İNANÇ SEMBOLLERİ CAMİLER

Bülent Arınç, Camiler Bizim İnanç Sembollerimiz, Fetih Sembollerimizdir. Ecdadımız Bir Şehri Fethettiğinde Varsa Bir Kiliseyi Camiye Çevirirdi..

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

İNANÇ SEMBOLLERİ CAMİLER

Bülent Arınç, Camiler Bizim İnanç Sembollerimiz, Fetih Sembollerimizdir. Ecdadımız Bir Şehri Fethettiğinde Varsa Bir Kiliseyi Camiye Çevirirdi..

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Camiler bizim inanç sembollerimiz, fetih sembollerimizdir. Ecdadımız bir şehri fethettiği zaman varsa bir kiliseyi camiye çevirirdi" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Alanya'da bir hayırsever tarafından yaptırılan caminin açılış töreninde yaptığı konuşmada,
"Camiler de bizim inanç sembollerimiz, fetih sembollerimizdir. Ecdadımız bir şehri fethettiği zaman varsa bir kiliseyi camiye çevirirdi" dedi.


Antalya Havalimanı'nda Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel ile AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse tarafından karşılanan Arınç, Alanya'nın Konaklı beldesinde Bacoğlu ailesince inşa ettirilen 4 bin kişilik ve 4 minareli Bacoğlu Camisi'nin açılış törenine katıldı.


Başbakan Yardımcısı Arınç, buradaki konuşmasında, bu caminin hem ibadet yeri hem de sosyal aktivitelerin yapılacağı güzel bir yer olduğunu söyledi.
Ağustos ayının Türk tarihi açısından önemli bir ay olduğunu vurgulayan Arınç, 26 Ağustos 1071'de Malazgirt Savaşı'nın kazanıldığını, 30 Ağustos 1922 tarihinde de İstiklal Savaşı'nın kazanıldığını hatırlattı. Ağustos ayının son gününde de bir caminin açılışını yaptıklarını ifade eden Arınç, "Camiler de bizim inanç sembollerimiz, fetih sembollerimizdir. Ecdadımız bir şehri fethettiği zaman varsa bir kiliseyi camiye çevirirdi" diye konuştu.


Anadolu'da binlerce ibadet yeri, din görevlileri olduğunu anlatan Arınç, camilerin artık sadece 5 vakit ibadet edilen bir mekân olmadığını, sosyal hizmetlerin yapılabildiği yerler haline geldiğini söyledi. Bu caminin altında da toplantı salonu, kütüphane yer aldığını dile getiren Arınç, "Camide neye ihtiyaç varsa yapılabileceğini görüyoruz. Kız-erkek Kuran kursları, toplantı alanları, ölçüye uygun bir şeklide nişanların bile yapılabileceğini görüyoruz" dedi.


Maddi Ve Manevi Kalkınmanın Önemi Anlaşıldı
Avrupa ülkelerinde de minareli camilerin bulunduğunu, ezanın okunabildiğini söyleyen Arınç, Avrupa'nın her tarafından insanların ibadetlerini yerine getirebildiklerini kaydetti. Türkiye'de inançların, hedeflerin bir olduğunu ve dini inançların karşılanması noktasında her geçen gün yeni adımlar atıldığını dile getiren Arınç, yüksek öğretimde en çok açılan fakültenin İlahiyat Fakültesi olduğunu belirtti. Geçmiş dönemde bu konuda çeşitli sıkıntılar yaşandığına vurgu yapan Başbakan Yardımcısı Arınç, son yıllarda bu sıkıntıların aşıldığını, çok mükemmel yeni Kuran kursları, hafızlık merkezleri yapılmaya başlandığını bildirdi. Arınç, maddi ve manevi kalkınmanın da öneminin anlaşıldığını söyledi.


"Hamdullah Emin Paşa" Adlı Üniversite
Alanya'ya Türkiye'nin hiç bir yerinde olmayan bir vakıf üniversitesi kazandırdıklarının altını çizen Arınç, ancak bu üniversitenin daha aktif olabilmesi konusunda yerel yönetimlerde gerekli desteğin sağlanmadığını ifade etti. Bu üniversitenin adı açısından da önemli olduğunu vurgulayan Arınç, şunları söyledi:


"Alanya'ya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesini kazandırdık. Bunun için çok mücadele verdik. Şu anda bile Türkiye'nin hiçbir ilçesinde bir vakıf üniversitesi yok. Üniversite zannediyorum ki bitti ama yerel desteğin güçlü olmadığını da biliyorum. Yani hiçbir ilçeye nasip olmayan bir üniversiteyi, ecdadımızdan bir insanın özel ismiyle açmak bize nasip oldu. Hangi devirdeyiz arkadaşlar, hem adı Hamdullah olacak, hem Emin olacak, sonunda da paşa olacak. 10 sene evvel bunu düşünemezdiniz, 15 sene önce vay gerici, vay yobaz diye başlarlar, dişlerini gıcırdatırlar, 32 dişinden 22'si zayi olurdu."


Bu üniversitenin güçlenmesini isteyen Arınç, devlet üniversitesinin yapılması için de gerekle desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. Bacoğlu ailesinden bir kişinin açılış töreninde konuşmamasına sitem eden Bülent Arınç, hayırsever insanların mütevazi olduklarını söyledi. Arınç, "Okul yaptırırlar, hastane yaptırırlar, gel açılışında iki kelime et dersiniz, yüzleri kızarır, konuşmasak daha iyi olur derler.

İşte Bacoğlu ailesi de bunu yaptı. Bu hayırseverler böyle kardeşim, iş yapıyorlar, iki laf edemiyorlar" diye konuştu.
Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan açılış törenine, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, camiyi yaptıran Bacoğlu ailesi üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Cami açılışının ardından Arınç, camiyi gezdi ve vatandaşlarla sohbet etti. 

Haber Kaynağı: Trthaber - 31 Ağustos 2013 Cumartesi

 

Abdullah Gözaydın,  İstanbul – Eylül.2013

http://www.medyagunebakis.com/  agozaydin@hotmail.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Abdullah Gözaydın, İstanbul – Eylül.2013

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP