TETİKÇİLERİMİZE TETİKÇİLİK YAPIYORUZ

91 Yıl Önceki 30 Ağustos'ta Anadolu'dan Emperyalistlerin Tetikçilerini Temizlemiştik. 91 Yıl Sonra Aynı Emperyalist Güçlere “Tetikçilik” Yapıyoruz.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TETİKÇİLERİMİZE TETİKÇİLİK YAPIYORUZ

Mavi Marmara ve One Minuteolayları ile İsrail karşıtlığı yaparak prim toplayan Recep Tayyip, en sonunda İsrail'in saflarında Müslümanlara karşı savaşmayı da kabul etmek zorunda kaldı.!

TETİKÇİLİK

91 Yıl Önceki 30 Ağustos'ta Anadolu'dan Emperyalistlerin Tetikçilerini Temizlemiştik.

91 Yıl Sonra Aynı Emperyalist Güçlere “Tetikçilik” Yapıyoruz.!

10 ay önce Akçakale'de, Suriye Ulusal Koalisyonu (SUKO) lideri Ahmet Muaz El Hatip ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) atkısı takıp, birlik mesajı veren Başbakan Erdoğan, devletler hukukunu hiçe sayarak, Suriyeli muhaliflere kesintisiz olarak desteğini sürdürüyor... Kendine muhalif olanlar için Güney Doğu'dan İstanbul'a 6 jandarma komando taburu getirmiş!.. Olası Sonbahar eylemlerine karşı seçilmişAKP iktidarını bu şekilde koruyacak.!

PKK için Güney Doğu'da konuşlanan askerler, bundan böyle Erdoğan karşıtı gençleri kovalayacak.!

Anlaşılan süreç ile PKK tehlike olmaktan çıkartılmış.!

PKK'ya boyun eğen AKP hükümeti, utanmadan Suriye'deki seçilmiş hükümeti düşürmek için savaş hazırlıkları yapıyor.

Hani demokrasinin namusu sandıktı... Türk halkına benimsetilmek istenen bu kriter, Suriye halkı için neden kabul görmüyor.?

İki yüzlülüğün böylesi dünyada görülmemiştir.!

Başbakan, her ağzını açtığında Esat rejiminin Suriye'de Müslüman kardeşlerimizi öldürdüğünden yakınıyor... Erdoğan'a göre, Esat'ı devirmek için silah kullanmak gerekiyor. Aslında Erdoğan bu şekilde kendi iktidarını kurtaracağını sanıyor.

 

Esat'a karşı silahlı mücadele ederken ölenler için göz yaşlarını döküyor ama, kendi yönetimine karşı barışçıl gösteri yaparken öldürülenler için kılını bile kıpırdatmıyor. Erdoğan demokrasinin namusu sandıktır diyerek, kendisine karşı çıkılmasını eleştiriyor ama, aynı sandıktan çıkan Esat'a karşı silahlı mücadele yapılması gerektiğini savunabiliyor!.. Ne yaman çelişki değil mi? Esat'ın muhaliflerine her türlü desteği veren Erdoğan, kendi muhalifleri için en sert tedbirleri alabiliyor.!

İki kişiden biri nin desteğini tam olarak kaybetmeyen AKP'nin demokratlığı bu kadardır işte.!

Filistin'deki HAMAS (1) ve Lübnan'daki Hizbullah, yakın tarihe kadar Erdoğan'ın müttefiki ve dostuydular... Şimdi Suriye tarafında kaldılar...

Anımsarsınız yakın geçmişte, uluslararası baskılara rağmen, Erdoğan terör örgütleri listesinde yer alan HAMAS'ı, terör örgütü olarak görmediğini söyleyip, liderini Türkiye'ye davet ederek resmi törenle kabul etmişti... Bir ay bile olmadı, AKP sözcüsü Bekir Bozdağ, Esat'ı desteklediği için Hizbullah'ı, Hizbulşeytan olarak ilan etmişti... Erdoğan'ı, Suriye politikaları yüzünden Ortadoğu'daki en yakın müttefikleri bile terk etti.!

Mavi Marmara ve One Minuteolayları ile İsrail karşıtlığı yaparak prim toplayan Recep Tayyip, en sonunda İsrail'in saflarında Müslümanlara karşı savaşmayı da kabul etmek zorunda kaldı.!

Erdoğan'ı bu durumdan Türk halkından başkası kurtaramaz artık. Bunun da tek yolu var; AKP'yi bir an önce iktidardan düşürmektir. Erdoğan, sonunda TSK'yı İsrail'e asker yapacak!.. Görüldüğü gibi dış güçlerin desteği ile iktidara getirilen AKP'nin marifetleriyle, Türk Ordusu da ele geçirilmiş ve adım adım İsrail'in tetikçisi durumuna getirilmiştir! Emperyalistlerin desteği ile iktidara gelmenin, elbette ki bir bedeli olacaktı ve o bedel şimdi Müslümanların kanları ile ödettirilecek.!

İslamcı yazarlardan eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu, biraz da Türkiye'yi kollayarak, içinden geçmekte olduğumuz durumu şu şekilde özetlemiş:” Türkiye zaten uzun zamandan beri Suriye'ye vurma hazırlığı içindedir. Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, bu küresel çetelere lojistik destek vermektedir. Bunlar menfaatleri gerektirdiğinde demokrat, menfaatleri olmadığı zamanda insan kasabı olarak ortaya çıkarlar. Irak'ta, Libya'da, Afganistan'da olduğu gibi”...

Erdoğan'ın savaş isteğini kısmen yerine getirmeye karar veren ABD Başkanı Obama, 21 Ağustos'ta Şam yakınlarındaki Guto bölgesinde kimyasal silah kullanıldığından emin olmadığı halde, emin gibi konuşuyor. Kongrenin onayını aldıktan sonra Suriye'ye saldıracakmış! Bakalım Erdoğan'ı tatmin edebilecekler mi.?

Erdoğan'ın isteğini tam olarak yerine getirmek hiç işlerine gelmez. O zaman Erdoğan kontrolden çıkar ve karar veren lider durumuna getirilmiş olur ve söz dinlemez.!

BM uzmanları Suriye'de iken, Esat'ın kimyasal silah kullanacağını düşünmek, kafadan çatlak damgasını yemek için yeterlidir. Esat yönetiminin kimyasal silah kullanıldığı iddiası, ABD tarafından Ürdün'de eğitilerek Suriye'ye sokulan 300 militana karşı başlatılan operasyonu durdurabilmek için uydurulmuş bir yalandır. Suriyeli yetkililerin bu savunmasına değer vermek gerekir. Fransız gazetesi Le Figaro'nun 21 Ağustos'ta yayınladığı haberinde, Amerikalıların komuta ettiği iki birliğin  Suriye'ye sızarak, Şam'a ilerlediği yazılmış. Kimyasal silah kullanıldığı haberi doğru ise, bunu o 300 militanın yapmadığı ne malum.?.!

Davutoğlu'nun şüpheduymadığı husus, baştan aşağıya şüphelidir. Unutmamak gerekir ki, Muhalifler bazı yerlerde Suriye Ordusu'na ait tankları bile ele geçirmişlerdi! Belli ki, Emperyalistlerin Esat'ı yalnızlaştırmak için tek geçerli yolları kalmış, o da “kimyasal silah kullanıldığı” yalanına sarılmak...

Ne var ki, giderek kendileri yalnızlaşıyor. Kim ne derse desin, Suriye'de “kimyasal silah” kullanıldıysa eğer, CIA'nın marifetidir…

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD yönetimini kastederek, Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığını iddia edenlere ahmak demiş...

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, “Bizim açımızdan bu konuda atım vasıtaları ve atım mekânlarıyla bölgeler arasındaki açılar, izler açısından bakıldığında şüphe bırakmayacak şekilde rejimin sorumluluğu” diyor...

Bizim tarafın şüphesi yok anlayacağınız... Putin'in sözlerinden paylarına ne düşer, onu da ben söylemeyim, siz tahmin edin.!.

Av. CemilCan

 

 

DİPNOT:

1.     HAMAS, Mısır'daki Müslüman Kardeşler örgütünün Filistin'deki kanadı olarak kurulmuştu.

 

Cemil CAN, Ankara – Eylül.2013 – av.cemilcan@hotmail.com

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Cemil CAN, Ankara – Eylül.2013 – av.cemilcan@hotmail.com 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP