TRABZON TARİHİ, AKÇASÖZLÜK

Akçabat'tan Trabzon Tarihi ve Akçasözlük

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TRABZON TARİHİ, AKÇASÖZLÜK

Akçabat'tan Trabzon Tarihi ve Akçasözlük

İstanbul Akçaabatlılar Derneğinin Katkılarıyla, M.Hakan Alşan, Ekrem Kutlu ve Murat Eyüpoğlu; Akçaabad Yöresinin Otantik Söz Varlığını kayıt altına alarak Akçasözlük adıyla kitaplaştırdılar.

İsmail Hacıfettahoğlu da 136 yıl önce Tarihçi Şakir şevket tarafından yazılan Trabzon Tarihi kitabını Akçaabatlılar Derneğinin Katkılarıyla günümüz diline uygun olarak yayınladı. 

 

Bu röportaj; www.medyagunebakis.com, internet haber gazetesi tarafından konuyla ilgili olarak Akçaabatlılar Derneği Başkanı İsmail Şirin ile 9.Agustos.2014 Cumartesi günü saat 15.30 da Üsküdar’da dernek merkezinde Ökkeş Bölükbaşı, Bülent Şirin ve Aytekin Akay birlikteliğinde yapılmıştır. 

 

Akçaabatlılar Derneği Başkanı İsmail Şirin; Üsküdar'da bulunan Dernek Merkezinde satışa sunulduğun ileride bu kitapların seri tamamandıktan sonra akçaabad külliyatı olacağını belirtti.

Ayrıca Eylül ayı içerisinde İstanbul Anadolu yakasında yapılacak olan geleneksel Akçaabat şenlikleri içerisinde de kitaplar için satış standı açılacağını söyledi.

 

Tags; İstanbul, Akçaabatlılar, Derneği, M.Hakan, Alşan, Ekrem, Kutlu, Murat, Eyüpoğlu, Akçaabad, Yöresi, Otantik, Sözvarlığı, Akçasözlük, İsmail, Hacıfettahoğlu, Şakir, Şevket, Trabzon, Tarihi, Yayınlandı, www.medyagunebakis.com, İnternet, Haber Gazetesi, İsmail, Şirin, 9.Agustos.2014, Cumartesi, Üsküdar Dernek, Merkezi, Ökkeş, Bölükbaşı, Bülent, Şirin, Aytekin, Akay,

 

İsmail Şirin ile Röportaj

http://youtu.be/1FjPyVOxbBw

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 - okkesb@gmail.com,

 

İsmail Şirin ile Röportaj

http://youtu.be/1FjPyVOxbBw

 

Metni

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP