KAHRAMANMARAŞ İSTANBUL BULUŞMASI

Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı’nın Düzenlediği Geleneksel 2013 Kahramanmaraş İstanbul Buluşması ve Tanıtım Günleri 4 gün sürdü.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KAHRAMANMARAŞ İSTANBUL BULUŞMASI

Kahramanmaraş 2013 yılı İstanbul Buluşması Gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı’nın Düzenlediği Geleneksel 2013 Kahramanmaraş İstanbul Buluşması ve Tanıtım Günleri 4 gün sürdü.

İstanbul'ae Gerçekleştirilen Kahramanmaraş Tanıtım Günlerinde Feshane Kültür Merkezi En çok Ziyaretçi Kabulünü Gördü.

Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz İstanbulda yıllardır faaliyette bulunan Maraşder Genel Başkanı Sayın Av. Şaban Kurt; “Kahramanmaraş Belediyemizin sahipliğinde, sivil toplum kuruluşlarımız ile halkımızın yoğun ilgi ve katılımlarıyla gerçekleşen 2013 yılı İstanbul buluşmalarımız ve Kahramanmaraş kültür tanıtım günlerimiz, beklentilerimizin de üzerinde çok güzel geçti. Bu nedenle bizleri yakından tanımak ve memleket hasreti çeken hemşerilerimizin sevgi ve ilgi dolu katımlarından dolayı kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır.” Dedi.

http://www.marasder.org/

MARAŞDER GENEL BAŞKANLIĞI

Tel: 0212 524 46 46 -Fax: 0212 621 99 44

 

 

BASINDA K.MARAŞ ETKİNLİKLERİ

FESHANE'DE KAHRAMANMARAŞ GÜNLERİ BAŞLADI

Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı'nın Düzenlediği Geleneksel Kahramanmaraş Tanıtım Günleri, İstanbul Feshane'de Ziyaretçilerine 'Merhaba' Dedi.

Feshane'de tanıtım günlerine; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Etkinlikte ilin dondurmasından, kekiğine, tarhanasından, kırmızıbiberine kadar birçok güzelliği ile ziyaretçilerin karşısına çıktı. Türkiye'de Kahramanmaraş'ın önemli kentlerin başında geldiğini söyleyen Başkan Kadir Topbaş, "Kendi sanayisi kendisine yeten bir kent olması açısından önemli bir kentimiz. Göç vermeyen, kendi kendine yeten Türkiye'ye önemli hizmet veren bir kent konumunda. 7 bin yıllık bir tarihi var. Mezopotamya'dan Hititlerden, Roma'dan, Bizans'tan, Selçuklu ve Osmanlı'dan günümüze kadar gelen birçok önemli değer ve saygıyı bağrında barındırıyor." ifadelerini kullandı.

İstanbul'un bir ülke Türkiye'nin bir kıta özelliği gösterdiğini vurgulayan Topbaş, "Her bölgesi farklı bir coğrafya, farklı bir klima, farklı bir iklim, farklı bir güzellik, farklı güzelliklerin bulunduğu bir ülkede yaşamaktayız. Her bölgenin kendine özgü bir farklılıkları var." dedi.

Kahramanmaraş'ın insanlarının tarih boyunca ne gibi kahramanlıklara imza attığını görmenin mümkün olduğunu belirten Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise, "Maraş'ımız Cumhuriyet tarihi boyunca bir istiklal madalyasıyla ödüllendirilmiş ikincisi kahraman unvanını almıştır. Böyle bir kentin medeniyetlere ev sahipliği yapan bir yönü vardır. Bizimde görevimiz bu zenginlikleri tanıtmaktır. Maraş'ımızın artık sadece dondurmasıyla anılan bir kent olmasını istemiyoruz." diye konuştu.

Bu arada, programın açılışına yetişemeyen Vali Mutlu, daha sonra Başkan Topbaş ile birlikte stantları gezdi. 04 Eylül 2013 -17.28

 

Kahramanmaraş Dondurması, Biberi, Yemekleri, Halk

Halk Oyunları, Şiiri Ve Kültürüyle 4 - 8 Eylül Tarihleri Arasında İstanbul Feshane'de Olacak.

Etkinliğin açılışı dün düzenlenen törenle yapıldı. Törene İlimiz protokolü ve milletvekillerinin yanı sıra birçok üst düzey bürokrat ve vatandaşımız katıldı. Açılış konuşmalarında Odamız adına söz alan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Kadir GÜLKESEN "Dünyanın gözbebeği, içinden deniz geçen, dünyanın başkenti İstanbul'da, Akdenizin saklı cenneti ve içinden barajlar geçen kent olan Kahramanmaraş'ı tanıtıyor olmaktan büyük heyecan duyuyorum.  "Geleneklerini çağdaş hayata bir nakış gibi işleyen; çok kültürlü dokusuyla sanat ve edebiyatı besleyen, şiirin başkenti olan Kahramanmaraş'ın bugün 13 bininci yaşını kutladığını" dile getirdi.

GÜLKESEN Sözlerinin devamında; Kahramanmaraş dünyadaki değişime ayak uyduran, sosyal yaşantısıyla modern bir dünya kenti olan doğal kaynakları, gelişmiş sanayi altyapısı, elindeki fırsatları iyi değerlendiren girişimcileriyle Türkiye'nin büyümedeki yüz akıdır.

Olduğunu vurgulayarak devam eden GÜLKESEN Kahramanmaraş   tarih sahnesinde öyle bir yere sahiptir ki hem Germanicia Antik Kenti hem de Ashab-ı Kehf Külliyesine ev sahipliği yapmaktadır. Öyle bir kültüre sahiptir ki Necip Fazıl'ı, Aşık Mahzuni'yi yetiştirmiştir. Toprağının %34'ü ormanlarla kaplı; Türkiye'nin doğal orkidelerinin üçte birini yetiştiren Kahramanmaraş, Hollanda ve İngiltere'nin toplamından daha fazla endemik bitki çeşitliliğine, Türkiye'nin en büyük 4. ovasına ve 4. büyük su havzasına sahip bulunuyor. 300 metreden 3000 metreye ulasan rakımının getirdiği faunayla çay hariç tüm bitkiler ilimizde yetişebilmektedir" dedi.

Kahramanmaraş'ın ekonomik verilerine de kısaca değinen KMTSO Başkan Yrd. GÜLKESEN "Son beş yılda yaptığı 5 milyar dolar özel sektör yatırımı, her yıl 6 milyar liralık sınaî üretimi, 1,5 milyar liralık tarımsal üretim, 2 milyar dolar dış ticaret hacmi, Türkiye iplik üretiminin %35'i, Kumaş üretiminin %10'u, Metal mutfak gereçlerinin %60'ı, Elektrik üretiminin %8'i, Çimento üretiminin %7'si, Kağıt üretiminin %20'si, ilimizde yapılmaktadır. Altın işlemede istanbuldan sonra ikinci büyük şehir olması, bayan ayakkabısı imalatında ikinci büyük şehir olması, Kahramanmaraş'ın bugün ulaştığı ekonomik gelişmelerden bazılarıdır" diyerek "İplik ve kumaşta dünyanın önemli merkezlerinden birisi haline gelen  Kahramanmaraş,  Türkiye'nin bu alandaki lider kenti konumunda bulunmaktadır. Dünyanın önde gelen hazır giyim markalarının üretim merkezi olan K.Maraş'ta yılda 70 milyon adet hazır giyim üretimi gerçekleştirilmektedir.  Türkiye metal mutfak eşyaları üretiminin (tencere, tava, çaydanlık vb.) %60'ı ilimizde yapılmakta, en az 70 ülkeye ihraç edilmekte ve dünya mutfaklarında yerini almaktadır." dedi.

Bunun yanı sıra kentin gıda, plastik, ahşap, makine imalatı, demir, çelik ve buna benzer yatırımlarla da sektörel çeşitliliğini her geçen gün artırıyor. Büyükşehir olmanın avantajı ve üniversitesiyle, kurulu bulunan ve yeni kurulacak organize sanayi ve serbest bölgelere yapılacak dev yatırımlarla, lojistik köy, tren yolları ve yapılacak uluslararası hava limanıyla dünyayla bağlantısını güçlendiriyor. Kahramanmaraş'ın sosyal gelişmişlik ve sanayide ülkemizin ilk on kenti içinde yerini alacağından emin olduğuna da vurgu yaparak İstanbul'daki 4 günlük kısa süreli birlikteliğin ardından tüm vatandaşlarımızı  Kahramanmaraş'a misafir etmek istediklerini belirterek sözlerine son verdi.  08 Eylül 2013 -12.55

 


 

DONDURMANIN VE BİBERİN ANAVATANI FESHANE’DE

Kahramanmaraş'ın Tarihi Ve Turistik Değerleri İstanbul'da Tanıtılıyor. Dondurma Ve Biber İle Anılan Kent, Roma Dönemine Ait Mozaiklerle Dünyanın En Büyük Açık Hava Müzesine Kavuşacak

KAHRAMANMARAŞ 2013 İSTANBUL KÜLTÜR BULUŞMASI ETKİNLİĞİ TÖRENLE AÇILDI.  Kahramanmaraş Belediyesi öncülüğünde düzenlenen ve 04 - 08 Eylül tarihleri arasında ziyarete açık olana etkinlikte kentin tarihi ve turistik değerleri ile lezzetleri tanıtılıyor.

AÇIK HAVA MOZAİK MÜZESİ KURACAĞIZ
Kentin adıyla anılan dondurması ve kırmızıbiberinin yanı sıra cips tarhanası, ağaç oymacılığı, sim sırma nakışları, Döngel mağaraları, uğur böceği, Başkonuş, Yavşan platosu, Germenica antik kenti gibi birçok tarihi ve turistik değerleriyle Kahramanmaraş, Feshane'de ziyaretçileri bekliyor.
Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Maraş'ın sadece dondurmadan ibaret olmadığını belirterek, "Maraş denildiğinde akla önce şairler gelir. Necip Fazıl Kısakürek'ten Sezai Karakoç'a Erdem Bayazıt'tan Cahit Zarifoğlu'na kadar birçok şairin yetiştiği şehirdir. Kentimizin tanıtımı için dünya kültür başkenti İstanbul'u seçtik. Şehrimizde Roma dönemine ait mozaikler bulunuyor. Bu mozaiklerle dünyanın en büyük açık hava müzesini hizmete sokacağız. Düne kadar Maraş, Nevşehir'den çıkıp sadece dondurma satın almak için uğranılan bir yerdi. Artık bu değişti" dedi.

 

KAHRAMANMARAŞ'TAN "İSTANBUL" ÇIKARMASI

Dondurmasıyla, Kırmızı Biberiyle Yıllardır Adından Söz Ettiren Ve Şiir'in Başkenti Olarak Bilinen Kahramanmaraş Bu Yıl İlki Gerçekleştirilecek Olan Tanıtım Günleri İle Saklı Değerleriyle İstanbul Feshane’de Ziyaretçilerine Merhaba Diyecek.

Ev sahipliğini Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı’nın üstlendiği, Geleneksel Kahramanmaraş Tanıtım Günleri İstanbul Feshane Kültür ve Kongre merkezinde 04-08 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılacak olan Kahramanmaraş saklı değerleriyle yoğun ilgi görecek.


Döngel Mağaraları, Uğur Böceği, Başkonuş ve Yavşan platosu, Germenica Antik kenti, dünyaya nam salan dondurma ve kırmızıbiberi, cips tarhanası, ağaç oymacılığı, sim sırma nakışları, gelişmiş modern sanayisi, hizmet odaklı belediyeciliğiyle;

Afşin Eshab-ı Kehf, Malik Bin Ejder, Sütçü İmam Türbeleri, Avrupa Birliği tarafından tescillenmiş cevizi, un ve üzüm şırasıyla yapılan sucuğuyla, Cumhuriyet sonrası inşa edilen en büyük 3.mimari eser olan Abdulhamithan Cami’siyle, her derde deva Zeytin ve Hartlap Kaplıcaları ve Ekinözü İçmeleriyle birlikte, Tarımdan, Hayvancılığa, sanayiden turizme keşfedilmeyi bekleyen daha nice değerleriyle ziyaretçilerin karşısına çıkacak.

03 Eylül 2013 Salı  -15.45 

 

 

Ökkeş Bölükbaşı,  İstanbul Eylül.2013

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@hotmail.com

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Eylül.2013 

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP