TRABZON’UN, FETİH KUTLAMALARI YAPILDI -videoizle-

TRABZON’UN, 552. FETİH KUTLAMALARI Trabzon’un, 552. Fetih Kutlamaları ve Trabzon Tanıtım Günleri Etkinlikleri Gerçekleştirildi Ama Nasıl.?.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TRABZON’UN, 552. FETİH KUTLAMALARI

 

Trabzon’un, 552. Fetih Kutlamaları ve Trabzon

Tanıtım Günleri Etkinlikleri Gerçekleştirildi Ama Nasıl.?

SONUÇ: Dört Dörtlük değilse de Dört Üç’lük Büyük, Unutulmayacak ve gelecek yıllarda tekrarı özlemle beklenecek bir etkinlik oldu.

TDF – ETKİNLİK TANITIM FİLMİ


TDF-Tanıtım Filmi ile  okkesb

 

 

GÖZ VAR.! İZAN VAR.!

İnsanlar akın akın geldiler, beraberlerinde çocuklarını komşularını, misafirlerini alarak koşa koşa geldiler. Feshaneye inen yollarda kilometrelerce kuyruklar oluştu ve içeri girebilmek için arabalarında 1- 1,5 saat bekleyenler hatta giremeyeceğini düşünüp dönenler oldu. Metrobbüs ve otobüs duraklarından Feshane girişine kadar adeta insan seli aktı.

GÖRDÜĞÜNÜ YAZAMAYANLAR

Ancak; Bazı insanlar bakarkör olmuşlar ya da çıkarları öyle gerektiği için, taraf oldukları için, beklentilerine uygun düşmediği için, gördüğünü söylememek ve yazmamak için veya kendisini yazmak zorunda hissetmemek için görmesem daha iyi diye arkalarını dönüp bakmamayı seçtiler.

BAKARKÖRLER

Hatta bazıları, üstelik de gazeteci olan, gazeteciyim diye geçinen birileri; içeride, içinde oldukları halde gördüklerini, yaşadıklarını değil, sadece ve sadece küçümsemek ve eksik, yanlış gösterebilmek için basite indirgedikleri ifadelerle doğruları yazmaktan kaçındılar. Böyle olmayı kendilerine yakıştırabildiler…!

*SAF; Çok Önemli SAF*

Ya, Yanlılık saf’ında olup yanlışını, yazarsın.

Ya, Yanlılık saf’ında olup doğruymuş gibi yazarsın.

Ya da, bağımsızlık saf’ında olup yanlışını, doğrusuyla birlikte değerlendirir, yazarsın.

Mülki Amirin adını kullanarak geleceğe yönelik olarak ..…’dedi diye olmayan bir söylemi yazmak kime ne fayda sağlar.?

Ki.! Zaten kendisi –Celil Öz Bey– istese bunu kürsüden de söylerdi ya neyse..!

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Eylül.2013 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

 

İLK’LERDEN OLUŞAN YENİLİKLER

27 Eylül 2013 Cuma Günü Saat 11.00 de; Gerçekleştirilen Resmi Açılış Merasimine, Bakan Erdoğan Bayraktar ile Birlikte Mülki Amirlerin, İstanbul’da bulunan İlçe Belediye Başkanları ile İstanbul ve Trabzon Milletvekillerin katıldığını bir yana bıraksak bile;

27 Eylül 2013 Cuma Günü Saat 13.00 de

1500 Kişiye Yetebilen İstanbul’un En Büyük Tenceresinde Mıhlama Pişirilerek Katılımcılara Dağıtılması,

28 Eylül 2013 Cumartesi Saat 14.00 de 61 Adet Taka’nın Haliç’te Yarışarak Feshane önlerine kadar Trabzon ve Trabzonspor Sloganları çığırarak gelmeleri ve Trabzonsporun verilmeyen 2010-2011 kupasının karaya çıkarılması ve temsili alınışı,

 

ETKİNLİK İÇERİSİNDE ETKİNLİK

 

CEMAL AKYILDIZ RESİM SERGİSİ FESHANE’DE

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın Devlet Sanatçısı Trabzon’lu Ressam, Gravür Çizim Ustası Cemal Akyıldız Trabzon Tanıtım Günleri Çerçevesinde Resimleriyle Feshane Kültür Merkezinde Yer Aldı…

81 Yaşında, Fakat Daha Yolun Yarısında.! Olan Trabzon Delikanlısı Cemal Usta son olarak 12 osmanlı padişahının türbelerinin çizimlerini yaptı ve diğer 12 padişah türbelerinin de çizimleri üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Devlet ricali tarafından kendisine gravür resim sanatları müzesi sözü verilen fakat bir türlü gerçekleştirilmeyen müzenin hayaliyle il, il çizim çalışmaları için dolaşan Cemal Akyıldız, Trabzon Tanıtım günlerinde feshanede oldu.

 

İSTASYON SANAT AKADEMİSİ FOTOĞRAF SERGİSİ FESHANE’DE

İstanbul’da 4 Şubesiyle Yıllardır Yüzlerce Sanat öğrencisi Yetiştiren ve Tasarım, Çizim, Model ve Uygulama Alanlarında İlk’leri Gerçekleştiren İstasyon Sanat Akademisi Fotoğraf Sergisiyle Feshane Kültür Merkezinde Gençlerden İlgi Gördü…

 

27 Eylül 2013 Cuma Günü Saat 21.00 de Tiyatro

TDF Gençlik Komisyonu Üyeleri 552.Fetih yıldönümüyle ilgili olarak “Trabzon, Fethedilmeden İstanbul Fethedilmiş olamaz” konulu bir tiyatro sahnelediler.   

Ayrıca; Kan Bağış Kampanyası; 26 – 27 – 28 – 29 Eylül 2013 Günlerinde TDF Gençlik Komisyonu Üyeleri Kızılaya 500 ünite Kan Topladılar.

Kardeş Şehir Kahramanmaraş

Kardeş Şehir Kahramanmaraş’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İstanbul’da faaliyette olan Maraşder Derneği ile üç adet K.Maraş ürünlerini sergileyen ticari stantlara etkinlikler içinde yer verilmiş olması ve iki sanatçısıyla birlikte sahne almaları.

Beklenenin Üzerinde Yoğun Katılım

Günlerce Radyo, TV ve Gazeteler aracılıyla yapılan tanıtım, ilan ve duyurular ile toplumun tamamına ulaşılmış olması,

Trabzon’dan En büyük Mülki Amir Vali Abdulcelil ÖZ ve Büyükşehir belediye Başkanlığı ile 17 İlçenin Kaymakam ve Belediye Başkanlarının,

İstanbul’dan ise; Mustafa Kamalak ve Meral Akşener’den, Mustafa Sarıgül’e kadar Siyasilerin,

Kenan Ünlü’den Miktad Kadıoğlu’na Profesörlerin,

Onlarca Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtarların, tabii ki binlerce vatandaşın katılmaları ve ziyaretleri,

4 gün boyunca her akşam 3 saat sahnede kalan Karadeniz ve Trabzon’un Dünyaca tanınan sanatçılarının konserleri,

Gibi konular; Değerlendirmesini bilenler için, bu etkinliğin haber değeri olan önemli ve kayda değer yenilikleri özleyenleriyle buluşturmuş olması paylaşılması ve duyurulması gereken habercilik olayı ve haber malzemesiydi.

VE ELEŞTİRİLER

Eleşririlmesi Gerekenler; Bunlar aslında bir yönüyle daha çok mekân’ın, yani Feshane’nin de problemi olan Otopark yetersizliğinden başlayarak, içeride ortam ve alanda çöp ve döküntü deryasında dolaşmak zorunda bırakılmak hatta yere dökülen bir yağ nedeniyle gelen geçenin takla atarak yuvarlanmaları, WC nin yetersizliği ve yaydığı koku ile verdiği rahahızlık,

TDF ve ORGANİZASYON

Gıda salonunda, peynir ve yağ kokuları içinde, -Sonradan dışarıya alınarak yanlıştan dönüldü ama- oturma yerleri olmayan sahne kurularak konser verilmeye çalışılması,

Salonlarda kimin nerede, hangi salonda olduğunu gösteren bilgi panosu, el broşürü ve stant alınlarında birçoğunun alın yazılarının olmaması,

Yönlendirme işaretlerinin olmaması nedeniyle gereksiz bir koşturmacaya sebeb olunması,

Ve tabii engel olunamayacak bir gürültü kirliliği.

Etkinlik sonunda katılımcıları ve etkinlikleri içeren kitapçık verilmemesi,

Yine katılımcı yetkililerine bir yemek ya da en azından bir teşekkür kokteyli verilmemesi,

SONUÇ

Dört Dörtlük değilse de Dört Üç’lük Büyük, Unutulmayacak ve gelecek yıllarda tekrarı özlemle beklenecek bir etkinlik oldu.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Eylül.2013 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

 

 

KARADENİZ BASININDAN HABERLER

 

Kuzey Ekspres

Feshane’den Bakan Mesajı

Kuzey Ekspres - 28 Eylül 2013 -12.18

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin Artık Bütün Dünyada Kabul Gördüğünü Belirtti.

BİZE HER YER TRABZON

İstanbul Eyüp’teki Feshane Uluslararası Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ‘Trabzon İl Tanıtım Günleri ve Trabzon'un Fethi Etkinliği’nin açılışına katılan Bakan Bayraktar, Trabzonluların esas özelliklerinden birinin, Trabzon'dan daha fazla vatanının her karışını sevmeleri olduğunu dile getirerek, "Bize Her Yer Trabzon söyleminin, Trabzon'a adeta bir patent olmasının altında bu yatmaktadır. Bütün Türkiye'yi biz Trabzon gibi görürüz" ifadelerini kullandı.

Trabzon’un önemli bir şehir olduğuna dikkati çeken Bakan Bayraktar, Trabzon'un vatanperverlik, üretkenlik gibi özellikler açısından kodlarının sağlam olduğunu vurguladı.

Bakan Bayraktar, "Trabzon, bunu Birinci Cihan Harbi'nde, İstiklal Harbi'nde çok net bir şekilde göstermiştir. Bugün de inşallah Trabzon tüm Türkiye'deki çalışmalarıyla bunu gösterecektir" dedi.

BİZİ YÜREKLENDİRİYOR

Trabzonlu olarak Trabzon özelinde siyaset yapmayacaklarını aktaran Bakan Bayraktar, Trabzon'un gelişmesi, kalkınması, ülkeye daha fazla yarar sağlaması için neler gerçekleştirilebileceğinin hesabını yapacaklarını belirtti. Bayraktar, Trabzonlu bir üst düzey yöneticinin siyaset yaparken, Trabzon'un derneklerinden, basınından, halkından destek gördüğünü, bunun da kendilerini yüreklendirdiğini söyleyerek, Trabzon'da son yıllarda gelişmenin ivmesinin arttığını, bunun daha da artacağını kaydetti.

Trabzon'da bir AB şehri, bir cazibe merkezi olma, Türkiye'de hatta dünyada bir marka şehir olma yolunda önemli adımların atıldığını anlatan Bakan Bayraktar, "Bizi takip etmeye devam edin. Bu Dernekler Federasyonumuz da bizim için önemli bir yol haritası olacaktır, güzel bir arkadaşlık yapacağız. Bu bakımdan bu etkinlikle Trabzon'un fethinin bir arada olması ve 18 ilçenin bu etkinliğe katılmasından dolayı kendilerini de tebrik ediyorum" diye konuştu.

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Eylül.2013 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

 

 

Günebakış

Karadeniz Fırtınası Feshane’de Esecek

Resmi Açılış Cuma Günü Eyüp Sultan Camii’nde Kılınacak Cuma Namazının Ardından, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarın Katılımıyla Yapılacak

Günebakış - 27 Eylül 2013 Cuma -11.41

Trabzon Dernekleri Federasyonu, Trabzon Tanıtım Günleri ile İstanbullular’ın huzurunda Trabzon’u, başta İstanbul olmak üzere, bütün yurtta yaygınlaşmasına öncülük eden bir etkinlik olacak şekilde İstanbul’un nadide kültür öğelerinden biri olarak sunmaya hazırlanıyor.
26-29 Eylül tarihleri arası gerçekleşecek olan Trabzon Günleri’ne hazırlık, Feshane’de son hızıyla devam ediyor. Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi,  Araklı, Sürmene, Vakfıkebir, Beşikdüzü ve Akçaabat İlçeleri’nin stantlarında hazırlıklar sürüyor. Trabzon’dan gelen esnaflar da stantlarını kurarak en iyi şekilde Trabzon’u ve yöresel ürünlerini tanıtma fırsatı bulacaklar. Trabzon’la kardeş şehir olan Kahramanmaraş da Kahramanmaraş Belediyesi olarak  Feshane’de  standını açıyor. Trabzon’un tanıtımın da desteğini esirgemeyen yerel medya da Ferhane’ye stantlarını kurmaya başladı. 
Resmi açılış Cuma günü Eyüp Sultan Camii’nde kılınacak Cuma namazının ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarın katılımıyla Eyüp Camii önünden Feshane’ye kadar mehteran bölüğünün yürüyüşü eşliğinde Feshane’ye gelinerek yapılacak.

Resmi açılışın ardından dört gün boyunca devam edecek olan Trabzon tanıtım günlerinde, Trabzonlular Feshane’de bir araya gelerek yöresel sanatçılar ve kemençe eşliğinde gönüllerince eğlenip “Trabzon İl Tanıtım Günleri ve Trabzon'un Fethi Etkinliği” düzenlenecek. Trabzon’un fethinin 552. Yılında Trabzon sevdalılarından Türk Kızılay’ına  “Kanımız Tertemiz” sloganıyla Trabzon Dernekler Federasyonu, Gurbetçi Gençler ve Bordo Mavi Net organizasyonu ile 552 ünite kan bağışı da yapılacak.

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Eylül.2013 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

 

 

Günebakış Gazetesi

Trabzon Günleri’ne Görkemli Açılış

Günebakış  - 28 Eylül 2013 Cumartesi -11.58

Feshane Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki Trabzon İl Tanıtım Günleri ve Trabzon’un Fetih Etkinliği’ne görkemli bir açılış töreni gerçekleştirildi   

Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun Trabzon’un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethinin 552. Yıldönümü nedeniyle İstanbul’da organize ettiği Trabzon Günleri dün Feshane Kültür ve Kongre Merkezi’nde görkemli bir açılış töreni ile devam etti.
Açılışta konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Trabzon’un gelişmesine katkı sağlayan yerel basına, iş adamlarına ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.  Bakan Erdoğan Bayraktar Trabzonluları farklı kılan en önemli özelliğin vatanseverlik olduğunu söyledi. Trabzonluların 81 vilayeti aynı şekilde sevdiğini söyleyen Bakan Bayraktar, “Bize Her Yer Trabzon” söyleminin altında bu vatanseverlik olduğunu belirtti. Türkiye’nin kardeşliğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Bakan Bayraktar “11 yıldır Türkiye’de bir istikrar var. Türkiye stratejik konumu gereği kalkınması ve gelişmesi için diğer ülkelerden daha çok çalışması gereken bir ülke” dedi.

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin son yıllarda dünyada itibar görmeye başladığının altını çizerek, bunu tetikleyenin de AK Parti iktidarı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu sözlerine ekledi. Trabzon’un çok önemli bir vilayet olduğunu kaydeden Bakan Bayraktar, “Ayırt edici özellikleri açısından Trabzon çok doğru kodlara sahip. Bunu 1. Dünya Savaşı’nda da gösterdi. Bu kadar önemli bir kentin gelişimini sürdürebilmesi için, tüm derneklerin bir çatı altında buluşması gerekiyor. Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Demir’e bunun sağlayabildikleri için çok teşekkür ediyorum. Trabzon’daki diğer derneklerden de aynı hassasiyeti bekliyoruz” dedi.
BÖLGENİN DIŞA AÇILAN KAPISI
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz;

Trabzon’un son yıllarda limanıyla, ticaret ve ihracatta, fedakâr müteşebbisiyle sanayi alanında, üniversiteleri ve altyapısıyla eğitim alanında, tarihi değerlerine sahip çıkarak kültür varlıklarıyla, turizm alanında önemli adımlar atan ve spor altyapısında güçlendirerek ‘ben de varım’ diyen, bölgenin dışa açılan kapısı, cazibe merkezi bölgenin ticaret merkezidir,

Trabzon’un bir başka güzelliği de; Trabzon’daki değerlerin belki iki-üç katını da gerek siyaset, gerek bürokrat gerek iş dünyasında, gerek kültür ve sanat alanında, gerek akademik çevrede yetiştiren ve sıradan hayatı kabul etmeyen insanların şehridir Trabzon.

Bugün bu güzel mekânda sıra dışı güzelliklerini bütün kültür ve ekonomik değerlerini paylaşmak üzere buradalar” şeklinde konuştu.
MARKA BİR ŞEHRİN İSTANBUL’DA 
TANITIMI BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Bugün Trabzon ve İstanbul’umuz için anlamlı bir birlikteliği yaşıyoruz. Trabzon’umuzun Fetih yılını ve tanıtımını Trabzon Dernekler Federasyonu’muzun önderliğinde kutluyoruz. Bu güzel organizasyonu tertip eden federasyonumuzu tebrik ediyorum. Trabzon bizim marka şehirlerimizden birisi.

Bu güzel şehri bu güzel vatana armağan eden, fetheden büyük komutanı Fatih Sultan Mehmet Han’ ve bu şehrin yetiştirdiği büyük cihan imparatorlarını rahmetle anmak istiyorum.

Böylesine güzide böylesine marka bir şehrin İstanbul’da tanıtımı büyük önem arz ediyor. En iyi şekilde yapılacağına inanıyorum. Trabzon’un markalarını bir kez daha hissedeceğiz. Bütün bu markaları oluşturan Trabzonlular’ı yürekten kutluyorum.

Gerçekten Trabzonlular bütün markalarını bir tarafa bırakıyorum, kıvrak zekâsı ve çalışkanlığı ile bana göre çok özel bir şehirdir. Bu şehrin değerli insanlarını yürekten tebrik ediyorum” diye konuştu.
TRABZON’U 4 GÜN 
BOYUNCA YAŞAYACAĞIZ

Açılışta konuşan Trabzon Dernekleri Federasyon Başkanı Mustafa Demir, İstanbul’da ilk defa Trabzon’un fethi ile Trabzon günlerini birleştirdiklerini söyledi.

Trabzon Dernekler Federasyonu’nun 15 yıldır Trabzonlu dernek başkanlarının birlikte oluşturduğu bir gönül birlikteliği ile bugünlere geldiğini söyleyen Demir; “Birçok konularda çalışma yapmış ve 2005 yılında resmi olarak kurulduğunu dile getirdi. Sağlık alanında yaptıkları çalışmalardan ötürü de dönemin bakanı tarafından kendilerine ödül verildiğini ifade eden 15 yıldır İstanbul’da çeşitli yerlerde Trabzon’un kurtuluşunu kutladıklarının altını çizen Demir konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ancak şimdi ilk defa Fetihle birlikte geleneksel hale getirip İstanbul’da hatta Türkiye’nin çeşitli illerinde, Sayın Bakanım ve Valim uygun görürse 2015 yılında uluslararasına açmayı düşünüyoruz. Şu anda Kıbrıs, Almanya, Hollanda ve Paris’teki Trabzonlu derneklerle görüşme halindeyiz.

Uluslar arası olarak bu etkinlikleri orada yapmak istiyoruz. Bu yıl burada Trabzon’un fethi ile birlikte 17 ilçe ve kaymakamlık stantlarımızı, yöresel ürünleriyle göreceksiniz. Trabzon’u 4 gün boyunca yaşayacağız.

24 Şubat 2014’te Trabzon’un kurtuluşunu yine burada yapacağız. Ancak orada sadece Trabzon’un dernekleri olacak. O stantlarda onlar olacak ve kendilerini tanıtacaklar. Bu imkânlarla beraber federasyonumuz derneklerin bir çatı hüviyetini sağlamış olacak ilk birlikteliği burada yaşamış olacağız.”
Açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra, Ankara Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürü Selim Çelenk, Sultangazi Arnavutköy, Beykoz. Ümraniye Belediye başkanları, çok sayıda bürokrat ve siyasetçi katıldı.
Konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesen Bakan Erdoğan Bayraktar ile beraberindekiler, etkinlik alanındaki standları gezerek halk ile selamlaştı.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Eylül.2013 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

 

Taka Gazetesi

TRABZON GÜNLERİ BEREKETİ

Yayınlanma Tarihi: 29 Eylül 2013 -09.10

Trabzon Tanıtım Günleri etkinliği ikinci günde de hız kesmedi. İstanbul’un dört bir yanından etkinliğe koşanlar Feshane’yi  doldurdu.

Trabzon Dernekler Federasyonu ev sahipliğindeki  etkinlikler bugün sona erecek.

Feshane’deki Trabzon etkinlikleri ikinci günde büyük katılımlarla gerçekleşti. Trabzon Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Hüseyin Ayaz, etkinliğe tahminlerinden daha büyük katılım olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’nin dört bir yanından konuklarımız var.

Kahramanmaraş kardeş şehrimiz. Kahramanmaraşlılar burada. Karadeniz en doğusundan en batısına burada, İstanbul bu denli bir katılımı ilk kez görüyor diye tahmin ediyorum” şeklinde konuştu. İkinci günün en önemli etkinliği Trabzon’un Fethi paneliydi. Panel dışında, Taka yarışları, horon gösterileri, ikramlarla Feshane’deki Trabzon Günleri’nin en akılda kalan yanlarıydı.

Trabzon Dernekler Federasyonu’nun etkinliğine, TBMM Başkanvekili  Meral Akşener, CHP Grup başkanvekili Akif Hamzaçebi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül gibi çok sayıda üst düzey siyasetçi ve bürokrat katıldı.

Yayınlanma Tarihi: 29 Eylül 2013 -09.10

Bu Yazı Toplam 128 defa okunmuş ve 0 adet yorum yapılmıştır.

Etiketler: feshane, Hüseyin Ayaz, Meral akşener, Mustafa Sarıgül, Trabzon Tanıtım Günleri

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Eylül.2013 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

 

 

Karadeniz Gazetesi

İstanbul’u Salladık 


29 Eylül 2013 Pazar

İstanbul Feshane’de Düzenlene Trabzon Tanıtım Günleri Üçüncü Gününde de İlgi Görmeye Devam Etti.

Feshane’de düzenlenen Trabzon tanıtım günlerinin 3’ncü günü hafta sonuna denk gelmesi nedeni ile katılım bir hayali yoğundu. Konserler ve çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Feshane tanıtım günleri dün siyasilerin uğrak noktası oldu. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup başkanı Akif Hamza Çebi hemşerilerini yalnız bırakmayarak Feshane’ye gelen isimler arasında oldu. Stantları gezerek Trabzonlular ile hasret gideren Çebi, “ TBMM’de Trabzon özlemi duyuyorum. Son dönemlerde siyasetin yoğun olması bizim gibi siyasetçileri yorarken bu tür tanıtım günleri bizi memnun ediyor. Geldim gördüm ki tüm Trabzon burada buda beni memnun etti. Buraya gelen tüm Trabzonlulara teşekkür ediyorum.”dedi. 
SARIGÜL’DE ORADAYDI
Tanıtım günlerinin diğer siyasi konuğu ise Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül oldu. Sarıgül, “ Bende fahri Trabzonluyum. Türkiye’nin çimentosu konumunda olan sevgili Karadenizli hemşerilerim tüm geleneklerini buraya taşıyarak İstanbullulara her yönüyle Trabzon’u tanıtmaları çok güzel.” İfadelerini kullandı. Sarıgül’ün stantları gezmesi sırasında vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. 
KARA LİGE KARA KUPA 
Haliç’te tanıtım günleri kapsamında taka yarışması düzenlendi. Sönük gecen yarışmada birinci olan kişiye 2010 – 2011 yılında Türk futbolunda meydana gelen şike depremini anımsatan 2 metre büyüklüğünde siyah kupa verildi. Kupanın üzerinde ise 2010 - 2011 Türkiye Şampiyonluk kupası.”ibaresine yer verildi. 
GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER 
Feshane’ye gelen vatandaşlar İso Şov ile doyasıyla eğlendi. Gece geç saatlere kadar süren eğlencede İsmail Kılıç coşkulu sunumu ile eğlenen Trabzonlular Zeynep Başkan, Bizim Gönül, Erkan Yeşilyurt şarkılarıyla gönüllerinde eğlendi.

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Eylül.2013 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Eylül.2013 - okkesb@gmail.com,

  

 

TRABZON’UN, 552. FETİH KUTLAMASI

Trabzon’un, 552. Fetih Kutlaması, Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliği, İstanbul Feshane Kongre ve Kültür Merkezinde Gerçekleştiriliyor.

Merkezi İstanbul Fındıkzade’de bulunan Trabzon Dernekleri Federasyonu 26 - 29 Eylül 2013 Tarihlerinde İstanbul Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezinde (Eski Feshane Cd. Defterdar Durağı Eyüp - İstanbul) “Trabzon’un Fethi’nin 552. Yıl Dönümü” Ve “Trabzon Tanıtım Günleri” Etkinliği düzenledi…

26 Eylül 2013 - 29 Eylül 2013 Tarihleri Arasında, Perşembe gününden Pazar gününe kadar 4 Gün sürdü.

“Trabzon’un Fethi’nin 552. Yıl Dönümü” Ve “Trabzon Tanıtım Günleri” Etkinliği içerisinde;

Fetih Günü Kutlamalarının; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Orhan Gümrükçüoğlu’nun himayelerinde Trabzon’dan gelecek olan Mehteran Ekibinin gerçekleştirdiği Horon ve Halk oyunlarıyla sunulan ve İstanbul’da Bu kadar Geniş Kapsamlı Olarak İlk Kez Gerçekleştirilen Fetih Günü Kutlaması ile Birlikte; Trabzon Günleri Kültürel Etkinlikleri içerisinde birçok ilk’e imza atıldı.

 

ETKİNLİĞİN İÇERİĞİNDE;

Resmi Açılış Merasimi

-27 Eylül 2013 Cuma Günü Saat 11.00-

Resmi Açılış Merasiminin, de Siyasi Parti Genel Başkanlarının, İstanbul ve Trabzon Milletvekillerin katılacağı ve Bakan Erdoğan Bayraktar’ın açılış konuşması ile yapıldı.

En Büyük Mıhlama

-26 Eylül 2013 Perşembe Günü Saat 13.00-

İstanbul’un En Büyük Tenceresinde 1000 Kişilik Mıhlama Pişirilerek Katılımcılara Dağıtıldı.

61 Taka Yarışması

-28 Eylül 2013 Cumartesi Saat 14.00-

61 Adet Taka’nın Haliç’te Yarışarak Feshane önlerine kadar geldi ve Trabzonspora Verilmeyen Temsili Kupa Karaya Çıkarıldı.

Trabzonsporun 7.Şampiyonluk Kupası

-28 Eylül 2013 Cumartesi Saat 16.00-

Trabzonsporun 7.Şampiyonluk Kupasının bir gösteriyle Temsili Alınışının Canlandırılacağı,

Bunların Dışında; Buzdan Heykel Gösterimi, Dev Hamsi Balon Heykeli, Lazer Show Ve Havai Fişekleriyle ilginç Eğlencelerin 4 gün boyunca sürdürüldü.

Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Demir yaptığı Açıklamada; “Amacımız, Trabzon'un Kültürünü, Turizmini, Tarihini, El Sanatlarını, Folklorunu, Müziğini, Yerel Mutfağını Tanıtırken; Horon Gösterileri, Konserler, Yöresel Giysi Defilesi, Panel Ve Konferanslarla Renklendirip Ziyaretçilerimize Trabzon'u Yaşatmak Ve Trabzon'un Etkin Gücünü Bir Kez Daha Göstermektir. Bu nedenlerle;

Ulusal Ve Yerel Basında, Gazete, Dergi, Televizyon Kanalları Ve İnternet Sitelerinden Canlı Yayınlar, Reklamlar Ve Duyurular İle Geniş Çaplı Tanıtıma Yer Verildi. 

İstanbul Genelinde, Reklam Afişleri, Feshane Çatı Giydirmesi, Zeplinler, Toplu Gsm Mesajları, Tüm Toplu Taşıma Araçlarında Afiş Ve İstanbul’un 7 Merkezi Noktasında El İlanı Dağıtımı İle Tanıtımların Yapıldığını, belirterek Etkinlik Kapsamında Yaklaşık Bir Milyon Kişiyi Ağırladık.” Dedi

Mustafa Demir; Siz Ajans ve Ruan Organizasyon, Trabzon Dernekleri Federasyonumuz Adına Feshane İle Birlikte Tüm Etkinliklerimiz İçin Tam Yetkili Ajanslarımızdır.

Etkinliğimiz Federasyonumuzun İnternet Sitesi İle Trabzon'da Atapark ve Taksim’de Led Ekranlarından Canlı Olarak Yayınlandı.

En Büyük Mıhlama destekçisine 26 Şubat 2014’teki Trabzon günlerinde gerçekleşecek guınness rekor denemesi için öncelik tanındı…

Trabzon’un Fethi’nin 552. Yıl Dönümü Etkinlikleri Kapsamında, Feshane Giriş Yolu Üzerinde Duran Canlı Heykeller, Göz Kamaştırdı…

Heykel Gibi Boyanmış Eğitimli Tiyatrocularımız Konsepte Uygun Görsel Şölen Yaşattılar.!

 

Tags: Trabzon, Dernekleri, Federasyonu, MedyaGünebakış, İstanbul, Feshane, Trabzon Günleri, Trabzon’un 552. Fetih, Kutlaması, Etkinlikleri, 26-29 Eylül, Açılışını, 27 Eylül 2013, Cuma, 10.00, Sayın Erdoğan, Bayraktar, Başlatacak,

 

İstanbul, Trabzon Günleri Ve

Trabzon’un 552. Fetih Kutlaması


İstanbul, Trabzon Günleri Ve Trabzon’un 552... ile  okkesb

 

Trabzon’un, 552. Fetih Kutlaması, Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliği, Trabzon, Dernekleri, Federasyonu’nun, 26 - 29 Eylül 2013, Tarihlerinde, İstanbul, Feshane, Kongre, Kültür, Merkezinde, İstanbul’un, Fethi’nin, 552. Yıl Dönümü, Trabzon, Tanıtım, Günleri, Etkinliği, Gerçekleştirildi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Eylül.2013 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Eylül.2013 - okkesb@gmail.com,

ETKİNLİK FOTOĞRAFLARI

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP