılayamaz olmuştuk. Ayrıca proje için gerekli olan bütçemizin yeterli olamaması ve böylesi önemli bir projenin seçimlerin gölgesinde kalmasına gönlümüz razı olmadığını da itiraf etmeliyim…

Nasıl Başlatacağız?

25 Nisan cumartesi gecesi Kadıköy ve Taksimden hareket edecek İstanbul seyahat otobüsleri ile Edirne’ye hareket edeceğiz. Edirne saray içinde yapacağımız kahvaltının ardından projemizin başlama işaretinin verileceği Edirne kent meydanına ulaşacağız. Burada yapacağımız basın bilgilendirmesinin ardından projemizin ilk pedallarını çevirmeye başlayacağız. Edirne kent dışına kadar İstanbul’dan gelen gönüllülerimizi taşıyan otobüslerin eşliğinde yol alacağız. Kent çıkışında destekçilerimizden ayrılarak Kırklareli’ne doğru olan 1. gün etabımızı geçeceğiz. Bu anlamlı günde Edirne’ye gelerek bizlere destek olmak isteyen tüm yol arkadaşlarımız için gidiş - geliş 30 TL olacak şekilde bir otobüs firmasıyla anlaştık. Bu güne katılmak ve bizlerle olmak isteyen tüm yol arkadaşlarımızı bekleriz.

 Aracımız..

Bütçemizi Nasıl Hazırladık?

Projemizin bütçesi için hiçbir kimseden veya kuruluştan en küçük bir girdimiz olmadı, her kuruşunu kendi gruplarımızla gerçekleştirdiğimiz çeşitli etkinliklerimizden bir araya getirmeye çalıştık. Bisikletlerimizin alınması ve hazırlanmasında sevgili fatih’in Karadeniz yaylaları fotoğraflarından elde ettiğimiz bütçe ile aldık. Bu bütçeyi Doğa ve Macera Grubumuzun etkinliklerinden kalan minik bütçelerle destekledik ve böylece yol aparatlarımızı grubumuz almış oldu. Tişörtlerimizi dostumuza ait eos mayoları diktirdi... Baskılarını ve ufak tefek giderini kumsalda bir Shaman projemizin katılımcıları karşılamış oldular... Araç giderimiz için kermes düzenledik bu kermesten ne kadar bütçe elde edebilirsek aracımızın kirasına aktaracağız. Yolda gerekecek mazot ve gıda giderimiz için “…Kumsalda Bir Shaman…” isimli fotoğraf gösterimizden elde edeceğimiz bütçeyi kullanacağız. Şuan için sadece bisikletçilerin kıyafetleri için destekçi arayışımız sürüyor. Nasıl destek olabilirsiniz? Bulunduğunuz illerde kendi örgütlenmenizi gerçekleştirerek bize en anlamlı desteği sunmuş olursunuz. Ayrıca Hayata Tutunmak Tişörtlerimizin satışında ve kumsalda bir Shaman projemizde gönüllü katılımcı olarak bizlere yardımcı olabilirsiniz. Tişörtlerimizin satışı için kendi çevrenizde ve işyerlerinizde tanıtım yapabilirsiniz. Kumsalda bir Shaman projemizin tanıtımını ve yapabilir bizzat katılımcı olarak desteğinizi gösterebilirsiniz. Ayrıca 2. Kermesimiz için ürün bağışında bulunabilir ve bizzat katılımcı olarak bize ve projemize destek verebilirsiniz…

Nasıl bir ekiple çalıştık?

Tamamen gönüllülerden oluşan bir ekiple çalışıyoruz. Hayata Tutunmak – Doğa ve Macera Gruplarımızın üyesi olan destekçilerimizden başka ülkemiz genelindeki fotoğraf, bisiklet, öğrenci örgütlenmeleri ve doğa sporları gruplarından da destekçilerimiz bulunmaktadır. Yol etabında birlikte olacağımız bisiklet ekibimiz altı kişiden oluşmaktadır. Bu ekibin dışında araç içerisinden internet ve rota planlaması yapan iki gönüllümüz bulunmaktadır. Ayrıca tüm rotamız boyunca ulaşacağımız illerde veya kasabalarda gönüllülerimiz bulunmaktadır. Bu gönüllülerimiz yol ekibimizin konaklama ve yiyecek gibi gereksinimleri için destek sağlamaktadırlar.

Ne türden zorluklar yaşadık?

6 aydır örgütlenme süreci yaşadığımız bu büyük projemizin bazı günlerinde endişelendiğimiz ve hatta uykularımızın kaçtı anlar çok oldu, süreç yaklaştıkça olmaya da devam ediyor. Sizinde bildiğiniz gibi “Hayata Tutunmak 26-45” Projemizde hiçbir mali güce ve hiçbir siyasi oluşma ve siyasi kişiye yer vermedik. Çalışmamızı tamamen bir halk örgütlenmesi olarak benimsedik ve üzerinden herhangi bir çıkar hedefleyebilecek her türden oluşumu çalışmanın dışında tuttuk. Tamamen amatör gruplarımızın desteği ile bu güne kadar getirdik ve tüm mali giderini kendi imkânlarımızla karşılayabilmeyi hedefledik. " Gölge etme başka ihsan istemez " Diyebilmek… Bizim ülkemizde bu türden sosyal çalışmalar hem sistemin, hem de çalışmayı gerçekleştirdiğiniz sektörün engelleme veya karalamasına son derece açıktır. Bu türden sosyal projelere arkanızda sağlam bir mali destek olmadan veya arkanızda, bu sektörden kazanç sağlamayan kuruluşların desteğini olmadan gerçekleştirebilmeniz ise hemen, hemen imkânsızdır. Bu güne kadar birçok siyasi kimse ve birkaç firmadan destek talebi geldi fakat bu talepleri kabul etmedik. Bunların dışında birkaç farklı politik fraksiyonlardan da aynı yaklaşımlar oldu ve bu türden destekçi istemediğimizi net bir dille söyleyerek bu konuyu bir daha açılmamak üzere kapattık. Zira bu türden desteklerin hemen hepsinin ardında aynı menfaat duygularının olduğunu rahatça görmekteydik. Bölgesel bağlantılarının kuvvetli olduğunu söyleyerek projeye destek vermek isteyen birkaç bireysel destekçimiz oldu. Bir süre sonra bu kimselerin aslında kendi isimlerinin ve gizli ticari kaygılarının derdinde olduklarını gördük ve bu kimseleri projemizden uzaklaştırdık. Bir süre önce birkaç sponsor ile görüşmelerimiz oldu ama projenin farklı bir siyasal yapıya ve söyleve çevrilmeye çalışıldığını görünce, bu sponsor adayları ile olan iletişimizi sonlandırdık. Bu güne kadar kendi üyelerimizin ve destekçilerimizin gerçekleştirdikleri fotoğraf satışları dışında, hiç kimseden bir lira almadık. Birkaç bölgesel federasyon ve bir konfederasyonla iletişim halindeyiz. Bu bölgesel STK’lardan sadece yolda konaklama ve yiyecek gibi temel ihtiyaçlarımızın karşılanmasını sağlamalarını bekliyoruz. Yakın dostlarımıza ait küçük işletmelerin ve doğa grubumuzun sağladığı desteklerle bundan sonrasını tamamlamayı hedefliyoruz. Bu temel ihtiyaçlarımızı karşılayacak kimseler olursa seviniriz. Olmadı, “Allah ne verdiyse “ diyerek yetinecek ve projemizi bitireceğiz.

giysilerimiz..

Son söz…

Bizler tamamen gönüllülerimizin Fotoğrafçı – Doğa ve Macera grubu üyesi yol arkadaşlarımızın destekleri ile böylesi önemli bir projeye adım atacağımız ve yola çıkacağımız için son derece mutlu ve gururluyuz. Sizler sanal duyarlılık yapanlara inat yaşadıkları toprakları ve onun toplumsal değerlerini sahiplenen kitleler olarak bizlere destek veren gönüllülerimizsiniz. Unutmayın ki; Hayata Tutunmak tamamen bir halk örgütlenmesidir. Özünde insan ve toprak sevgisinden başka hiçbir kişisel kaygıya veya menfaate yer vermemiş bundan sonrası içinde bu duruşunu sonuna kadar sürdürecek bir sosyal çalışmadır... Bizler sadece Halklarımızın sahiplenmesi ile Hayata Tutunmak Projemizi bitirecek ve yaşadığımız toprakların insanlarının gencecik yaşlarda yaşamlarından olmalarının önüne geçmeye çalışacağız.

Hani her başımız sıkıştığında “nerde bu halk “ diye sorarız ya… İşte o halk bizzat sizlersiniz…

“…Kumsalda Bir Shaman…” Projemizde doğaya ve insana dair duygularda buluşabilmek dileği ile…

Sevgilerimle, Murat Ceylan - “Hayata Tutunmak 26-45”

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP