VAKIFAY’A KATILIN

Mazlumun Ve Onurlu Yoksulun, Vaktin Bir Saatinde Ellerini Yaradanına Kaldırarak Intizarından Herkes Ve Özellikle Onların Haklarını Yiyenler Korkmalıdır

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

VAKIFAY’A KATILIN

Mazlumun Ve Onurlu Yoksulun, Vaktin Bir Saatinde Ellerini Yaradanına Kaldırarak Intizarından Herkes Ve Özellikle Onların Haklarını Yiyenler Korkmalıdır.

 

BİZE KATILIN

Hepimizin bir var oluş gerekçesi vardır, Yaradan hepimize bir anlam ve görev yüklemiştir, Hiç şüphesiz ömrümüz bu görevi ifa ile geçer ve hiçbirimiz bu kutsal görevimizden bir an olsun kaçamayız.

Herkesin ayrıca bir de öyküsü vardır ve bu öykü üzerine inşa ettiği bir kimliği ve kişiliği vardır. Dünyaya gelmemizi anlamlı kılacak bir yol ve yöntem arayışıyla geçer ömrümüz.

Kimimiz benim gibi bir tarla kenarında merhaba der hayata, Kimimiz de pamukların içinde doğarız. İçinde doğduğumuz hayat geri kalan ömrümüzün de ipuçlarını verir gören gözlere, hisseden gönüllere.

Beni yakından tanıyanlar bilir, kimsesizliği derinden yaşadığım için olsa gerek, nerede bir çaresiz insan görsem gönül gözümden yaşlar boşalır, kimi zaman dışarı aktığı da olur.

Ama bu yaşlar çoğu zaman çaresizliğin ya da zavallılığın sembolleri olmadılar. Çoğunlukla bu çaresizliği nasıl olur da fark edemediğime dair üzüntülerimin ifadesi oldular.

Varoluşumu çaresizlere ve onur sahibi yoksulların elinden tutmaya özdeşlediğimi, zenginliğin de yoksulluğun da temel insani değerlerle buluştuğu anda anlam kazandığına inandım hep. Paylaşılmayan nimetin çoğalmayacağına, paylaşılmayan hüznün ve acının azalmayacağına olan inancım sanki kişisel anayasam gibi benliğime kazındı hep.

Geride bıraktığım hayatın bana öğrettiği yıkılmaz gerçeklik budur, Bilirim ki: ALLAH mazlumların yakarışını işitir ve zalimleri de şiddetle cezalandırır.

MAZLUMUN INTIZARINDAN KORKUN

Mazlumun Ve Onurlu Yoksulun Vaktin Bir Saatinde Ellerini Yaradanına Kaldırarak Intizarından Herkes Korkmalıdır.

Yüce yaradanın dışında her varlık ALLAH'a muhtaçtır, Mazlumun ahından sakınmalıyız, çünkü onunla ALLAH arasında hiçbir perde yoktur.

Ayaklarımın üstünde kalabildiğim andan itibaren genelinde ülkeme yararlı olmaya çalıştım, Özelinde de yumuşak karnım olan Karadenizimize ve onun kültür hayatına yönelik çalışmalarda bayrağı hiç bırakmadım, Sosyal hayatın hep içinde oldum.

Çeşitli Görevlerden Sonra Başına Geçtiğim Türk Kızılayı'nda Yardım Ve Dayanışma Kültürümüzü Ülke Sınırlarından Öte Tüm Dünyaya Yayma Şansını Yakaladım.

Sekiz yıllık süre, seven-sevmeyen: yerli-yabancı tüm kamuoyunca Türk Kızılayı' nın en başarılı ve parlak yılları olarak kabul ediliyorsa; bunun nedeni aslında yardımseverlik ve hakkı pek de verilemeyen Anadolu cömertliğidir. Bir kez değil, yüzlerce kez yoksulun da zenginin de cömertliğine şahit olan birisi olarak, İngiliz Yazar Jack London’ın sözünden esinlenerek diyoruz ki;

“Cömertlik, ihtiyaç sahibine kullanmadığını vermek değil, cömertlik senin ihtiyacın olanı bir başka ihtiyaç sahibi ile paylaşabilmektir".

İŞTE ANADOLU INSANININ

CÖMERTLIĞI BU DERECE KUTSALDIR

Hayatımın her safhasında yardımlaşma faaliyetlerine devam etmek adeta bir zorunluluktu benim için, 17 lik bir delikanlı gibi yollara düşmeyecek olsam da artık, 30 yaşın olgunluğuyla  da çok şeyi başarabileceğimi, birçok sessiz çığlığa derman olabileceğimi ve özellikle öğrenim hayatına devan etmek isteyen yoksul ve başarılı öğrencilerin ellerinden tutabileceğimi düşündüm. Bir grup yürekli ve karşılıksız iyilik gönüllüsü arkadaşımla bu doğrultuda VAKIFAY Derneği'ni kurduk.

VAKIFAY, toplumların ancak insana yaptığı ya da yapabildiği yatırımlar kadar gelişip mutlu olacağına inanıyor. Ve bu doğrultuda iyiliğin denizinde damla olmak isteyen herkese kucağını açıyor.

BİZE KATILIN - http://vakifay.org/

Tekin KÜÇÜKALİ -http://www.tekinkucukali.com.tr/

 

ÖZGÖRÜ - MİSYON

UFUK-GÖRÜŞ-ANLAYIŞ-KAVRAYIŞ-DÜŞÜNCE GÜCÜ

Kim olursa olsun zalime karşı mazlumun yanında olma anlayışıyla yola çıktık. Biliriz ki mazluma da, zalime de kimlik sorulmaz. Merkezinde İyilik Var” hareketi olan sevgiye dayalı Gönüllülük yürüyüşümüz insanlığın merhamet eli olarak algılanmalıdır.

Biz Gönüllüler kar taneleri gibi hiç kimseye zarar vermeden yol almanın hizmet üretmenin mümkün olduğuna inanırız.

Gönüllülüğün olmadığı yerde Adalet'te olmaz.

Adaletin olmadığı yerde insanlar maalesef sürü gibi yaşarlar.  Gönüllülüğün olmadığı yerde, fakirin bebeğine içiremediği sütü, yediremediği mamayı, birileri kedi ve köpeklerine yedirebiliyorsa kimse adaletten bahsetmemelidir. Bu anlayışımızda da bir ideoloji yoktur.

Biliriz ki ideolojiler kâmil insan yetiştirmek için yetersiz kalır. Esas olan insandır.“İyiliğe Can Kurban” ve “Merhamet Eliniz İyilik Dolabı” bu anlayışımızın projeleridir. İnternet sitemizde bu projelerimizi görüş ve katkılarınıza arz etmiş bulunuyoruz. Vicdanlı ve disiplinli çalışmak, geleceğimize bu anlayışla yürümek istiyoruz.

Bir elin nesi var, iki elin sesi var.!” 

Atasözümüzle sizlere sesleniyoruz; 

Bize Katılın. Yalnız Değilsiniz Bizde Varız.! Deyin

Kalbinizin Elleri Hep İyiliğe Uzansın.!

İyilik Kandilleriniz Hiç Sönmesin.!

VAKIFAY - Genel Başkan

Tekin KÜÇÜKALİ

 

ÖZGÖREV - VİZYON

AMAÇ, GAYE, ÜLKÜ, ADALET ve İDEAL

Gönüllülük temeline oturtturulmuş olan bu program bir elin parmakları kadar yürekli ve gönüllü insanlarımızın bir araya gelerek insanlığın önemli bir problemi olan öğrenim çıkmazına olumlu manada katkı sağlamaktır.

Genelinde yoksul aileler için, özelinde ise çocuklar için umut programı olan VARGEL ÖĞRENİM PROJESİ ile çocuklarımızın kendi kapasitelerini en verimli şekilde kullanmalarına imkân sağlamak amaçlanmıştır.

Sizlerin Tamamlayıcı Aile olarak sağladığınız katkılarınız yardımcı olduğunuz çocuklarımıza doğrudan etki etmektedir. Öğrenimi için sizlerden destek alan öğrenciler, özgüvenleri artarak kendilerini geliştireceklerdir. Bu etkiyi ve de çocuklara sağladığınız faydayı zaman içerisinde çok net bir şekilde görmüş olacaksınız.

Bugünün bu yoksul çocuklarına sağlayacağınız katkı sayesinde onların ülkemizde, belki de dünyada yarının bilim adamları olacağını söylemek hayal olmasa gerek. Birlikte yürümenin ilk adımlarını atacağınız iyilik hareketinin yavruları yılda iki kez mektup yazarak sizlerle iletişim kurmuş olacaklar. Birlikte göreceğiz ki ilk mektuplarla sonrakiler arasındaki fark, hepimizin geleceği adına umut olacaktır. Duygu ve düşünceler şekillenecek; fikir ve projelerin sizlerle paylaşılma imkânı elde edilmiş olacaktır. Bu paylaşım bir göle atılan taş misali dalga dalga kendini gösterecektir.

Hepimiz biliyoruz ki alınan ve verilen görevler başarılmak için planlanır. Ayrıca, sonucu beklediğimiz gibi anında alamamak da başarısızlık olarak algılanmamalıdır. Biraz daha sabırlı bir duruşla başarının gecikmeli de olsa karşımıza çıkacağına inananlardanız. Yine biliriz ki başarı bize gelmez, biz başarıya gitmeliyiz. Bir defa inandık mı inanılmaz işleri başarırız. Başarı güzel görünümlüdür, emek ister.

Biz gönüllüler azgın canavarların arasında ceylan masumiyetiyle hizmet üretebiliriz. Bu anlayışla bize katılınız.

Lütfen sizler de yazışmalarınızda yakın dostluğunuzu esirgemeyiniz.

İnanıyorum ki bu proje sizler sayesinde, ileriki yıllarda dünya çocukları için de umut olacaktır.

VAKIFAY - Genel Başkan

Tekin KÜÇÜKALİ

 

 

Genel Merkez Yönetim Kurulu Asil Üyeleri

Abdurrahman YILDIRIM (Genel Başkan Yardımcısı)

Haşim İSKENDER (Genel Başkan Yardımcısı)

Kemal YILMAZ (Genel Sekreter)

Avedis Kevork HİLKAT (Muhasip)

Ahmet GÜNAYDIN (Üye)

Vedat KİBAR (Üye)

Kudret ÖRGEL (Üye)

Şennur EKŞİ (Üye)

Yavuz CANSIZ (Üye)

Kamil AKYILDIZ (Üye)

Genel Merkez Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri

Adil EMECAN

Kağan HACIMUSTAFAOĞLU

Nursen TEMELLİ

Osman KARAASLAN

Sevda KUTLU

Yılmaz GÜLAHMETOĞLU

Yücel YILMAZ

 

BİZE KATILIN - http://vakifay.org/

Tekin KÜÇÜKALİ -http://www.tekinkucukali.com.tr/

Tekin Küçükali, İstanbul–Ocak.2014 – tekinkucukali@gmail.com, http://www.medyagunebakis.com/ – okkesb61@gmail.com,

 

Tekin KÜÇÜKALİ

VAKIFAY - Genel Başkanı

1945 yılında Trabzon Sürmene’de doğdu. 1963 yılından itibaren sosyal, ticari ve siyasi hayata atıldı.

Bu alanlarda birçok ilklere ve başarılara öncülük etti. 1965 yılında bir siyasi partinin gençlik kolları kurucu başkanlığını yaparak ilerleyen yıllarda çeşitli kademelerinde aktif görevlerde bulundu. Daha sonraki yıllardan itibaren bir süre daha yönetici kademesinde aktif siyasette yer aldı. 

Risk almaktan asla vazgeçmeyen yapısı ve girişimci ruhu çalışma hayatında ilk sonuçlarını vermekte gecikmedi ve çok genç yaşta kendi üretim tesisini kurup ihracat yapan bir işadamı olmayı başardı.
Siyasete duyduğu ilgi, 12 Eylül darbesi sonrası cezaeviyle de tanışmasını ve aylarca özgürlüğünden mahrum bırakılmasına neden oldu. Cezaevi sürecinin ardından çeşitli kurumlarda müdür ve genel Müdür düzeyinde görevler yaptı. 
Çok gelişkin sosyal yanı ve iletişime açık kişiliği nedeniyle toplumun hemen her kademesiyle iyi ilişkiler kurdu. Yetiştiği kültüre aşkla bağlı olması, bu alanda da birçok yeniliği hayata geçirmesinin de nedeni oldu.

Bugün Trabzon Dernekleri Federasyonu adıyla faaliyetlerini sürdüren İstanbul’da bulunan Trabzon kökenli Dernekleri 1995 yılında tek çatı altında toplayarak Trabzon Dernekler Birliği’ni kurdu.

Aynı Birlik çatısı altında kurduğu ve başta kemençe olmak üzere 14 ayrı enstrümandan oluşan Karadeniz Orkestrasının başına Giresunlu sanatçı Yılmaz Turan’ı getirecek kadar tüm bölgeyi kucaklayan bir felsefenin de öncüsü oldu.

Bu orkestranın icra ettiği İstiklal Marşı, bu alanda da özgün bir icra olarak kayıtlarda yerini almıştır.

Yine aynı dönemde Karadenizli kadınların “günlük yaşamı ve çilesini” anlatan bir tiyatro eserini de Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneye taşıyarak memleket ve insan sevgisini bir kez daha gözler önüne sermiştir.
Sürmene Kültür ve Yardımlaşma Derneği başkanlığını yaptığı dönemde
“Hayden Sürmene’ye” adı altında öncülük ettiği ve İstanbul’dan gemilerle başlatılan Organize Karadeniz Şenlikleri, yarattığı coşku ve kültürel paylaşım ruhuyla belleklerde iz bırakmıştır. 
Birleştirici ve toparlayıcı kişiliği nedeniyle sayısız vakıf ve derneğin kuruluşunda ve yönetiminde görevler alan Küçükali, spora ve özellikle futbola olan tutkusu nedeniyle bu alanda da birçok ilke öncülük etti.

Genel Müdür düzeyinde görev yaptığı Trabzonspor’da, sporcu sağlığı ve beslenmesi üzerine attığı adımlar ve bu alanda örnek aldığı Barcelona kulübü ile imzaladığı protokol kendi alanında devrim niteliğindedir.

Amatör spor kulüpleri ile de çok yakın ilgisi olan Tekin Küçükali, halen İstanbul Karadeniz Spor Kulübü’nün Onursal Başkanlığı görevini de sürdürmektedir.
Karadenizli Ünlü Sanatçı Erkan Ocaklı için sağlığında organize edilen
“Erkan Ocaklı 40. Sanat Yılı” gecesi de bu alanda bir ilkti ve sanatçının ölümünden kısa süre önce gerçekleştirilmesi bakımından da oldukça anlamlıydı.

Cemal Reşit Rey gibi kendi alanının en prestijli konser salonundaki bu gecenin de fikir babası olan Tekin Küçükali, kurucusu olduğu Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği ve sanatçı Volkan Konak’ın da ı özverili katkılarıyla, sanatçıya “yaşarken değer verilmeli” ilkesine, kalın bir çizgiyle dikkat çekmişti. 
Yardımlaşmaya ve yardımlaşma kuruluşlarına büyük önem veren Tekin Küçükali 2003 yılında Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

2005 yılına kadar bu görevi yürüttükten sonra 2005 yılında Türk Kızılayı Genel Başkanlığına seçildi.

28 Nisan 2007 ve 1 Nisan 2010 daki Genel Kurullarda da katılımcı tüm delegelerin oylarını alarak bu görevini Ağustos 2011 tarihine kadar sürdüren Tekin Küçükali, Türk Kızılayı’nda yaptığı çalışmalarla da gerek yurt içi ve gerekse de yurt dışında Kızılay’ı parmakla gösterilen yardım kuruluşu noktasına taşıdı. Operasyonel kabiliyeti, ayrım gözetmeyen yapısı ve hızıyla tüm Dünya’yı şaşırtan Türk Kızılayı’nın, üzerindeki ölü toprağını atıp çok kısa sürede kıskanılacak bir noktaya taşınmasında da Küçükali’nin enerjisinin, öngörü yeteneğinin ve risk almaktan korkmayan karakterinin çok belirleyici olduğu gelinen noktada herkesin kabul ettiği bir gerçekliğe dönüşmüştür. 
“Toplumsal sorunları dert edinen” kişilik özelliğini, başında olduğu kuruma da taşıyan Tekin Küçükali’nin geliştirdiği birçok proje Kızılay tarafından uygulanmaya konmuş ve kendi alanlarında çok önemli boşlukları doldururken, sonuçları açısından da özellikle yoksul ve kimsesiz insanları mutlu etmiştir. Kurbanda Kızılay Modeli, Zekâtta Kızılay Modeli ve Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projeleri kendi alanlarında özgün modeller olarak toplum tarafından genel kabul görmüş ve toplumsal yarar paydasında buluşmuşlardır. 

2013 Yılında VAKIFAY Derneğini kuran Tekin KÜÇÜKALİ, bu derneğin başkanlığını yürütmektedir.
Varoluş gerekçesini
“yaratılan her canlıya sevgi ve insana hizmet” olarak tanımlayan Tekin Küçükali evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2013 - okkesb@gmail.com,

 

İnternetime Dokunma Eylemi için Binlerce Kişi Meydanlarda

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP