DAĞILIN LAN.!.. DAĞILIN, DAĞILIN.!

ABD Ve AB Mısır Devrimi İle İlgili Olarak Darbe Diyemediler, Devrim De Demediler.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

DAĞILIN LAN.!.. DAĞILIN, DAĞILIN.!...”

ABD Ve AB Mısır Devrimi İle İlgili Olarak Darbe Diyemediler, Devrim De Demediler.

“Darbe” sözcüğünü Y-CHP'nin Genel Müdürü Kılıçdaroğlu ile Başbakan Erdoğan'a dedirttiler.!

Kılıçdaroğlu, üstüne vazifeymiş gibi, yanına kurmaylarını da alarak alelacele: Askeri darbelerin hiçbir zaman kabul edilemeyeceğini belirterek, direnişçi gençleri bizim çapulçular deyip gecikmeli olarak sahiplenirken, Mısır Devrimi'ni de darbe olarak yaftalayıverdi.!

Böylece Müslüman Kardeşler'e ve onların lideri Mursi'ye en anlamlı destek Kılıçdaroğlu'ndan geldi.!

Kılıçdaroğlu, ABD'nin destekleyip yönettiği Arap Baharı eylemleri sonucu yönetimden uzaklaştırılan Mübarek için acaba ne demişti.?

Bu çapsız adam hatırladığımız kadarıyla o hareket için hiçbir zaman darbe dememiştir.!

Mursi'yi koşulsuz destekleyen Katar bile, ilk açıklamasından hızlı bir dönüşle, devrimi destekleyenlerin yanında yerini aldı. Mursi'nin yanında kala kala bir Tunus, bir de Türkiye kaldı!.. Bir de bizim zavallı kukla genel müdür Kemal Bey tabi.!

Arap Baharı” mı devrimdi, yoksa Tahrir'le başlayıp Mursi'yi deviren hareket mi darbe dir.?

Ters yüz edilmiş bu sorunun yanıtını, özellikle Kemal Kılıçdaroğlu için vermek gerekiyor.

Ama ondan önce, CHP'nin 6 okundan biri olan Devrimcilik ilkesinin ne anlama geldiğini hatırlatalım.

CHP Programına göre; devrimcilik: Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti kurarak başlattığı, çağdaş medeniyeti hedefleyen kökten değişim sürecinin devam ettirilmesidir. (1)

Büyük devrimci Atatürk, kendi devrimini, Türk Milletini geri bırakmış olan kurumları yıkarak, yerlerine çağdaş olan yenilerini koymak olarak tanımlamıştır.(2)

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, devrimin gerçekleşmesinde, gerekirse zor kullanılmasını da öngörmektedir...(3)

Atatürk'ün koltuğunda oturan biri, onun düşüncelerine ve partinin kurultayca onaylanmış Programına aykırı söylemlerin içerisinde olamaz.

CHP Genel Başkanı, Erdoğan'ın ağzı ile konuşamaz.!

Kim ne derse desin, 30 Haziran'da Tahrir Meydanı'nı dolduran milyonlar, devrim yapmıştır.

Meşruiyetini kaybetmiş bir iktidara karşı, halkın direnişini, halkın ordusu bastıramaz! Meşruiyetini kaybeden iktidarın, halka karşı, orduya vereceği vur emri hiç bir şekilde kabul edilemez ve yerine getirilemez. Konusu suç teşkil eden böyle bir emri yerine getirenler de suçlu olurlar.!

Bu nedenle, Mısır ordusu yapması gerekeni yapmıştır. Halkın ordusu olduğunu göstermiş ve olması gerektiği gibi, halkının yanında yerini almıştır. Mısır ordusu, kendini zorba bir iktidarın kullanacağı güç olmaktan çıkartmış olmakla sadece alkışlanır.! Bu hareketin itici gücü, Mısır halkıdır ve gerçekleştirilen eylem, dört dörtlük bir devrimdir...

Eğer hareketi başlatan ve ilerleten ordu olsaydı ve mevcut düzeni korumak veya rejimi daha geri bir duruma getirmek isteseydi, o zaman ordunun darbesinden söz edilebilirdi.!

 Tayyip Erdoğan'ın CHP içerisindeki bazı adamları, liberaller “Darbe Darbedir, Darbenin Öylesi, Böylesi Olmaz” diyerek, Mısır Devrimi'ni sulandırmaya ve “darbe” gibi göstermeye çalışmaktadır... Onların da AKP'nin de korkusu halk hareketleridir.

Zira halk yetkiyi eline aldığında, kendilerini elinin tersiyle iteceğini hepsi bilir.!

Erdoğan, Mursi'ye yardım olarak, 2 milyar dolar göndermişti. Hükümet, akıbeti belirsiz hale gelen bu parayı, 24 milyon ehliyeti değiştirerek, Türk vatandaşlarına ödetmek istiyor. Bu şekilde 2, 3 milyar dolar toplayacaklardı.! Sosyal medyada başlayan boykot üzerine şimdilik geri adım atılmış...

AKP'nin iktidara gelmesiyle üye sayısı 41 binden 707 bine yükselen yandaş memur sendikası Memur-Sen, Hak-İş ve Mazlum Der üyeleri, “Mısır Halkının İradesine Saygı ve Darbeye Hayır” mitingi düzenlediler.!

Bu üç örgütün kuruluş amaçlarına dönük bir tek eylemine tanık değiliz. Bütün işleri iktidar yalakalığıdır.

İşçi ve memurlar yoksulluk sınırının altında yaşarken, onlar Mısır'la, arpayla meşguller.! Emek, emekçi, emekçilerin ücreti, grev, toplu sözleşme vb. bunların sözlüklerinde yeri yok.!

Bir tek sarı renkleri vardır.! Böyleler, sahibinin sesi gibi sandığı “demokrasinin namusu” sanırlar. Oysa en büyük  namussuzlar da sandıktan çıkmıştır! Tarih bunların acı örnekleri ile doludur.

Demokrasinin Namusu Sandık Değil, Meşruiyettir. Siyasi iktidarlar, farklı düşüncelerin, iktidara gelişini zorlaştırır veya hepten ortadan kaldırıp, yalana ve hileye başvurarak, temel hak ve özgürlükleri kısıtlarlarsa, evrensel kuralları değiştirmeye kalkışırlarsa, elbette ki meşruiyetlerini de kaybederler.

Halklar, böyle zorba  yöneticilere karşı ayaklanırlar. İşte halkın iradesini yansıtan böyle ayaklanmalara devrim deniliyor.!

Halk daha önceden sandıkta ortaya çıkan iradesini, sandık zamanı gelmeden değiştirmek zorunda bırakılıyor.!

Tutuklulukta geçen süreler ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karar, hukuksuz infazların artık sona erdirilmesi aşamasına gelindiğini gösteriyor...

Gezi Parkı Direnişi ile başlayan ve yurdun her tarafına yayılan eylemler, biber gazı ve tazyikli su ile duracağa pek benzemiyor.! Hükümet istifa talebini öne çıkaran “çapulcular”, bu haksız tutuklananları da sahiplenebilirler.!

Bunu göze alamayan AKP, böyle bir adım atmak zorunda kalmıştır denebilir...

Yargıtay'ın hatalı bir yorumu ile 5-10 yıl olarak uygulanan tutukluluk, insanlık tarihi boyunca dünyanın hiç bir ülkesinde görülmemiştir.!

Yargıtay'ın bu yorumunun 12 Eylül Anayasa Referandumunun bir sonucu olduğunu unutmamak gerekir. Yargı eliyle karşı devrimi yapabilmek için kurulan tuzaklardan biri Özel Görevli Mahkemelerdir ve 10 yıllık tutukluluk süresi bu mahkemelerde yargılanacak yurtseverler için getirilmiştir...

Hafızalarımızı tazelemek bakımından, Nisan 2009'da yazdığım ve 16 Mayıs Ulusal Hukuk ve Tavır Dergisi'nde yayınlanan bir makaleyi okumanızı öneririm. (4)

10 yıl tutuklu yargılamanın, “Ergenekon” tertibinin bir olmazsa olmazı olarak getirildiği ve muhalefetin de ayakta  uyutulduğunu göstermek bakımından oldukça ilginçtir...

Av. Cemil Can

 

 

DİPNOTLAR:

(1) “CHP'nin devrimciliği, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti kurarak başlattığı çağdaş medeniyeti hedefleyen kökten değişim sürecinin devam ettirilmesidir, çağı paylaşmadır, geleceğe atılımdır. Bu anlayışla, CHP, halkla birlikte, halktan güç ve yetki alarak, demokratik hukuk devleti kurallarına ve barışçı yöntemlere bağlı kalarak devrimciliği sürdürür.

CHP'nin devrimciliği;

Çağdaş düşüncelere açılarak yenilikleri kavrayıp benimsemek; bunu süreklilik içinde bir yaşam ve yönetim biçimine dönüştürmektir. Kuralları ve kendini sorgulayarak, daha iyiye ve doğruya ulaşmanın yollarını açmak, bu çerçevede gelişimin yöntem ve araçlarını oluşturmaktır. Özü itibariyle gençliğin enerjisini ve dinamizmini değişimin itici gücüne dönüştürmek, gençliğin değişim ve yenilik vizyonunu topluma aşılamaktır.” (CHP Programı, Syf 16-17)

(2) Atatürk'ün devrim tanımı: “Türk Milletini son yüzyıllarda geri bırakmış olan kurumları yıkarak, yerlerine, milletin, en yüksek uygarlık gereklerine uygun olarak ilerlemesini sağlayacak yeni kurumları koymuş olmaktır. “ (Türk İnkilap Tarihi Enstitüsü yayınları, Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, Cilt 2, Baskı 2, Syf 155)

(3)“Akıl ve mantığın çözemeyeceği sorun olmadığını ifade eden Mustafa Kemal, aynı konu üzerinde der ki: Devrim, milleti ve sosyal çevreyi hazırlayarak yapılır; hayat bir ilerleme ve dinamizm kaynağıdır, insan ona kendini uydurmak zorundadır; daima yeni şeylerden ve insanların uygarlık yolunda ilerlemesinden söz edelim. Bu bize, gelecek için hız ve kuvvet verecektir. O, Devrimin gerçekleştirilmesinde, gerekirse zor kullanmayı da öngörür.” (Prof. Afet İnan, Kemal Atatürk'ten yazdıklarım, Syf 120-350)

(4) http://cemilcan.gen.tr/2005/12/fasizmin-ayak-sesleri/

 

Başkasının Hakkından Bana Ne

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/NatGctwlt3o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Cemil CAN,  Ankara – Temmuz.2013

http://www.medyagunebakis.com/ -av.cemilcan@hotmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa Olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Cemil CAN, Ankara – Temmuz.2013

 

Rakı İçerek Yapılanları,

Ayran İçerek Sattılar, Yıktılar.!.  Bekir Coşkun

 

Who İs İt.?  Wanted.!.
"White Men Have Forked Tounge.!."

“Dili Çatallı, İki Dilli Beyaz Erkek.!.”

Türkçesi; Yalancı, İki Yüzlü Adam.!.

Kızılderili Deyişi....

 

Hiç Bir Şey İçin Aşırı Endişe Etmeyin.

Bakarsınız; Yarın Ya Deve, Ya Deveci

Ya da Üstündeki Hacı Ölebilir.!. İ.İnönü

 

Nene dedim.

“Dedem Sana Hiç Çiçek Aldı mı.?”
Durdu ve Şöyle Dedi:

“Bana Aldığı Fistanların Hepsi Çiçekliydi.!.!”

 

EĞER BİR ÜLKEDE

“Hukuk Üstün Değilse, Adalet Yok Hükmündedir.!”

"Türk Yargısında Kronik İşlev Bozukluğu Var"

Bağımsız Bir Millet Olan Papua Yeni Gine, 

Parlamenter Demokrasi Sistemini Kabul Etmiş

Ülkelerdendir.

"Adil Yargılamayı Etkileme Suçunun Oluşabilmesi

İçin, Öncelikle Adil Yargılamanın Olması Gerekir."

Türkiye, ‘Hukuk Devleti İlkesizlikleriyle Malul’

Ülkeler Kategorisini Oluşturan ‘Hibrit Rejimler’

Arasında 88. Sıradadır.  Av. Ayşe Eren

 

* * * * * * * * * *

TEK YOL DEVRİM.!

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM.!.

Yaşasın Halkların Kardeşliği.!.

KURTULUŞA KADAR SAVAŞ.!.

ÜLKÜMÜZ TAM BAĞIMSIZLIK VE

GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE.!.

 

Hazırlanmakta olan AKP Anayasası

Halkımız İçin Kölelik Anayasasıdır,

KÖLELİK ANAYASASINA HAYIR.!.

 

SU HAYATTIR… SU BİR HAKTIR…

SU, KAYNAK DEĞİL, DOĞAL VARLIKTIR.

SU YASASI ÇIKARILMALIDIR.!.

 

TEMA Vakfı Eko Siyaset Bildirgesi:

 “Salt ekonomi odaklı projeler dönemi bitmeli,

Ekolojik Siyaset dönemi başlamalıdır.!.”

 

GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ İÇİN

TEMA VAKFINDAN PARTİLERE.!.!.

“Yaşamın sürdürülebilmesinin” ve

“sürdürülebilir gelişmenin” ön koşulu

“çevrenin, toprağın, suyun, ormanın,

biyoçeşitliliğin” korunarak yönetilmesidir.

 

ÜLKEMİZ, TOPRAKLARIMIZ.!.

GÖZ GÖRE GÖRE ÇÖL OLMASIN.!.

YEŞİL OLMASI İÇİN DESTEK OLUN.!.

 

Bir Memlekette, Namuslular, Namussuzlar

Kadar Cesur Olmadıkça, O Memlekette

Kurtuluş Yoktur. İ.İnönü

Huzuri.1923 - Kurtuluş Savaşının En İyi Anlatımı

 

Kızardık, Bozardık, Yandık Yakıldık

Uzun Boylu Harareti Sor Bize.

Mateme Tutulduk, Yes’e Kapıldık,

Unutulmaz Sefaleti Sor Bize.!.

 

Çün Dest-İ Sakiden Nuş Ettik Kevser

Cennetle Cehennem Oldu Her Yer.

Atladık Sırat’ı, Kopardık Mahşer,

Gittik, Geldik Kıyameti Sor Bize.!.

 

Huzuri.1923 - Kurtuluş Savaşının En İyi Anlatımı

 

Ülkeyi Dini İrticadan Kurtarmanın Tek Yolu

Millete Kuran’ı Türkçe Olarak Okutmaktır.!.

Şartlar Gelişirse İhtilal’ler Hak Olur.!.

İrtica Başbakan’dan Cesaret Bulursa,

Kim Onun Sokağa Dökülmesini Önleyebilir.?

İrtica’nın Sokağa Dökülmesi İse Ülkenin Kana

Bulanmasıdır. İ.İnönü


Biz Açıkça Milliyetçiyiz...

Ve Milliyetçilik Bizim Yegâne Birlik

Unsurumuzdur. Türk Ekseriyetinde Diğer

Unsurların Hiçbir Etkisi Yoktur. Vazifemiz

Türk Vatanı İçinde Türklüğü Yaşatmaktır.

Türkleri Ve Türklüğe Muhalefet Edecek

Öğeleri Kestirip Atacağız. Ülkeye Hizmet

Edeceklerde Her Şeyin Üstünde Aradığımız

Türk Olmalarıdır. İ.İnönü

 

Kızıldere Şehitleri Ölümsüzdür
Onlar Halkın Yüreğinde Yer Edinmişlerdi
Her Şey Özgür Bir Vatan İçin Dediler
Hiç Bir Tereddüt Etmeden Toprağa Düştüler
Anıları Önünde Saygıyla Eğiliyorum.
Yaşasın Devrim,Yaşasın Sosyalizm.!.

 

"Siz Bana Din İle Refaha Ulaşmış Bir Toplum

Gösterin, Ben de Size Devrim İle Geri Kalmış

Bir Toplum Göstereyim".!. E. Che Guevara 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP