K.MARAŞ’TA OHAL'Lİ ANMA YAPILDI

Valilik Yasakladı Maraş'a Kent Dışından Gelenlerin Girişlerine İzin Verilmedi. Ve Maraş Katliamı Olağanüstü Güvenlik Önlemleri Altında Anıldı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

K.MARAŞ’TA OHAL'Lİ ANMA YAPILDI

"Maraş katliamını unutmadık unutturmayacağız"

"Faşizme karşı omuz omuza"

"Katil devlet hesap verecek"

"Maraş'ı unutmak ihanettir"

Valilik Yasakladı Maraş'a Kent Dışından Gelenlerin Girişlerine İzin Verilmedi. Ve Maraş Katliamı Olağanüstü Güvenlik Önlemleri Altında Anıldı.

 

 

Maraş Katliamı'nın 36. Yıldönümü Valiliğin Tüm Engelleme Girişimine Ve Faşist Grupların Provokasyonuna Rağmen Kentte Düzenlenen Etkinliklerle Anıldı.

19-26 Aralık 1978 tarihleri arasında yaşanan katliam için kente gitmek isteyenler jandarma barikatıyla karşılaştı. Valiliğin yasağı nedeniyle Maraş merkezinde pek çok noktada polis, kentin çevresinde ise askerler yığınak yaptı. Maraş'a çevre illerden gelen gruplara yönelik kentin giriş noktalarında zırhlı araçlarla birçok uygulama noktası oluşturuldu.

KENTE SOKULMADILAR
Aralarında Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Derneği gibi Alevi Örgütlerinin Çağrısıyla Maraş'ta Yapılacak Anmaya Katılmak İçin Gidenler, Narlı Beldesi Girişinde Uzun Bir Süre Bekletildi.

Jandarma anma için kente girmek isteyenlere izin vermedi. Engellemelere rağmen dönmeyen gruplar, karayolunda beklemeye başladı. Jandarma barikatı ve TOMA'ların önünde oturma eylemi yapan kitle, alana gelen Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe ve İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan ile bir süre görüştü. HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve Alevi kurum temsilcileri, engellemenin kaldırılması için akşam saatlerine kadar görüşmeler yaptı.

BARİKAT AŞILDI
Pazarcık'tan Gelen Kitle İle Diğer İllerden Gelen Kitle, Her İki Taraftan Polis Ve Asker Barikatına Yüklendi.

Barikatı aşan kitle, Maraş merkeze doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta oldukları için bir süre sonra araçlarına binen kitle, merkeze gitti.

KENT MERKEZİNDE ANMA
Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği'nde Bir Araya Gelen Yüzlerce Kişi İse Maraş Katliamında Yaşamını Yitirenleri, Erenler Cemevi'ne Kadar Yapılan Yürüyüşle Andı.

Katledilenlerin yakınlarının da katıldığı yürüyüşte, katledilenlerin fotoğraflarının bulunduğu "Maraş katliamını unutmadık unutturmayacağız" yazılı pankart ile kırmızı karanfiller taşındı.

Yürüyüşte "Maraş'ı unutmak ihanettir", "Katil devlet hesap verecek" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından Cemevi alanına gelen kitle, burada bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak, Gönül Duası okudu.

Kente gelmek isteyenlerin engellemesini protesto için burada açıklama yapmayan kitle, kente gelenlerin engellendiği Narlı Yolu'nda açıklama yapmak üzere yola çıktı.


MARAŞ'IN HESABI SORULACAK

Maraş Katliamı Engellemelere Rağmen Erzurum, Antep, Malatya, Dersim Gibi Pek Çok Kentte De Düzenlenen Etkinliklerle Protesto Edildi.

Malatya Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri Emeksiz üst kavşağında toplanarak buradan PTT binasına yürüdü. "Ayıptır, zulümdür, günahtır", "Sivas, Çorum, Maraş faşizme karşı durma savaş" yazılı pankartlar açan kitle “Katiller hesap verecek” sloganları attı. PSAKD - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şube Başkanı Songül Tunçdemir yaptığı açıklamada "Pir Sultan Abdal'dan Dersim Katliamı'na, Roboski'den Gezi'ye kadar yaşanan tüm katliamlardan aynı organize güçler sorumludur" dedi.

MARAŞ'TAN ROBOSKÎ'YE KATİL DEVLET

Antep'te Esen Düğün Salonu Önünde Bir Araya Gelen Kitle Buradan Cemevi'ne Yürüdü. Aralarında PSKAD, HDP, DBP, EMEP, ESP, ÖDP, ÖSP, İHD ve KESK temsilcilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi “Maraş'tan Roboskî'ye katil devlet", “Maraş'ın hesabı sorulacak" sloganları attı. PSKAD Antep Şube Başkanı Yusuf Turunç yaptığı açıklamada katliama ilişkin yürüyüşlere izin verilmemesine rağmen hiçbir yasağı tanımadıklarını dile getirdi.

Muş, Ankara, Erzurum ve Dersim gibi çok sayıda kentte de Maraş anmaları yapıldı.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Aralık.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Aralık.2014 - okkesb@gmail.com,

 

Maraş Katliamı, OHAL, Anma, Polis, Kahramanmaraş, Katil Devlet, 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP