İŞHAD DAYANIŞMA GECESİ DÜZENLEDİ

İş Hayatı Dayanışma Derneği Başkanlığı Kuruluşlarının 20.Yılı Kutlaması Adına İstanbul Conrad Hotelde Üyelerini Onurlandırmak için Plaket Töreniyle Birlikte Akşam Yemeği Verdi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

 

İŞHAD DAYANIŞMA GECESİ DÜZENLEDİ

İŞHAD DAYANIŞMA GECESİ VE YEMEĞİ

 

İŞHAD İŞ HAYATI DAYANIŞMA DERNEĞİ

İŞHAD - İş Hayatı Dayanışma Derneği Başkanlığı

Kuruluşlarının 20.Yılı Kutlaması Adına İstanbul

Conrad Hotelde Üyelerini Onurlandırmak için Plaket

Töreniyle Birlikte Akşam Yemeği Verdi.

İŞHAD - İş Hayatı Dayanışma Derneğinin Yemeğine

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın da katılarak önemli

açıklamalarda bulunduğu bir konuşma yaptı.

 

İŞHAD - İş Hayatı Dayanışma Derneğinin Yemeğinde

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a işlemeli seramik

tabak ve Kurucu Başkan Mustafa Kahraman ile Geçmiş

dönemlerdeki Başkanlara birer plaket verildi.

İŞHAD İŞ HAYATI DAYANIŞMA DERNEĞİ

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zenginer; Dünyanın

merkezinden Dünyaya açılıyoruz. Üye firmalarımız170 ayrı

ülkede faaliyet göstermektedir. Amacımız üye firmalarımızla

global iş dünyasının bir parçası haline gelmektir.

İŞHAD İŞ HAYATI DAYANIŞMA DERNEĞİ

DÜZENLEDİĞİ 20.YIL GALA PROGRAMINDA;

Eski Başkanlar, Genel Sekreter ve Yönetim Kurulu Başkanı

Mustafa Zenginer birer sunum konuşması yaptılar.

19.30 da Başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın karşılanarak

salona alınması ile başlayan yemek, 19.45 de; Türkçe

olimpiyatlarına katılarak derece alan Hikmetullah Danışyar -

Afganistan, Gümüş madalya Hayrest İbrahim - Kuzey Irak,

Altın Madalya

Şadi Hasan El - Mısır, Gümüş Madalya sahibi gençler birer

parça ile müzik dinletisi gerçekleştirdiler.

20.10 da on dakikalık sinevizyon gösterisiyle İŞHAD ın

kuruluşundan bu güne başarılı çalışmaları gösterildi.

20.20 de İŞHAD Yön. Kur. Başk. Mustafa Zenginer,

20.25 de MARİFED Yön. Kur. Başk. Ahmed Ciğer,

20.30 da TUSKON Yön. Kur. Başk. Rıza Nur Meral ve

20.35 de Başbakan yardımcısı Ali Babacan konuşmalarını

gerçekleştirdiler.

21.05 de ise plaket töreni gerçekleştirildi.

İŞHAD İŞ HAYATI DAYANIŞMA DERNEĞİ

DÜZENLEDİĞİ 20.YIL GALA PROGRAMINDA

PLAKET ALANLAR; Mustafa Ekinci, Ahmed Ciğer,

Hüseyin Yaman,Yusuf Erkoç, İbrahim Sezgin, Rıza Nur Meral,

Mustafa Kahraman, Ömer Faruk Berksan, Mustafa Günay,

Murat Sungurlu, Recep Ekşi, İbrahim Demirel,

Mustafa Zenginer, Tunay Öztürk, Adem Ertürk,

Cavidan Hacıyev  

 

İŞHAD İŞ HAYATI DAYANIŞMA DERNEĞİ

20.yılına başladığı yolculuğunda ana gayesi, yurtiçi ve 

yurtdışındaki şirketlerinin ilerlemelerine katkıda bulunarak,  ülke ekonomisinin büyümesini sağlamak olan İŞHAD bu  çerçevede işadamları arasındaki iletişim ve dayanışmayı arttırarak  ve dış ticaretlerini genişletmek, daha fazla  istihdam oluşturmak, şirketlerin  dünyaya  açılımını 

sağlayarak üyelerin dış ticaret hacmini  ve ihracatını 

arttırmaya çalışmaktadır.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zenginer; Bu amaç doğrultusunda İŞHAD olarak, geleceğin gerçekliğini yakalama arzusu ve iradesiyle gerekli projeleri geliştirmekte, projeler ve  faaliyetler için gerekli bağlantıları, sistemleri ve  organizasyonları kurup insan kaynağı desteği sağlayarak üyelerimizin hizmetine sunmaktayız.

Yıllık takvimimiz içinde; yurtdışı ve yurtiçi ticari iş gezileri, komite toplantıları, sektörel açılımlar, eğitimler ve  konferanslar önemli yer tutmaktadır.” Dedi.

Mustafa Zenginer; İŞHAD’ı anlatırken, “Ülkemizin kalkınması amacı ile çıktığı bu yolda, Marmara Bölgesi’ndeki diğer seçkin işadamı dernekleri ile birleşerek 2004 yılında MARİFED’i -Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu- kurmuştur. MARİFED ile birlikte diğer altı federasyonun birleşmesiyle 2005 yılında TUSKON -Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonunun- kurulmasında lider rol oynamıştır.” Diye açıkladı.
VİZYONUMUZ

Ülkemizde, İşadamları için Türkiye ve Dünya’ya açılan en etkili dernek olmak.

MİSYONUMUZ
Her yıl bir önceki yılın performansından daha fazla icraatlar yaparak üyelerimizin gelişimine katkıda bulunmak, işadamları arasında işbirliği ve dayanışmayı geliştirmek, üyelerimizin uluslararası iş dünyasına açılımını destekleyerek yabancı işadamlarının ülkemiz ile bağlantı ve girişimlerini sağlamaktır.
DEĞERLERİMİZ

Hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda heyecanımızı koruyoruz.

Tüm faaliyetlerimizde ahlaki değerlere öncelik veriyoruz.

Faaliyetlerimizi doğru, istişareli, genelin faydasını düşünerek seçiyor ve yapıyoruz.

Siyasetin sadece, iş hayatıyla doğrudan ilişkili alanlarıyla ilgileniyoruz.

Bağlantılı olduğumuz federasyon ve konfederasyon içinde ortak hedeflere uyum içinde yürüyoruz.

İş hayatı haricinde, sosyal hayat ve yardımlaşmada da görev alıyoruz.

HİZMETLERİMİZ

I. Dış İlişkiler ve Dış Ticaret

Türkiye'deki yabancı misyon temsilcilikleri ile yakın ilişkilerimiz bulunmakta, yaptığımız yurt dışı gezileri ülkemizdeki konsolosluk ve büyükelçiliklerle birlikte organize etmekteyiz. Yabancı ülkelerden heyetler de İŞHAD’ı ziyaret etmektedir.

Ayrıca konsolosların ve büyükelçilerin konuk olduğu ülke tanıtım toplantıları ile üyelerimize bu pazarlar hakkında ayrıntılı bilgi vermekteyiz.

Afrika, Pasifik, Avrasya gibi bölgeler ve Türkiye arasında yapılan TUSKON Dış Ticaret Köprüsü programlarında yer alıyoruz. Üyelerimizi bu organizasyondaki ikili iş görüşmelerinden yararlandırıyoruz.

II. Komite Çalışmaları

a) Tarım ve Gıda Komitesi

Tarım, hazır ve fonksiyonel gıda, gıda toptancılığı, hazır yemek işletmeciliği ve gıda sanayi alanlarında üyelerin gelişmesine yönelik yurt içi yurt dışı iş gezileri düzenlemektedir. Bu sektörlerde hizmet veren üyeler arasında dayanışmayı, işbirliğini ve iletişimi sağlamak amacıyla programlar ve toplantılar organize etmektedir. Sektöre hizmet veren kurumlar, sivil toplum örgütleri ve akademik çevrelerle

üyeleri adına ilişkileri geliştirir. Ayrıca üyelerin ticaret,

mal alımı, eleman istihdamı gibi çeşitli talepleriyle de birebir ilgilenmektedir.

b) Makine, Metal, Kimya

Makine, kimya, imalat, metal ve metal işleme konularında faaliyet gösteren üyelerin bir araya gelmesi ile oluşturulmuştur. Komite üyelerin genel ve sektör ile ilgili sorunlarını çözümler üretilmesi için çalışmalar yapılır, Pazar araştırma ve yurtiçi-yurtdışı yatırım imkânları konusunda fikir alışverişi yapılır. Ayrıca sektörlerle ilgili gelişen son teknolojik bilgiler ve yurtiçi yurtdışı fuarlara katılma olanaklarını üyelere bildirerek katılım konusunda teşvik etmektedir. Komite sektörüyle ilgili kişi ve kuruluşlarla bir araya gelerek üyelerin sıkıntılarını ve sektörle ilgili projelerini sunar.  Üyelerimizin ve firma çalışanlarının teknik ve kişisel gelişimlerine yönelik seminer, toplantı ve organizasyonlar yapar. Komitenin bir diğer ve en önemli

amacı da üyelerin birbirleriyle tanışması ve ticari ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmaktır bu amaçla periyodik üye ziyaretleri organize edilir.

c) Tekstil ve Hazır Giyim

Tekstil-Hazır Giyim-Ev Tekstili-Deri-Ayakkabı alanlarında üye şirketlerinin ilerlemelerine paralel olarak ülke ekonomisinin büyümesine de katkıda bulunmak amacıyla, işadamları arasında iletişim ve dayanışmayı artırmak. Yeni projelerin oluşturulmasına ve keşfedilmesine imkân sağlamayı; şirketlerin kaliteli üretim, hizmet ve pazarlama yönleriyle bir dünya markası olmalarını sağlayacak organizasyonların ve fırsatların sunulmasını hedeflenmektedir.

d) Yapı

İş Hayatı Dayanışma Derneği bünyesinde dinamik bir yapıya sahip olan Yapı Komitesi; inşaat, mobilya ve elektrik gibi konularda faaliyet gösteren firmaların kendi aralarında dayanışma sergileyerek, hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada söz sahibi olmaları için yurt içi ve dışı gezi, toplantı gibi etkinlikler düzenler.  Bu çerçevede üyelerine Türk Ticaretinin gelişimi adına her türlü katkıyı ve yardımı yapar.

e) Hizmet

Hizmet komitesi üyelerinin yurtdışı pazarlara açılmasını, düzenlenen programlara katılım sağlayarak teşvik ederken, üyelerin kendi aralarındaki ticareti artırmalarına da ortam hazırlamaktadır. Komite, devlet ve özel sektörün önde gelen temsilcilerinin katıldığı seminerlerle üyelerinin Türkiye ekonomisi ve iş yapış şekilleri üzerine bilgilenmeleri konusunda uğraş vermektedir. Komite üyeleri ambalaj, matbaacılık, bilgi-işlem, mali müşavirlik, sigortacılık vb. işlerle Türkiye’ye hizmet vermektedirler.

f) Bilişim

Yazılım ve donanım alanında faaliyet gösteren üyelerimiz bilgi, tecrübe ve vizyonlarını paylaştığı, yeni projeleri görüştükleri bir birlikteliktir.

g) Sağlık

Sağlık alanında faaliyet gösteren firmaların iş hacmini geliştirmek ve bu alanda yenilikçi çözümler üretmek amacıyla hizmet vermektedir.

III. Eğitim, Toplantılar ve Organizasyonlar

İŞHAD Dış İlişkiler ve Komite Faaliyetlerinin Yanında üyelerimizi bilgilendirici, ufuk açıcı önemli toplantı, konferans, eğitim, yurt içi ve yurt dışı iş gezileri düzenlemektedir. İŞHAD, İşadamlarının vizyonunu geliştirmek, üyeler arası işbirliği ve ticareti arttırmak amacıyla konferanslar, yemekli toplantılar, kahvaltılar, komite toplantıları ve resepsiyonlar düzenlemektedir.

a) İş Hayatı Akademis

b) İş Hayatı Konferansları

 Kahvaltı ve Resepsiyonlar

d) Otel Toplantıları

e) İftar Toplantıları

IV. Projeler

İŞHAD Ticaret Tanıtım Siteleri: 

www.buyturkey.net (ENG) -  www.ishad.net  (TR)

Türkiye’de işletmeler de yurt dışı pazarlama ve ihracat üretim kapasitesinin altında seyretmekte bu da düşük kapasite kullanımını doğurmakta ve firmaların küçülmesine yol açmaktadır. Bunlar da dış ticaret açığını da arttıran ülkemizin temel problemleridir. Böylesine önemli ve büyük problemlerin çözümünde işletmelerimizi yalnız bırakmamak ve çözümlerinin bir parçası olmak adına ortaya koyduğumuz bu proje, işletmelerimizin ülke ekonomisine sağladıkları katma değeri arttırmakla beraber özellikle ihracatı arttırmak amacıyla işletmelerimizin ve ürünlerinin pazarlama kabiliyetlerini geliştirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca, ortaya koyulan bu proje, sivil toplumun yükselen değer olduğu günümüzde, Sivil Toplum Kuruluşlarının işletmelere katkı sağlayan, uluslararası rekabette ülkemizi geliştirmek adına işletmelerin işbirliği içinde olmasını destekleyen ve ülkemizin marka değerinin yükselmesine destek sağlayan yapısına güç katacaktır.

Türkiye’den ürün almak isteyen firmalar internet üzerinden araştırma yapmakta ancak arama motorlarında binlerce firma arasından doğru firmaya ulaşamamaktadır. Tüm ciddi Türk firmalarının bir sitede buluşmasıyla bu ihtiyaca cevap verecek 7 gün 24 saat ziyaret edilebilen bir Online Türkiye İhracat Fuarı konumundadır.

ÜYESİ OLDUĞUMUZ KURULUŞLAR

Tuskon – Türkiye İşadamları Ve Sanayiciler

Konfederasyonu

Türkiye işadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu,

2005 yılında İstanbul'da kurulan ve ülke çapında yayılmış

bölgesel iş dünyası federasyonlarının oluşturduğu bir sivil

toplum kuruluşudur. TUSKON, bugün 124 işadamı derneği

bünyesinde faaliyet gösteren 9500 işadamını temsil ediyor.

Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda

bulunmak üzere oluşturulan işadamları derneklerinin üst

kuruluşu olarak TUSKON, ticaret ve sanayi hayatımıza yönelik

bilimsel ve akılcı yöntemler geliştirerek, işletmelerimizi ve

girişimlerimizi küresel iş dünyasının bir parçası haline

getirmeyi amaçlıyor.

İŞHAD MARİFED’in en büyük kurucu derneği olmuştur.

MARİFED’de 2005 yılında TUSKON’un en büyük kurucu

federasyonu olmuştur.

TUSKON her yıl Türkiye ile kıtalar arasında Dış Ticaret

Köprüsü programları düzenler. Bu sayede işadamları

uluslararası ikili iş imkânları ve işbirlikleri geliştirme fırsatı

bulurlar.

2. MARİFED - Marmara İş Hayatı Dernekleri

Federasyonu

Marmara Bölgesi’ndeki iş dünyası derneklerini çatısı altında

toplayan MARİFED, 2004 yılında İstanbul’da kuruldu. Bölgesel

ve sektörel kalkınmayı hedef alan Marmara İş Hayatı Dernekleri

Federasyonu, bugün bünyesinde yer alan 33 işadamı derneği

ve 3000’den fazla işadamına hizmet veriyor. Üye sayısını her

yıl arttıran MARİFED, işadamlarımıza yönelik ulusal ve

uluslararası iş potansiyellerini değerlendirmek üzere altyapı

çalışmalarına öncülük ediyor ve kalkınma projeleriyle

işletmelerin gelişimine katkıda bulunuyor. MARİFED

çalışmalarında, üyeler arasında güç birliği sağlayarak

ortak çalışma zemini oluşturmayı temel alıyor. MARİFED,

gerek yurtiçinde gerek yurtdışında çalışmalarıyla iş

dünyasında ses getiren TUSKON-Türkiye İşadamları ve

Sanayiciler Konfederasyonu’nu oluşturan 7 federasyondan

biri.

MARİFED her yıl Marifed İş Geliştirme Platformu programı

düzenlemektedir. Bu organizasyonla üyeler ikili iş görüşmeleri

yapma ve işbirliği geliştirme imkânı bulurlar.

Daha Ayrıntılı Bilgi İçin: İŞHAD: www.ishad.org.tr

MARİFED: www.marifed.org - TUSKON: www.tuskon.org

 

ALİ BABACAN BAŞBAKAN YARDIMCISI

4.4.1967 yılında Ankara'da doğdu. 1985'te TED Ankara Koleji'ni

birincilikle bitirdi.

1989 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden

birincilikle mezun oldu.

1990 yılında Fulbright bursu kazanarak, ABD'ye gitti.

1990-1992 yılları arasında ABD Northwestern Üniversitesi

Kellogg School of Management'da İşletme dalında yüksek

lisans (MBA) yaptı.

Yüksek lisans çalışmalarında, Pazarlama, Organizasyon ve

Uluslararası İş İdaresi dallarında uzmanlaştı.

1992-1994 yılları arasında, Amerika'da finans sektörünün üst

düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette

danışman olarak çalıştı.

1994 - 2002 yılları arasında Ankara'da özel sektörde iş hayatını

sürdürdü. 
2001 yılında AKP Kurucu Üyesi ve MKYK üyesi oldu. 58. ve

59. Hükümetlerde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı

görevinde bulundu. 60. Hükümet'te ise Dışişleri Bakanı ve

Avrupa Birliği ile müzakerelerde Başmüzakereci olarak

görev yapmaktaydı.

Egemen Bağış'ın Devlet Bakanı ve Başmüzakereci konumuna

getirilmesinin akabinde sadece Dışişleri Bakanı olarak bir süre

görevine devam etti;

1 Mayıs 2009'da gerçekleşen kabine değişikliğinden sonra

Dışişleri Bakanlığı'nı Ahmet Davutoğlu'na devretmiştir.

Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. 

 

Abdullah Gözaydın, İstanbul – Haziran.2013

http://www.medyagunebakis.com/  agozaydin@hotmail.com,

Metni

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP