TACİZCİ FİLİZİN TACİZ TİMLERİ

Almanca Öğretmeni, Müdür Yardımcısı Tacizci Filiz Okuldaki 31 Sınıfın Başkanı Öğrencilerle Toplantı Yaparak, Taciz Timi Kurmaya Kalkıştı

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

LİSEDE KISA ETEK TİMİ

Almanca Öğretmeni, Müdür Yardımcısı Tacizci Filiz Okuldaki 31 Sınıfın Başkanı Öğrencilerle Toplantı Yaparak, Taciz Timi Kurmaya Kalkıştı

Müdür yardımcısından kısa etekli öğrencilere 'taciz timi'

Kepez Atatürk Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Filiz G., okuldaki 31 sınıf başkanını toplayarak, "Bu okulda kızlar mini etek giyiyor.

Bu tacize açık bir durum, Böyle giyerlerse tacizi hak ediyorlar. Erkek öğrencilerden bir tim kuracağım. Erkekler mini etek giyen kızları önce uyaracak.

Eğer devam ederlerse taciz yapılacak" dedi.

 

TACİZCİ FİLİZİN TACİZ TİMLERİ

KEPEZ Atatürk Anadolu Lisesi’ne yeni atanan kadın müdür yardımcısının, kız öğrencilerin kısa etek giymesini önlemek için erkek öğrencileri peşlerine takıp bundan vazgeçirme önerisi, Öğretmenler Kurulu toplantısı tutanağına yansıdı. Eğitim- Sen olaya tepki gösterirken, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, olaya ilişkin soruşturma açıldığını ve konuyu takip edeceklerini açıkladı.

Varsak Lisesi’nden geçen hafta Kepez Atatürk Anadolu Lisesi’ne atanan ve Almanca öğretmeni olan Müdür Yardımcısı Filiz G., 9 Şubat pazartesi günü okuldaki 31 sınıfın başkanı öğrencilerle toplantı yapıp, kılık kıyafet konusunu görüştü. İddiaya göre toplantıda kısa etek giyen kızlara karşı önlemler de sınıf başkanları toplantısında ele alındı.

Sınıf başkanı öğrencilerden bazıları, toplantıda neler konuşulduğunu okul diğer öğretmenlerine anlattı. Öğrencilerin iddiasına göre Müdür Yardımcısı Filiz G., "Bu okulda kızlar kısa etek giyiyor, tayt giyiyor, okul kıyafeti giymiyor" dedi. Filiz G., bunun önlenmesi için de kısa etek giyen kız öğrencilerin peşine erkek öğrencilerin takılmasını, bundan rahatsız olacak kızların düzgün giyinmek zorunda kalacağını söyledi.

 

TUTANAKTAKİ İFADELER

Filiz G.’nin sınıf başkanlarıyla yaptığı toplantıdaki sözleri, 10 Şubat günü yapılan Öğretmenler Kurulu toplantısında gündeme geldi. Müdür Yardımcısı Filiz G. ile bir öğretmen arasında söz konusu iddialara ilişkin konuşma, kurulun toplantı tutanakları kaydına da alındı. Müdür yardımcısı Filiz G.’nin kılık kıyafet konusunda herkesin desteğini beklediği ve bu konuda işbirliği içinde olunması gerektiği yönündeki sözlerinin ardından bir öğretmen, sınıf başkanlarıyla yapılan toplantıdaki sözleri sordu.

Öğretmen, sınıf başkanları tarafından kendilerine aktarılan sözlerde yanlış anlaşılma olabileceğini belirterek, Müdür Yardımcısı Filiz G.’ye "Bu toplantıda kısa etek giyen kız öğrencilere yaptığınız uyarı konusunda yanlış anlaşılma olmuş mudur.?

Sadece soruyorum, ’Mini etek giyen kız öğrencilerin peşine erkek öğrenci takalım’ dediniz mi?" diye sordu.

Bunun üzerine Filiz G., "Evet söyledim. Aşırılıklara göz yumarsak, taciz edilirse kim suçludur?’ karşılığını verdi. Öğretmen ise "Tabi ki taciz eden suçludur. Bu yaklaşımınız doğru değil" dedi.

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: SORUŞTURMA AÇILDI

Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, olaya ilişkin soruşturma açıldığını ve konuyu takip edeceklerini açıkladı. Vural, "Doğru mu, değil mi, ifadelerini almadan bir şey söylemek mümkün değil. Teftiş sonucuna göre bilgi vereceğiz" dedi.

Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanlığı’nca Kepez Atatürk Anadolu Lisesi’ndeki olaya ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne inceleme talebinde bulunuldu. Sendikanın yazılı başvurusunda, kadın müdür yardımcısının sözlerin doğruluğunun araştırılması ve konu hakkında sendikaya bilgi verilmesi, söz konusu iddia doğru ise hukuksal işlemlerin başlatılmasını istenildi.

TACİZCİ FİLİZ PROTESTO EDİLDİ

20.02.2015 -14.43

- Antalya'daki bir lisede müdür yardımcısı tarafından mini etek giyen kız öğrencilere yönelik erkek öğrencilerden "taciz timi" kurulacağı iddiaları, Eğitim-Sen üyesi grup tarafından protesto edildi
- Sendika ve Antalya Barosu, müdür yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eğitim -Sen Antalya Şubesi üyesi bir grup, Kepez ilçesindeki bir lisenin müdür yardımcısının, mini etek giyen kız öğrencilere yönelik erkek öğrencilerden "taciz timi" kuracağını söylediği iddialarına tepki gösterdi.

Kepez ilçesindeki Atatürk Anadolu Lisesi önünde toplanan ve ellerinde "Tacize karşı kızıl sopalarla geliyoruz", "Taciz timi politiktir", "Cinsiyetçi eğitime hayır" yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri, sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Antalya Şubesi KadınSekreteri Özlem Yavuz, Kepez Atatürk Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Filiz G'nin kız öğrencileri taciz etmek için erkek öğrencilerden bir tim kurmaya çalıştığını iddia etti. 

Müdür yardımcısının sınıf başkanları ile bir toplantı düzenlediğine dikkati çeken Yavuz, "Toplantıda başkanlara, mini etek ve tayt giyen kız arkadaşlarını uyarmalarını, uyarıları dikkate almadıkları takdirde erkek öğrencilerden oluşan taciz timi oluşturup kız öğrencileri taciz edeceğini söylemiştir" dedi. 

Filiz G'nin söz konusu uygulamayı öğretmenler kurul toplantısında da savunduğunu vurgulayan Yavuz, "Filiz G'nin savunması üyelerimiz tarafından tutanaklara geçirilmiştir. Filiz G. bu tavrıyla kız öğrencilerin başına gelebilecek tüm eril şiddeti üstlenmekte, haklı çıkarmakta, meşrulaştırmaktadır" diye konuştu.

Öte yandan, müdür yardımcısı Filiz G. hakkında, Eğitim-Sen Antalya Şubesi ve Antalya Barosu tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. 

Antalya'nın Kepez ilçesindeki Atatürk Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Filiz G'nin, sınıf başkanlarıyla yaptığı toplantıda kız öğrencileri okulda mini etek giymemeleri konusunda uyardığı, uyarıların dikkate alınmaması halinde erkek öğrencilerden bir "taciz timi" kuracağını söylediği iddia edilmişti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

 

 

Fatih Bacak, Antalya – Şubat.2015 fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ – mail: okkesb61@gmail.com,

https://twitter.com/okkesb – web: http://www.trabmarder.org,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@telmar.net

Fatih Bacak, Antalya – Şubat.2015 fb.antalya007@gmail.com,

 

 

Lisede Kısa Etekli Kızlar İçin 'Taciz Timi' Kuran Müdür Yardımcısı Başka Okula Gönderildi

Okulda kısa etek giyen kızları bu kararlarından döndürmek için erkek öğrencilerden oluşan 'taciz timi' kurduğu öne sürülen Kepez Atatürk Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Filiz G. hakkında soruşturma başlatıldı ve başka okula gönderildi.

Antalya Kepez Atatürk Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Filiz G.'nin, okuldaki 31 sınıf başkanını toplayarak, "Bu okulda kızlar mini etek giyiyor. Bu tacize açık bir durumdur.

Böyle giyerlerse tacizi hak ediyorlar. Erkek öğrencilerden bir tim kuracağım. Erkekler mini etek giyen kızları önce uyaracak. Eğer devam ederlerse taciz yapılacak" dediği öne sürülmüştü.

Müdür yardımcısının bu kararı tepki topladı. İddialar Meclis'e taşınırken Milli Eğitim Bakanlığı da olayla ilgili açıklama yaptı.

Bakanlık açıklamasına göre hakkında idari soruşturma başlatılan Filiz G. aynı il içinde başka bir okulda görevlendirildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Geçtiğimiz günlerde bazı medya organlarında yer alan “Müdür Yardımcısından Kısa Etekli Öğrencilere Taciz Timi” başlıklı haberlerde gündeme getirilen iddialar üzerine başlatılan idari soruşturma neticelenmiştir.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatıyla Maarif müfettişleri tarafından yürütülen soruşturmada dinlenen öğrenci ve öğretmenlerin verdikleri bilgiler değerlendirilerek, hazırlanan ön-rapor doğrultusunda Kepez İlçesi Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı F. G'nin idarî olarak görevden alınmasına ve il içinde başka bir okula nakledilmesine Valilikçe karar verilmiştir.

Konuyla ilgili soruşturma devam etmekte olup, hazırlanacak nihaî rapora göre Bakanlıkça gereken işlem tesis edilecektir."

 

MÜDÜR YARDIMCILIĞINDAN ÖĞRETMENLİĞE

Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Filiz G.'nin Konyaaltı Anadolu Lisesi'ne Almanca öğretmeni olarak görevlendirildiğini söyledi.

Mehmet ÇINAR / ANTALYA - DHA

 

Fatih Bacak, Antalya – Şubat.2015 fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ – mail: okkesb61@gmail.com,

https://twitter.com/okkesb – web: http://www.trabmarder.org,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@telmar.net

Fatih Bacak, Antalya – Şubat.2015 fb.antalya007@gmail.com,

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP