KARATECİLERDEN TARİHİ BAŞARI

Bremen’deki 22. Dünya Karate Şampiyonası’nı iki altın, üç bronz madalya kazanan Karate Milli Takımı tarihi bir başarıya imza attı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KARATECİLERDEN TARİHİ BAŞARI

Bremen’deki 22. Dünya Karate Şampiyonası’nı iki altın, üç bronz madalya kazanan Karate Milli Takımı tarihi bir başarıya imza attı.

Türkiye 117 ülkenin katıldığı şampiyonada genel sıralamada dördüncü olurken, son gün Kadın Kumite Takımı’ndan sonra Erkek Kumite Takımı da dünya üçüncüsü oldu.

BREMEN

Karate Milli Takımı Almanya’da tarih yazdı. Serap Özçelik ve Enes Erkan’ın zirveye çıktığı şampiyonayı iki altın, üç bronz madalya ile kapatan Türkiye turnuvayı genel sıralamada dördüncü olarak tamamladı.

Şampiyonayı üç altın, iki gümüş ve beş bronz madalya ile tamamlayan Japonya genel sıralamada birinci oldu. Türkiye, 1998 yılındaki organizasyondan sonra ilk kez bir şampiyonada birden fazla altın madalya kazandı. Ay-Yıldızlı takım 1998’de Brezilya’nın başkenti Rio De Janeiro’da yapılan şamoiyonayı iki altın ve iki bronz madalya ila tamamlamıştı.

Turnuvanın son günü akşam seansında tatamiye çıkan Erkek Kumite Takımımız da Mısır’ı mağlup ederek bronz madalya kazandı.

Dünya ikincisi olarak Bremen’e gelen ve yarı finalde ev sahibi Almanya karşısında hakem kurbanı olan Ay-Yıldızlı ekip Mısır karşısına Enes Erkan, Yaser Şahintekin, Erman Eltemur, Serkan Yağcı ve Gökhan Gündüz beşiyle çıktı. Beş maç üzerinden yapılan serinin ilk maçında Erman Eltemur, Mısırlı rakibi Abdalla İbrahim ile 0-0 berabere kaldı. İkinci maçta Serkan Yağcı, Ossama Mansour’u bitime 68 saniye aldığı puanla Türkiye’yi öne geçirdi.

Ardından Dünya Şampiyonu Enes Erkan’ın, baştan sona üstün olduğu mücadelede Ahmed Gamaleddin Süleyman’ı 5-1 yenmesi Ay-Yıldızlı ekibe büyük avantaj sağladı. Dördüncü maçta Yaser Şahintekin’in Muhammed El Kutby’e 5-1 yenilmesi Mısır’ı umatlandırdı. Ancak son maça çıkan dünya üçüncüsü Gökhan Gündüz, Türkiye’ye şampiyonluğu getiren isim oldu. Magdy Hanafy karşısında bitime 59 saniye kala vurduğu üç puanlık tekme ile 5-2 öne geçen tecrübeli karateci mücadelenin sonuna kadar skoru korumasını bildi.

Gökhan’ın galibiyetiyle Mısır karşısında üç galibiyete ulaşan Erkek Kumite Takımı bronz madalyanın sahibi oldu. Diğer üçüncülük maçında Japonya, Belarus’u geçerek kürsüye çıkmayı başardı.

Karate Milli Takımı 10 Kasım Pazartesi günü yurda dönecek. Bremen’de tarihi başarıya imza atan ekip için saat 19.00’da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde karşılama töreni düzenlenecek.

Karate Milli Takımımız, Almanya’nın Bremen kentinde yapılan 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda tarihi bir başarıya imza atarak 2 altın, 3 bronz madalya ile genel klasmanda dördüncü odu. Madalya kazanan Milli sporcularımızın yer aldığı müsabaka görüntüleri, Youtube sayfamızda yayımlanmıştır.

KARATE MİLLİ TAKIMI YURDA DÖNDÜ

Almanya’nın Bremen kentinde 5-9 Kasım günleri arasında düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda 2 altın, 3 Bronz madalya kazanan Karate Milli Takımı, 10 Kasım Pazartesi günü yurda dönüyor.

10 Kasım Cumartesi günü, 19.00 – 19.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek Medya Buluşması’nda, siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten memnuniyet duyacağız.

PROGRAM

TARİH: 10 Kasım Pazartesi
YER: Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Çıkış Kapısı 
MEDYA BULUŞMASI:
19.00 – 1930

Detaylı Bilgi İçin:
Bülent Gürkan – 0532 316 38 33 (Basın Danışmanı)
Gökhan Taner – 0535 389 90 89 (Medya ve İletişim Sorumlusu)

 

Fatih Bacak, Antalya–Kasım.2014 -fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Fatih Bacak, Antalya–Kasım.2014 -fb.antalya007@gmail.com,

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP