HALKI HER ZAMAN ATEŞLE

Asla soğumasına izin verme, Hatalı olduğunu veya yanlış yaptığını asla kabul etme..

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

Haber

HALKI HER ZAMAN ATEŞLE

Asla soğumasına izin verme, Hatalı olduğunu veya yanlış yaptığını asla kabul etme..

Rahmetli Goebbels’ten Miras

Paul Joseph Goebbels (29 Ekim 1897 Rheydt (bugün Mönchengladbach) - 1 Mayıs 1945 Berlin) 1933 ilâ 1945 yılları arasında Halkı Aydınlatma ve Propaganda Bakanlığı yapmış Alman politikacıdır.

Adolf Hitler'in en yakın arkadaşlarından biri ve en sadık yandaşıydı. Kendisi coşkulu ve enerjik hitabet yeteneği, sert anti-semitik görüşleri ve kitlesel propagandanın Büyük Yalan olarak bilinen tekniğini kullanmadaki ustalığıyla bilinirdi.

"Deutschland über alles" , "ein volk, ein reich, ein führer" , " arbeit macht frei" sloganlarının mucidi, yuzyılın en etkili propaganda/reklam uzmanı olarak da tanınır.

Geçirdiği çocuk felci nedeniyle özürlü olan bu müthiş dehanın.!.!.! propoganda metodu şu temeller üzerine dayanır:
*Halkı her zaman ateşle. Asla soğumasına izin verme.
*Hatalı olduğunu veya yanlış yaptığını asla kabul etme.
*Asla rakibinin üstün bir yanı olduğunu kabul etme.
*Asla kendinden başka bir seçeneğe hareket alanı bırakma.
*Asla kabahat üstlenme.
*Sadece bir rakibine odaklan ve kötü giden herşeyin suçunu onun üzerine yık.
*Halk büyük yalanlara, küçük yalanlara göre daha çabuk inanır.
*Bir yalanı yeteri sıklıkla tekrarlarsan, halk eninde sonunda ona inanır.

"Bir şeyi ne kadar uzun süre tekrarlarsanız insanlar ona o kadar fazla inanırlar. Hıristiyanlığın bu kadar etkili olmasının sebebi 2000 yıldır aynı şeyi söylüyor olmasıdır."

BİRİLERİ GOEBBELS’İ TAKLİT Mİ EDİYOR

Bu propaganda metodunu kullanan partiler, örgütler. kuruluşlar ve şirketler gerçekten de oldukça başarılı olmuştur..

Demokratik özerklik, Kürt açılımı, kriz teğet geçti, vesayet rejimi, güneydoğu ve TSK söylemleri, yüksek yargı, türban ve en önemlisi Ergenekon söylemi bu propaganda metodunun bir parçası mıdır?
Birileri Goebbels'ten kopya mı çekmiştir?
Dr. Murat Gertuy - Odatv.com

 

Paul Joseph Goebbels

Dr. Paul Joseph Goebbels (d. 29 Ekim 1897, Rheydt (Mönchengladbach) - ö. 1 Mayıs 1945, Berlin), 1933 ilâ 1945 yılları arasında Halkı Aydınlatma ve Propaganda Bakanlığı yapmış Alman politikacıdır. Adolf Hitler'in en yakın arkadaşlarından biri ve en sadık yandaşıydı. Kendisi coşkulu ve enerjik hitabet yeteneği, sert anti-semitik görüşleri ve kitlesel propagandanın Büyük Yalan olarak bilinen tekniğini kullanmadaki ustalığıyla bilinirdi.

İLK YILLARI

Goebbels, 1917'de liseden mezun oldu. Bedensel engelli oluşu nedeniyle savaş hizmetine uygun bulunmadı ve kısa süreliğine Vaterlandisches Hilfswerk te büro askeri oldu. Alman Filolojisi, tarih ve antik filoloji okudu. 1921 yılında Heidelberg Üniversitesi'nde 18. yüzyıl romantik draması üzerine yazdığı tezle felsefedoktorasını tamamladıktan sonra, 1922'de Dr. Phil. unvanını aldı ve Westdeutsche Landeszeutung gazetesinde gönüllü olarak çalıştı. 1923'te banka memuru ve borsacı olarak çalıştı. Sonra işsiz kaldı. Ayrıca roman ve oyunlar da yazdı ancak yazdıkları yayın evleri tarafından beğenilmedi.

NAZİ PARTİSİ KARİYERİ

Goebbels Nazi Partisi'yle ilk defa 1923 yılında tanıştı. 1924'te Rheinland'da Nasyonal Sosyalist Özgürlük Partisi'nin kurucularından olarak Volkische Freiheitgazetesinin yayın yönetmeni oldu. 1925'te Nazi Partisi'ne girdi (No: 876, resmî olarak 1926'da kabul edildi, 22. üyelik numarası verildi). Kısa zamanda yeteneği ve zekâsıyla parti içinde hızla yükselen biri oldu. Partinin Berlin bölge liderliğine atandı. NSDAP Rheinland-Kuzey bölgesinin idari amiri oldu. Bu görevi sırasında propaganda yeteneklerini sonuna kadar kullandı. Nazi gazeteleri ve SA'nın yardımlarıyla yerel sosyalist ve komünist partilerle mücadele etti.Nationalsozialistische Briefe gazetesinin yazı işleri müdürü oldu. 28 Ekim 1926'dan itibaren NSDAP Berlin Brandenburg Gau Yöneticisi ve Der Angriffgazetesinin yayın yönetmeni oldu.

Joseph Goebbels 1928 yılında partide hızla yükselmiş ve en göze çarpan üyelerden biri olmuştu. 1928'de NSDAP Büyük Berlin bölgesi Gau yöneticisi veReichstag üyesi ve 1930'dan itibaren NSDAP Reich Yöneticisi rütbesinde Reich Propaganda sorumlusu olmuştur.

1933 yılında nazilerin iktidara gelmelerinin ardından 13 Mart 1933'te Propaganda Bakanı oldu. İlk işlerinden biri Yahudiler ve nazi karşıtı yazarlar tarafından yazılmış tüm kitapları Berlin'in Bebel Meydanında yaktırmak oldu. Sonrasında giderek Almanya'daki bütün haber kaynakları üzerinde tam kontrol sağladı.

II. DÜNYA SAVAŞI YILLARI VE  ÖLÜMÜ

Savaşın ilk ve en istekli savunucularından olan Goebbels Alman halkını büyük ölçekli bir askeri çatışmaya hazırlamak için elinden gelen her şeyi yaptı. II. Dünya Savaşı sırasında diğer nazi liderleri ile değişen ittifaklar kurarak gücünü ve nüfuzunu artırdı. Reich Kültür Odası ve Reich Kültür Senatosu başkanlığını yürüttü. 1942'den itibaren Büyük Berlin bölgesi Reich Savunma Komiseri görevini aldı. 1943'te Hava Savaşı Sivil Savunma Önlemleri Reich Müfettişi oldu. 1943 yılı sonlarında savaşın Almanya aleyhine dönmesinden sonra propagandalarını artırdı.

Goebbels savaşın son yıllarında ilan edilen topyekün savaş projesinin de mimarıdır. 25 Eylül 1944'te Büyük Berlin bölgesindeDeutsher Volkssturm komutanı oldu. Goebbels son ana kadar Hitler ile Berlin'de kaldı. Hitler'in intihar etmesinin ardından 1 günlüğüne Üçüncü Reich'ın Şansölyeliğini yaptı. Son saatlerinde karısı Magda Goebbels önce altı çocuğunu zehirleyerek öldürdü. Kısa süre sonra Goebbels önce karısını sonra da kendisini vurdu. Karısının ve kendisinin cesetleri vasiyeti üzerine yakıldı.

Bugün bazı üniversitelerde, iletişim bölümü öğrencilerine Goebbels'in ses kayıtları dinlettirilir. Hemen her görüşteki insan, onun bu alandaki dehasını kabul etmiştir.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2013 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2013 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP