VALİDEBAĞ İŞGALİNE HAYIR

Validebağ Korusu Halkındır,Yapılaşmaya Açılamaz.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

VALİDEBAĞ İŞGALİNE HAYIR

Validebağ Korusu Halkındır,Yapılaşmaya Açılamaz.!

 

Kampanyanın muhatabı

İstanbul il Milli Eğitim Müdürlüğü

Bu kampanyanın teslim edileceği kişi:

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü

İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü

İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü

İstanbul Valiliği Çevre Şehircilik Şube Müdürlüğü

İstanbul Valiliği Çevre Şehircilik Şube Müdürlüğü

İstanbul Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu,

İstanbul Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu (İstanbul Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu,)

1.Derece Doğal SİT alanı olan Validebağ Korusu doğal haliyle korunmalıdır. Validebağ'da çılgın projelere hayır diyoruz. Koru halka aittir. Korumuzun yapılaşmaya açılmasını istemiyoruz.

 

Başlatan; Gurer Guncan

İstanbul, Turkey - Etki Alanını Genişlet

Kampanyayı sosyal ağlarda paylaşarak ya da arkadaşlarına duyurarak daha çok imza toplanmasını sağlayabilirsin.

Sen – Senin Arkadaşların - Onların Arkadaşları

 

 

AKP'nin Üsküdar İlçe Belediye Başkanı adayı olarak gösterdiği Hilmi Türkmen'in çılgın projesinin ve buna benzer projelerin hiçbir seçilmiş başkan, atanmış bürokrat tarafından hayata geçirilmesini istemiyoruz.

VALİDEBAĞ KORUSU'NUN  KORU ÖZELLİĞİNİ KAYBETTİRİP PARKA DÖNÜŞTÜREN,

1.DERECE SİT ALANI OLMA ÖZELLİĞİNİ KAYBETTİREN PROJELERE HAYIR DİYORUZ.

Recep Tayyip Erdoğan’dan destek aldığını söyleyen Üsküdar İlçe Belediye Başkan adayı  Hilmi Türkmen;

 

1.derece doğal SİT alanı olan Validebağ Korusu için planladığı, adını "çılgın proje" koyduğu projesinde Validebağ Korusunu koru olmaktan çıkarıp içinde çocuk parkı, seyir terasları, göletler, açıkhava tiyatroları ve düğün salonları olan bir park haline getirmek istediğini açıkladı.

Bu projeyi kimsenin provoke etmesine izin vermeyeceklerini, burayı kendi çıkarları için kullanan belli bir marjinal grubun tüm engellemelerine karşın Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle geniş kapsamlı bir düzenleme yapacaklarını ve tüm halkın kullanımına sunulacağı” yönünde açıklamalarda bulunmuştur.

Bu çılgın proje yeni  değildir. 2009 senesi yerel seçimleri öncesinde yine AKP Üsküdar Belediye Başkanı adayı Mustafa Kara tarafından da dile getirilmiştir.

Mülkiyeti Hazine’ye ait olan ve kullanımı Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) tahsis edilen 354 dönümlük Validebağ Korusu için Üsküdar Belediyesi ile MEB, 2006 yılında bir protokol imzaladı. Protokolün amacı temizlik, bakım ve onarım olarak belirtildi.

Ancak korunun yapılaşmaya açılacağı ve içinden yol geçirileceği endişesiyle, yöre halkı tarafından buna çok sert tepki gösterildi. İstanbul Valiliği yoğun tepkiler üzerine bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Protokolle korunun Üsküdar Belediyesi’ne devir, tahsis ya da kiralanmasının söz konusu olmadığını belirten Valilik, belediyenin koru düzenleme projesini de Koruma Kurulu’na sunacağını kaydetti. Tartışmalar nedeniyle belediye projeyi askıya almak zorunda kaldı, fakat Koru'da güvenlik görevlileri bulundurmaya devam etti.

2009 yılında Üsküdar Belediyesi koruda koşu parkuru yapmaya başladı. Türkiye ve Avrupa Kros Şampiyonası burada düzenlendi. Bu organizasyonlar koruya büyük zarar verdi. Validebağ korusunda yapılması planlanan açıkhava düğünleri de hem koru çevresinde yaşayan bizleri, hem de koruda yaşayan hayvanları gürültü kirliliği bakımından çok rahatsız edecektir.

Bizler neden Validebağ Korusu'nun doğal haliyle kalmasını, hiç bir yapılaşmaya gidilmeksizin Koru'nun tarihi ve doğal dokusunu değiştirmeden, bilim insanlarının, çevrede yaşayanların görüşlerini alarak ortaya koyacağı, Koru'da bulunan tarihi yapılar, tüm bitkiler, hayvanlar ve insanlar arasında denge ve uyumu gözeten bütünlüklü koruma uygulamalarını destekliyoruz.?

-Validebağ Korusu İstanbul'da kalmış son yeşil alanlardan biridir,1.derecede doğal SİT alanıdır. Çivi bile çakılırken ilgili koruma kurulundan izin alınması gerekir,

-Koru zaten halka açık bir yerdir. Önemli olan Koru'nun korunarak gelecek kuşaklara bir bütün halinde devredilmesidir. Yapılaşarak kullanıma açılan bu gibi yerlerde ağaç çalı, böcek, kuş gibi doğal yaşam kesinlikle yok olacaktır.

-Validebağ Korusu sadece İstanbul, sadece Türkiye için değil, bütün insanlık için önemlidir. Dünyanın başlıca önemli kuş göç yollarından biri üzerindedir ve doğal yaşamın denge noktalarındandır. Bu denge ne yazık ki siyasilerin oy, ticari rant hırsıyla bozulmaktadır.

-Yapılmak istenen bu yapılaşmalar, koruda yuva kuran, üreyen, beslenen, saklanan, sığınan, Koru'nun gerçek sahiplerini, yani böcekleri, memelileri, sürüngenleri ve kuşları yok edecektir. Son 15 yılda yapılan yapılaşmalar yüzünden artık leylekler korumuza gelmemektedir ve göç yollarını değiştirdiler.

-Koruda, anıt ağaçlar ve koruma altına alınması gereken birçok türde ağaç bulunmaktadır.

-Koru içinde, koruma altına alınan Adile Sultan Kasrı, Abdülaziz Köşkü ve ek olarak Validebağ sanatoryumu, Mustafa Necati Bey Öğretmen Huzur evi, Çamlı Köşk ve Kuş evi mevcuttur.

-Koruda çoğunluğu göçmen olmak üzere 100'ün üzerinde kuş türü tespit edilmiştir. Onları her sene görmek istiyorsak, yaşam alanlarına müdahale edilmesini önlememiz gerekiyor. Böğürtlenliklerin, çalıların, sarmaşıkların kesilmemesi, kestirilmemesi gerekiyor. Kuşların evleri, sığınakları ve herşeyleri... İnsan hayatı için tehlike yaratmadıkça kurumuş ağaçlara da dokunmamalıyız. Erkek ağaçkakanlar üreme taklamalarını bu ağaçlardan yaparlar. Barındırdıkları kurtlar, kuşlara ve böceklere yem oluşturur. Çalılar: karatavuk, çıt kuşu, kızılgerdan için iyi birer sığınaklar. Meşelerden alakargalar besleniyor.

Besin zincirini bir noktadan kırarsak, Korudaki ekosistem tamamen bozulur. Korumuzdaki habitat sadece insanlara değil, diğer canlılara da hizmet ediyor. 

Altunizade, Koşuyolu, Acıbadem üçgeninde yaşayanlara nefes aldıran, doğaya kısa süreli ulaşmak için çok az İstanbulluya nasip olan bir şans.

Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsisinde bulunduğu Validebağ Korusunu korumak, güvenliği ve temizliğini sağlaması için çağrıda bulunuyoruz.

VALİDEBAĞ KORUSU'NUN  DEĞERİNİ BİLİP ONU KORUMALIYIZ.

Kime:
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü İstanbul Valiliği Çevre Şehircilik Şube Müdürlüğü, İstanbul Valiliği Çevre Şehircilik Şube Müdürlüğü
İstanbul Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu (İstanbul Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu,), İstanbul Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, 1.Derece SİT alanı olan Validebağ Korusu doğal haliyle korunmalıdır. Validebağ'da çılgın projelere hayır diyoruz. Koru halka aittir. Korumuzun yapılaşmaya açılmasını istemiyoruz.

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Eylül.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Eylül.2014 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP