TSTK-KASTOB 2015'İN İLK TOPLANTISINI YAPTI

Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu ve KASTOB-Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, 2015 Yılının İlk Yönetim Kurulu Toplantısı Florya’da Yapıldı

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TSTK - KASTOB 2015'İN İLK TOPLANTISINI YAPTI

TSTK - Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu ve KASTOB-Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Birliği; 2015 Yılının İlk Yönetim Kurulu Toplantısı "Eşraf Lokantası Osmanlı Mutfağı" Florya’da Gerçekleştirildi.

 

Eski İstanbul Valisi Sn. Hüseyin Avni Mutlu’nun da katıldığı 2015 Yılının İlk ortak yönetim kurulu toplantısı, 15.01.2015 Perşembe günü saat 19:30’da Eşraf Lokantası Osmanlı Mutfağı- Florya’da, İstanbul GÜDEF - Gümüşhane Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Sn. Tahsin SÖĞÜT’ün ev sahipliğinde Hasan Ekşi ve Mustafa Demir'in de katılımıyla yapıldı.

Eski İstanbul Valisi Sn. Hüseyin Avni MUTLU’nun da hazır bulunduğu toplantıda 2014 yılı faaliyetlerinin genel bir değerlendirmesi yapılarak 2015 yılı faaliyet programı istişare edildi.

Yeni yayına giren TSTK web sitesi hakkında üyelere bilgi verilerek üye Federasyon Başkanlarından web sitesinin geliştirilmesi için destek istendi.

 

Açılış konuşmaları, TSTK-KASTOB Genel Başkanı Sn. Hasan EKŞİ ve GÜDEF Genel Başkanı Sn. Tahsin SÖĞÜT tarafından yapılan ve katipliğini Nesrin AYTEKİN’in yürüttüğü toplantının sonucunda aşağıdaki kararlar alındı:

1- TDF - Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Sn. Mustafa DEMİR Spor Komisyonu kurulması için, GDB - Giresun Dernekler Birliği ile ortak çalışma yürütecektir. GDB Genel Başkanı Sn. Halil KÜTÜK, hemşeri dayanışmasını geliştirme amacı taşıyan bir Futbol Turnuvası için hazırlık yapacaktır.

2- GDB Genel Başkanı Sn. Halil KÜTÜK, her ilden beş gencin katılımıyla oluşturulacak bir Gençlik Komisyonun kurulmasından ve bu takımın faaliyetlerinin yürütümünden sorumlu olacaktır.

3- Tokat temsilcisi Sn. Asım UZUN, kültür-sanat komisyonu için yapılacak çalışmalardan sorumlu olacaktır.

4- RİDEF - Rize Dernekler Federasyonu adına RİDEF Üyesi Sn. Burhan ENGİN Şubat Ayı Yönetim Kurulu Toplantısının ev sahipliğini yapmak istediğini belirtti ve katılımcıları davet etti.

5- KASDERFED - Kastamonu Dernekler Federasyonu Onursal Genel Başkanı Sn. Hidayet YÜNSEL Mart Ayı Yönetim Kurulu Toplantısının ev sahipliğini üstlendi.

 

6- Sakarya Temsilcisi Sn. Yaşar SAKA, Ramazan ayına özel bir program hazırlayıp koordinasyonundan sorumlu olacaktır.

7- GÜDEF - Gümüşhane Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Sn. Tahsin SÖĞÜT Karadeniz Havzasındaki KEİPA-Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi üyesi, ülkelerin İstanbul’da bulunan Konsolosları ile bir tanışma toplantısı düzenleyecektir.

8- Yeni Kapı Dolgu Alanı’nda 81 ilin temsil imkânı bulacağı stantlar için başlatılan izin alma işlemlerinin takibi yapılacak.

9- Uluslararası Kalkınma ve Girişimcilik alanlarında uygulamalı girişimcilik eğitimi ile ilgili olarak TDF Genel Başkanı Sn. Mustafa DEMİR, Siirt Temsilcisi Sn. Hikmet SIRMA ve GDF - Giresun Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Sn. Hasan TURAN’ın öncülüğünde eğitim alınması planlanacak.

10- 2015 yılı faaliyet programı, nihai haliyle Şubat ayında ilan edilecektir.

11- Şubat ayında Genel Kurul çalışmaları başlatılacaktır.

Toplantıda ayrıca SADEF’in yeni Genel Başkanı Sn. Yıldıray BAŞ çalışmaları ile ilgili bilgi verdi ve SADEF’in 10.yıl kutlamalarının 21 Şubat 2015’te gerçekleşeceğini bildirdi.

TDF Başkanı Mustafa Demir sanatçıya yaşarken sahip çıkma amacıyla düzenledikleri 14 Ocak tarihli Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdikleri gece hakkında bilgi verdi. Tokat temsilcisi Sn. Asım UZUN ise Kıvırcık Ali’yi anma gecesine atıf yaptı ve benzer gecelerin Konfederasyon tarafından da düzenlenmesini istedi.  Toplantı sonunda Ev Sahibi GÜDEF Genel Başkanı Sn. Tahsin SÖĞÜT, Eski İstanbul Valisi Sn. Hüseyin Avni MUTLU’ya Gümüşhane’nin genel görünümünü yansıtan orijinal bir fotoğraf hediye etti.

TEŞEKKÜR:

1- Toplantımızı düzenleyen ve en güzel şekilde geçmesini sağlayan ev sahibi GÜDEF Genel Başkanı’na teşekkür ederiz.

2- Gecemize teşrif etmek suretiyle bizleri onurlandıran Eski İstanbul Valisi Sn. Hüseyin Avni MUTLU kapanış konuşmasında verimli faaliyetler ortaya koyabilmenin şartı olarak iş disiplini, takibi ve planlamasına ve kadro ve bütçenin temin edilmesine vurgu yaparak stratejik planlamanın önemine değinmiş, stratejik planlama konusunda bizlere destek vereceğini ifade etmiştir. Kıymetli zamanını bize ayırıp doğrudan katkı sunma önerisinde bulunan Değerli Valimize teşekkürlerimizi bir kez daha arz ederiz.

3- KASDERFED Onursal Başkanı Sn. Hidayet YÜNSEL’e, bir araştırma ve iki roman olmak üzere üç adet kitabını ve Marmara Bölgesi Temsilcisi M. Gültekin TAŞPINAR’ son çıkan anı kitabını hazirun ile paylaştığı için teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

4- Uluslararası Kalkınma ve Girişimciyi Destekleme konularında finans ve yatırım konulu eğitim yapılmasıyla ile ilgili bilgi ve kitap paylaşımı için teşekkür ederiz.

5- Samsun Dernekler Federasyonu eski Genel Başkanı Sn. Hasan Kaya AŞÇI’ya, 19 Mayıs Üniversitesi’nde Türkiye’deki ilk Turizm Fakültesi’nin açılmasını sağladığı için ve bölgesinde yaptırdığı diğer hayratlar için çok teşekkür ederiz.

6- Toplantı için bizleri ağırlayan Eşraf Lokantası Genel Müdürü Sn. Metin UÇAR’a konukseverliği için en içten teşekkürlerimizi sunarız.

 

EŞRAF LOKANTASI 

Metin Uçar; 1971 yılında Gümüşhane Merkez Arzular Beldesinde doğdu. İlkokulu Gümüşhane’de, Ortaokul ve liseyi Trabzon Fatih Lisesinde okudu. Bilkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Bilkent Üniversitesinde öğrenci konseyi ve kulüplerinde başkanlık görevinde bulundu. Öğrencilik yıllarında aktif siyasi çalışmalar içinde yer aldı. Fatih Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yerel Yönetimler Yüksek Lisans Programına devam etmektedir.

Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler ve Gastronomi konularında çeşitli yazı ve makaleleri bulunmaktadır.

Uzun yıllar İnşaat, otomotiv ve gıda sektöründe yönetici olarak iş yaşamı içerisinde bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. Çeşitli sosyal sorumluluk projeleri içerisinde aktif olarak görev almaktadır. Osmanlı ve Türk Mutfağını Araştırma ve Geliştirme Derneğinin Kurucu Başkanıdır. Osmanlı ve Türk Mutfağının uluslararası arenada tanıtılması için akademik ve kültürel çalışmaları sürdürmektedir.

İyi derecede İngilizce ve orta derecede Arapça bilen Metin UÇAR

halen Uçarlar Yapı Ltd. Şti. ve Eşraf Gıda A.Ş. yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.

 

Tags; TSTK, Hasan Ekşi, GÜDEF, Tahsin Söğüt, RİDEF, Hüseyin Avni Mutlu,  KASTOB, Hidayet Yünsel, TDF, Mustafa Demir, SADEF, Hikmet Sırma, Hasan Turan, KASDERFED, Hasan Kaya Aşçı, MedyaGünebakış, Ökkeş Bölükbaşı, Asım Uzun, Halil Kütük, Nesrin Aytekin, Burhan Engin, Yıldıray Baş, Eşraf Lokantası, Florya, Osmanlı, Türk Mutfağı, Metin Uçar,

 

Links;

http://www.tstk.org.tr/

http://www.gundogumu.com/gundem/hepiniz-cok-onemli-insanlarsiniz-h12774.html

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2015 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2015 - okkesb@gmail.com, 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP