GÖRME ENGELLİLERİMİZ HAKKINDA

Görme Engelli Kişi, Himayeye Muhtaç, Acınacak Ve Çaresiz Bir İnsan Değildir.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

GÖRME ENGELLİLERİMİZ HAKKINDA

Görme Engelli Kişi, Himayeye Muhtaç, Acınacak Ve Çaresiz Bir İnsan Değildir.

O, diğer insanlardan çok farklı, olağanüstü yetenekleri olan ve başkalarının duyamadığı sesleri duyan, mucizevî bir yaratık da değildir.

Diğer insanların sahip olduğu olumlu ve

olumsuz özelliklerin hepsi onda da mevcuttur.

Görme engelliler arasında da başarılı olan, başarısız olan, bencil olan veya toplumun çıkarlarını düşünen insanlar bulunabilmektedir.

Kısacası görme engelli de herkes gibi bir insandır.
Görme engelli bir kişinin yaşadığı en önemli sorun, gözlerinin görmemesi değil, toplumun görme engellilerle ilgili yanlış anlayış ve ön yargılarıdır.

Engelleri birlikte aşmak için, Birlikte Yaşamak için bizimle kahvaltıya bekleriz.

GÖRMEYENLER DERNEĞİNİN ZİYARETİ

Beyaz Baston Görmeyenler Derneği Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay’ı Ziyaret Etti

Beyaz Baston Görmeyenler Derneği Genel Başkanı Hasan Kırıcı, beraberinde öğrenciler Recep Gür, Rukiye Köroğlu, Zeynep Temirci ve Fatma Nur Baki ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürümüz Osman Nuri Gülay’ı makamında ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Osman Nuri Gülay’a ilimizde engelli öğrencilerin eğitimine verdiği destekten dolayı teşekkür etmek için ziyarette bulunduklarını ifade eden Beyaz Baston Görmeyenler Derneği Genel Başkanı Hasan Kırıcı; “Müdürümüz çalışmalarımızda, eğitimle ilgili faaliyetlerimizde ve başarılarımızda bizlere hep destek olmuştur. Müdürümüz Osman Nuri Gülay’a ve nezdinde Antalya eğitim camiası çalışanlarına, derneğim ve şahsım adına teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Öğrenci Recep Gür; “Ortaokul birinci sınıfta görme engelli oldum ve eğitimime 3 yıl ara vermek zorunda kaldım. Daha sonra Derneğimizin ve Sayın Milli Eğitim Müdürümüzün destekleri ile Sefa Akın İlköğretim Okulu’nda ortaokulu bitirdim. Atatürk Anadolu Lisesi’ni kazandım. Sayın Müdürümüz, bugüne kadar desteğini hiç esirgemedi, üniversite hazırlık sürecinde dershaneye gitmem için destek verdi.

Ben de bu desteği üniversite sınavlarında Türkiye 1732.si olarak ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Görme Engelliler Sınıf Öğretmenliği bölümünü kazanarak boşa çıkarmamaya çalıştım. Lisans eğitimimi fakülte 3.sü olarak bu yıl tamamladım. Öğretmen olmak için KPSS sınavına girdim ve 86 puan aldım.

Müdürümüze daha önce teşekkür ziyaretine geldiğimizde, “Recep üniversiteyi bitirecek, burada beraber çalışacağız.” demişti. İnşallah ona da az kaldı. Başarılı olmam için elinden gelen yardımı yapan derneğimize, müdürümüze, tüm öğretmenlerime; hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.” dedi.

Görme Engelliler Yüzme Milli Takımına seçilen 9. Sınıf öğrencisi Fatma Nur Baki; “İlkokul 4. sınıfta görme engelli oldum, bir süre sonra dernekle tanıştım. Dernek bünyesinde yüzme kursu faaliyetlerine katıldım. Başarılı olunca yüzme alanında devam ettim.

2011 yılında Alanya’da yapılan yarışlarda Türkiye 2.si oldum. Daha sonra, 2012 yılında Giresun’da yapılan yarışlarda 50m ve 100m serbest kategorisinde iki ayrı Türkiye 1.liği kazandım. Bu başarının ardından, Türkiye Görme Engelliler Yüzme Milli Takımı’na çağrıldım.

Kamp sürecinden sonra milli takım ile Dünya Şampiyonası Elemeleri için 2012 yılında Çek Cumhuriyeti ve 2013 yılında Brezilya’da gerçekleştirilen finallere katıldım.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf öğrencisi Rukiye Köroğlu ise Antalya’da Karatay Anadolu Lisesi’nden mezun olduğunu belirterek; “Ailem beni okutmak için kararlıydı. Antalya’da olduğum için eğitim açısından şanslıydım. 6. Sınıfa başladığımda her dersle ilgili okuluma kabartma kitap gönderilmeye başlandı. Milli Eğitim Müdürümüz eğitim sürecinde yaşadığımız sorunlarla yakından ilgilendi, kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Güzel Sanatlar Lisesi’nden bu yıl mezun olan Zeynep Temirci; “Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümünü özel yetenek sınavında onuncu olarak kazandım. Antalya’da güzel sanatlar lisesi olması benim için büyük bir avantaj oldu. 

Enstrüman çalmaya mandolin ile başladım, şu anda piyano ve keman çalıyorum. Bu yıl liseden mezun oldum ve özel yetenek sınavına girdiğim Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’ne kabul edildim. Eğitim hayatım boyunca gördüğüm destek kendime güvenmemi ve dolayısıyla başarılı olmamı sağladı. Desteklerini esirmeyen herkese teşekkür ederim.”

İl Milli Eğitim Müdürümüz Osman Nuri Gülay, Dernek Başkanı Kırıcı ve öğrencilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, memnuniyetini dile getirdi. Milli Eğitim Müdürümüz Gülay, “Öğrencilerimizin başarılarını görmek beni duygulandırdı ve gururlandırdı. Bütün öğrenciler evladımızdır. Onların başarısı bizim gururumuzdur. Öğrencilerimiz kendilerine olan güvenimizi boşa çıkarmadı.

Bu da, imkân verilirse her bireyin yeteneklerini ortaya çıkarıp, başarılı olacağının en büyük ispatıdır. Öğrencilerimiz ziyaretleriyle de sadece başarılı değil; değerlerine sahip, vefalı insanlar olduklarını göstermişlerdir. Kendileriyle gurur duyuyorum. Çalışanın hep yanında oldum ve olmaya devam edeceğim. Yolları açık olsun.” dedi. 

Ziyaret, günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

  

 

Fatih Bacak,  Antalya Eylül.2013 - fb.antalya007@gmail.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Fatih Bacak, Antalya Eylül.2013 - fb.antalya007@gmail.com,

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP