HÜSEYİN ÇELİK'TEN SERT AÇIKLAMA.!

AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, Partisinin MKYK Toplantısı Sonrasında Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

HÜSEYİN ÇELİK'TEN SERT AÇIKLAMA.!

AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, Partisinin MKYK Toplantısı Sonrasında Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı.

BM İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN SUÇLARLA İLGİLENMİYOR

AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, "BM-Birleşmiş Milletler, kadına şiddet meselesi ile ilgileniyor. Peki, insanlığa karşı işlenmiş suçla neden ilgilenmiyorsun? İnsanlığın haysiyet ve onurunu ayaklar altına alanlarla neden ilgilenmiyorsun.? Diyanet İşleri Başkanı'nın tavrını isabetli bir tavır olarak nitelendiriyorum.” dedi.

Demokratikleşme paketinin toplantıda ele alınıp alınmadığının sorulması üzerine Çelik, "Şuna şartlanmayalım. PKK böyle bir adım atacak, karşılığında şu şu… Böyle bir şey söz konusu değil. PKK olmasa da Türkiye'de böyle bir mesele söz konusu olmasa bile, biz, kendini öteki hisseden veya birileri tarafından ötekileştirilen farklı etnik unsurların, farklı inanç gruplarının meşru, mantıklı taleplerini karşılarız.” diye konuştu.

PKK İLE İLGİLİ HUSUS ŞUDUR

Çelik, şöyle devam etti: "Bu çıktıktan sonra Türkiye demokrasi dört dörtlük ileri standartlara ulaşmış mı olacak.? Hayır, uzun ince bir yoldur, yola devam ediyoruz. İhtiyaçlar gerektirdikçe bunları yapmaya devam edeceğiz. PKK ile ilgili husus şudur; PKK silahlı unsurlarını çeksin, PKK silah bıraksın derken. Peki, silahlarını bıraktılar, sınırın öte tarafına geçtiler. Sonra… Bunlar ne olacak. İşin o kısmı belli zamanlamaya, belli adımlara bağlıdır. Silahları bırakacaksınız, yurt dışına gideceksiniz. Eve dönüş yasası ile mi bunlar gelecek, pişmanlık yasası ile mi gelecek. Daha başka düzenlemeler mi yapılması gerekiyor. Bunlar yapılacaktır, yapılması gerekiyor. Bizim bu fitneyi bitirmemiz gerekiyor.”

"ÖCALAN'IN TELEVİZYON SEYRETTİĞİNİ BİLEN BDP'LİLER SADAKAT YARIŞINA GİRDİLER”

BDP ve PKK cephesinde açıklama enflasyonu yaşandığını aktaran Çelik, "Özellikle Abdullah Öcalan'ın cezaevinde televizyon seyrettiğini öğrenen bazı BDP'li arkadaşlar, sadakat yarışına girdiler. Biri diyor ki özgür olsun, biri diyor ki başımıza sultan olsun, biri diyor derhal buraya gelsin. Herkes makul olanla ilgilenmek zorundadır. Öcalan, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm olmuş bir mahkûmdur, şu anda da İmralı'da mahkûmiyetini yaşamaktadır. Bu süreci zehirlemeye yönelik açıklama yapmaktan kaçınılmalıdır.” dedi. Çelik, çözüm sürecinin birilerini abad ederken birilerini berbat etmeye yönelik olmadığını vurguladı.

"ORMANA, BALTA SENİ KESİYOR DEMİŞLER, NE YAPAYIM SAPI BENDEN DEMİŞ”

"Arap dünyasının Suriye ile ilgili ciddi bir adım atmaması sizi şaşırttı mı.?” sorusu üzerine Çelik, "Ormana, balta seni kesiyor demişler, ne yapayım sapı benden demiş… Kartalın bacağına ok saplanmış, dönmüş bakmış ki kuyruğunda kuş tüyü var. Demiş ki ne acıdır ki bana saplanan okun kuyruğunda hemcinsimin tüyü var. Arife tarif gerekmez. Darbeyi finanse edenler kimlerdir.?” diye sordu.

"SAYIN ÖZKÖK, KONUŞURKEN DE SUSARKEN DE SENDEN TALİMAT ALMAYACAĞIZ”

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında yaptığı açıklamaları hatırlatan Çelik, "Sayın Genel Sekreteri Ertuğrul Özkök ve Sözcü gazetesi müdafaa etmeye başladı. Eleştirmekte ne kadar haklı olduğumu anladım. Özkök gibi gazetecilikte itibarının sonuna gelmiş, itibarını sıfırlamış olan, bütün ömrü darbelere payandalık yapmış olan, bütün ömrü verilen talimatlarla manşet atarak geçmiş olan böyle birisi bizi susmaya davet ediyor. Sayın Özkök, biz konuşurken de susarken de senin ağzına bakarak, senden talimat alarak bunları yapmayacağız… Biz entelektüel olarak, insan olarak, Müslüman olarak, Sayın Genel Sekreter niye susuyorsun dedik ve haklıydık.” diye konuştu.

"ABD'YE NE OLUYOR.?”

Çelik, ABD'den gelen açıklamanın hatırlatılması üzerine, "ABD'ye ne oluyor.? ABD, İsrail adına konuşma hakkını niye kendinde buluyor, anlayamıyorum. Türkiye, NATO ülkesidir, İsrail değildir. Ama NATO'da müttefikimiz olan ülke İsrail adına bir açıklama yapıyor. Bugüne kadar alıştığımız şey değildir. Bunu ibret ve hayretle karşıladık.” dedi.

MEHMET GÖRMEZ'İN AÇIKLAMALARI

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in açıklamaları ile ilgili ise Çelik, BM'den gelen ödeneklerin sembolik olduğunu söyledi. Çelik, "BM, kadına şiddet meselesi ile ilgileniyor. Peki insanlığa karşı işlenmiş suçla neden ilgilenmiyorsun.? İnsanlığın haysiyet ve onurunu ayaklar altına alanlarla neden ilgilenmiyorsun.? Diyanet İşleri Başkanı'nın tavrını isabetli bir tavır olarak nitelendiriyorum. Varsın paraları kendine olsun. Hamdolsun harcayacak paramız var.” şeklinde konuştu.

 

 

Abdullah Gözaydın, İstanbul – Eylül.2013 – agozaydin@hotmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,              

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Abdullah Gözaydın, İstanbul – Eylül.2013 agozaydin@hotmail.com, 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP