GROWTECH EURASİA 14. TARIM FUARI

14.Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları Ve Teknolojileri Fuarı, Antalya Expo Center’de Kapılarını Açtı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

GROWTECH EURASİA 14. TARIM FUARI

Antalya’da bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları Ve Teknolojileri fuarı ziyarete açıldı. Bu yıl fuara 650 katılımcı firma ile 50’nin üzerinde ülke katıldı.

 


14.Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları Ve Teknolojileri Fuarı, Antalya  Expo Center’de Kapılarını Açtı.

 

50’nin üzerinde ülke, 650 katılımcı firmanın 40 bin metre kare alanda ürünlerini sergilediği fuarın açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu, Antalya Vali Yardımcısı Serdar Cevheroğlu, Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, UBM Genel Müdürü Kerim Betrand, Hollanda Büyükelçisi Ron Keller, Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Yıldıray Gencer, AKTOB Başkanı Yusuf Hacı Süleymanoğlu ve çok sayıda yerli yabancı davetli katıldı.


Açılışta konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu, Türkiye’nin bir çok alanda olduğu gibi tarımda da ilerleme kat ettiğini söyledi. bu türden fuarların bilgi paylaşımı açısından önemli olduğunu belirten Sumaytaoğlu, "Tarımda dünyada 7 Avrupa da ilk sıraya yükselmek iyi bir değer. O yüzden bu türden fuarlara önem vermek gerekiyor" dedi.


Antalya Vali Yardımcısı Serdar Cevheroğlu ise Türkiye’nin ekonomide yapmış olduğu yenilikleri tarım sektöründe de yaptığını belirtti. Cevheroğlu, "Türkiye kışın yediği sebzelerin yarısından çoğunu Antalya’dan karşılıyor. Özellikle pazar konusunda sıkıntısı yok. Türkiye son 10 yılda ekonomide yapmış olduğu yenilikleri burada da yapıyor" dedi.


"TOHUM İHRAÇ EDİYORUZ"
Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Yıldıray Gencer de tohumculuk faaliyetlerine dikkat çekerek, "Tarım fuarlarına önem veriyoruz. Tohumla ilgili buraya katıldık. Son dönemlerde tohumculuk kanunuyla sektörümüz güçlendi. Özellikle yurt dışı çalışmaları ve fuarlarla da sektörümüz ihracat kabiliyetini arttırdı. 15 yıl önce ihracattan söz edemezken şimdilerde ihracat yapıyoruz" diye konuştu.


ANTALYA ÜRÜNÜ ETİKETİ
AKTOB - Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Yusuf Hacı Süleymanoğlu ise Antalya’nın turizm kadar tarımda da önemli bir il olduğunu vurguladı. Antalya’da üretilen ürünlere "Antalya ürünü" etiketi yapıştırdıklarını belirten Süleymanoğlu, bu uygulama ile Antalya markasına farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.


Konuşmaların ardından fuar, kurdele kesimi ile ziyarete açıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu, Antalya Vali Yardımcısı Serdar Cevheroğlu, Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı 

 

Fatih Bacak, Antalya–Aralık.2014 -fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Fatih Bacak, Antalya–Aralık.2014 -fb.antalya007@gmail.com,

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP