M. Usta TRABZONSPOR’U DÜZLÜĞE ÇIKARTACAK

Muharrem Usta Trabzonspor’u Düzlüğe Çıkartabilecek mi.?

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

M. Usta TRABZONSPOR’U DÜZLÜĞE ÇIKARTACAK

 

Muharrem Usta

Trabzonspor’u Düzlüğe Çıkartabilecek mi.?

 

Muharrem Usta Basın Buluşması

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/uzj5Hfq6LKE?list=UUA4b4FwRVLvzSX005Wl0SMQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Trabzonspor Başkan Adaylarından Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, 25- 26 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan olağan üstü kongre öncesinde Trabzon ve İstanbul’daki ziyaretlerine devam ediyor.

Trabzonspor başkan adayı Muharrem Usta listesini yarı yarıya şekillendirdi. Celil Hekimoğlu, Ali Bayram ve İstanbul’dan Soysal Algan ile birlikte Taka Gazetesini ziyaret etti.

 

NETLEŞEN İSİMLER

Muharrem Usta’nın Doktor Ahmet Çubukçu ile birlikte, Hüseyin Balaban ve İdman Ocağı kulübü başkanı Mehmet Öz’ü de listesine dâhil ettiği öğrenildi. Ancak ÖZ’ün durumunun henüz netleşmediği belirtiliyor.

 

PLANLAMA ÖNEMLİ

Muharrem Usta, Trabzonspor’un hem ekonomik hem de sportif anlamda sıkıntılar yaşadığını söyleyerek eğer bir planlama yapmasaydık, buraya gelmezdik. Şu anda ekonomik tablo ve çözüm üzerinde çalışıyoruz.

Takımın önünde kupada önemli bir sınav var. Buradan Avrupa kapısı açılacak. O nedenle teknik adam veya oyuncularla ilgili bir değerlendirmeyi uygun bulmuyorum. Şenol Güneş bizim için her zaman değerdir’ diye konuştu.

MUHARREM USTA TRABZONSPOR İÇİN SİYASETE KARŞI TAVIR VE RİSK ALABİLİR Mİ.?

 

Soru:  ‘Yarın, bir gün Trabzonspor siyaset kurumlarıyla karşı karşıya kalırsa tavır alabilecek misiniz.? 

M. Usta:  “Biz her şeyi her konumu düşünerek ortaya çıktık’

 

Soru:  Faruk Özak ve Erdoğan Bayraktar ile görüştünüz mü, desteklerini aldınız mı.?

M. Usta:  “Eğer bir göreve iteleyerek gelirseniz, oradan sizi iteleyerek getirenler tarafından çekilerek gönderilirisiniz’

 

BAŞARI İŞİN ZORUNU YAPMAKTIR

Soru:  Trabzon’u Harekete Geçirebildiniz mi, Atmosfer Nasıl.?

M. Usta: Tabi ki bu iş zor bir iştir. Ekonomik olarak en zor dönem yaşanıyor. Sportif olarak da durum kötüdür. Trabzonspor ilimizde çok değerli bir maden hatta pırlantaları var üzerinde. Ama üstü çok küllendi.

Öyle küllendi ki çamur haline döndü. Biliyoruz ki Trabzonspor’un bir değeri var. Ama üstünde de o değerini tamamen gizleyen bir tabaka var. Bunu kaldırmak ve o değeri ortaya çıkarmak kolay bir iş değil. Yani bu uzun ve kararlı bir yolculuktur.

Soru:  Yönetim Tarzınız Ne Olacak, Farklı Bir Yönetim Tarzınız Olacak mı.?

M. Usta: Dünyada bu işi yapanlara baktığımızda şuan bizim yaptığımızı yapmıyorlar. Bu kulüpler ciddi bir iş kolu haline geldi. Bunların çok iyi yönetilmesi gerekiyor ve o yönetime baktığımızda yani dünyada büyük olacaksan imkân varsa bu iş nasıl oluyorsa Trabzonspor’un da öyle olması lazım.

Trabzon’un da yerel dengeleri var. Bir taraftan Trabzon maddesi öyle bir değerli madde ki değerini yakalamaya çalışıyor. En küçük parçası bile çok değerli Trabzon’un. Haliyle hem hırpalanıyor hem yukarıya gitmek yerine parasından aşağıya çekiliyor.

Herkes bir parçasını saklamaya çalışıyor. Büyük bir güç haline gelmesindeki en büyük engellerden birisi de bu.

Soru:  Ekonomik Başarı Kadar Sportif Başarı da Önemli. Planlama Yaptınız mı.?

M. Usta: Yeni yönetimin yani yükü ağır olacak. Finansal durumu yola koymanız lazım. Sportif başarının bir şekilde zirvede yakışır şekilde devam etmesi lazım. Bu parçalı yapımın iyi bir tahlil edilip geçmiş değerlere sahip çıkmak üzere kararlı yola çıkmak lazım. Kulübü modern yönetim anlayışına taşımak gerekiyor. Kulübü onun bunun markasından elde ettiği birikim ile bir şekilde eline geçirenlerin olduğu konumdan başka bir şekle çevirmek gerekiyor. Şimdi bütün bunlara soyunduğunuzda çok rahatsız edici durumdasınız. Hem rahatsız olacaklar hem yolculuk iyi bir yolculuk değil. Her şeyi göze almanız lazım ve bu işi bilmeniz lazım, çevirmeyi bilmeniz lazım. Ama artık yola çıkıldı bunun geri dönüşü yok.

 

BEN İTİLECEK BİRİ DEĞİLİM

Soru:  Faruk Özak Bey ve Şehircilik Bakanı Erdoğan beylerle görüştünüz mü, desteklerini, aldınız mı.?

M. Usta: Hayatta bir kişi birçok kişiyi itebilir. İtilmek maharet değildir. İtilmeyi içine sindirenler olabilir. Ama benim gibi çok önemli bir konuma gelmiş biri itilmeyi zul görür.

Ben itilecek birisi değilim. Niye itildiğimde çekilme de vardır. Ben itmeye çekmeye gelmem. O zaman bunun sonu da vardır. Başkan oldun, bundan altı ay sonrası var. Yedi ay sonrası da var. Peki bu güne kadar ortaya koyduğumuz  başkan adaylarımız ne olacak.?

Peki, kamuoyundaki başarımız ne olacak.?

Benim kendi iş hayatımdaki kamuoyu başarım ne olacak.?

Beni kimse itemez ve ben itilecek birisi değilim. Siyasi dengelerin ne olduğunu biliyorum. Ben Faruk beyle tanışırım, Erdoğan beyle iyi tanışırım, Volkan beyle tanışırım. Yani siyasetçilerle iyi tanışırım. Başkanlık konusunu bunların hiçbirisiyle konuşmadım konuşmuyorum, dertleşmiyorum. Neden.? Çünkü ben ben olarak bir ekiple ortaya çıkıyorum.

Soru:  Trabzonspor Bakanların desteği olmadan yürüyebilecek mi.?

M. Usta: Diyorum ki Trabzon’un bir bakanı var. Daha önce Faruk Bey bakandı. Şimdi yeni bir Bakan var. Bakan önemlidir, bir şey için. Yani şu anda Trabzon’da yapılan edilenlere bakıldığında dönüp dolaşıp deriz ki bakan beyin buraya katkıları var mı yok mu.?

El âlemin sıradan takımların statları var aslanlar gibi. Biz perişan durumdayız. Trabzonspor bu durumlara düşecek kulüp müydü? Onun için başkanın şunu yapması lazım. Eğer siz dengede durabiliyorsanız, itilmeye çekilmeyecek birisi iseniz şimdi Trabzonspor’a katkısı varsa onlarla diyaloga geçersiniz. Trabzonspor’un menfaati için.

 

Soru:  Trabzonspor’da başkanların siyasi görüşü var mıdır.?

M. Usta: Vardır. Hepimizin var. Burası bir şirket, İşini iyi yapanlara bakarım. O çalışanların siyasi görüşü beni hiç ilgilendirmez. Ama işini iyi yapıp yapmaması ilgilendirir. Bana diyorlar ki şirket kötü. Bu nedenle kulübü siyasetten uzak tutmak asil görevimizdir. İşe yarayan kim varsa onla da yolumuz kesişir.

Soru:  Yarın kupayı isteyebilecek misiniz, siyaseti karşınıza alma cesaretini gösterebilecek misiniz.?

M. Usta: Trabzonspor’un hakkı gasp edilmiştir. Bunun ortaya çıkardığı iki sonuç var. Bir bunun hukuki mücadeleyi verirken bu tarz yapılarda kulübün taraftarlarıyla birlikte büyük bir güç halinde hareket etmesi lazım. Kulüp bu mücadeleyi verirken bütünleşerek bunu yapamamıştır. Zaten mevcut başkan da bunu defalarca söylüyor.

Hukuki mücadelesini vermek hepimizin bizim yönetimimize dair akli vazifesidir. Bu durumda kim bizim karşımıza çıkar. Ben diyorum ki bakın sadece burada AKP karşınıza çıkarsa gibi bir tavır değil.

Ben diyorum ki bu hak mücadelesinde önümüze kim çıkarsa çıksın insan inandığı bir hakkı savunurken herhangi bir engel çıktığında bunu aşmak adına dik duramazsanız o zaman çekilip büzülürsünüz. Bunu yapmak bizim asli görevimizdir. Onu yapmayan hiç bir yönetim taraftar nezdinde ayakta duramaz. Onun için buraya soyunan Usta bunun hesabını kırk defa yaptı.

  

Soru:  Medical Park’ta Emine Erdoğan’ın hisseleri var mı.?

M. Usta: Emine Hanımın bizimle ortaklığı söz konusu değil. 1992’den beri bakıldığında bu şirketin ortağı bellidir. Cevap vermekten bıktık ama net olarak da yazılabilmesi açısından defalarca söylediğim bir şeydir. Kesinlikle böyle bir şey yok. Türkiye gibi bir ülkede genelde bu tarz yakıştırma olur.

 

 

 

Soru:  Seçilirseniz Yeni Sezonda Tolunay Kafkas İle Devam Edecek misiniz.? Şenol Güneş’e İade-İ İtibar Düşünüyor musunuz.?

M. Usta: Kulüp olarak bizim bu sene elimizde kalan tek bir neden var Avrupa kupalarına katılmak. Ligde oynanacak maçların hiçbir önemi kalmadı. Bir maç var ki Sivasspor maçı çok kritik maçtı. Tabi Sivasspor’u geçmemiz yetmiyordu, Fenerbahçe ve Eskişehir’i de geçmemiz gerekiyordu, Olmadı.

Bu kez iki maçı almak durumundaydık. Böyle bir süreç yaşanırken Tolunay’la devam edebilecek miyiz.? Oyuncularımız kalacak mı.? Gibi konuları konuşmak yanlış olur.

Bizim kendi kafamızda takımla ilgili düşündüğümüz şey nedir.?

O kesin var. O netliği biz bu süreci aştıktan sonra gündeme getirmemiz doğru olan. Yani şuan Tolunay’a Trabzonspor’a o desteği vermemiz gerekiyor.

Şenol Güneş konusuna gelince Türkiye’de iz bırakmış teknik direktörler var. Bunlardan birisi de Şenol Güneş’tir.

Şenol Güneş bizim değerimizdir. Takım kötü gittiğinde bunu birinci derecede her yerde sorumlusu her şirkette de olduğu gibi takımda da bir numaradır.

Ben diyorum ki Şenol’un gelişi ne kadar görkemliyse gidiş tarzına da üzgünüm. Şenol Güneş ile görüşüyorum. Teknik direktörlük dışında başka bir düşüncesi yok. Sportif direktörlük olduğunu düşünmüyorum. Onun hayalinde halen teknik direktörlük vardır.

 

Soru: Yabancı oyuncuya bakınışız nasıl.?

M. Usta: Yabancı oyuncu konusuna gelince, benim diğer başkanlara göre farklılığım olacak.

Nerede susup nerede konuşmam gerektiğini bilmeliyim. Rol bölüşümü, iş bölüşümü vardır. Bir takımda hangi oyuncunun olacağına, ya da gideceğine teknik direktör karar verir. Başkan ekonomik şartları konuşur, başarısızlığı masaya yatırır. Biz durmamız gereken yeri bilmeliyiz. Futboldan fena anlamam. Bizim yıldızlarımız var ama düzenimiz tutmadı. Aynı mevkide birden fazla yıldızımız var. Ben olaya daha sistematik bakıyorum. Bana göre Adrian yıldızdır. Ancak ben tek tek oyuncu ismi vermek istemiyorum.

Trabzonspor’un bir sistem sorunu var. Teknik ekibiniz iyi bir takım oluşturmuşsa, sonuna kadar arkasında durursunuz mutlaka başarı elde edersiniz. Yönetim olarak şuna bakılmasından yanayım. Teknik direktörün sevk ve idare konusunda ekibine güveni varsa biz de onun arkasında dururuz, teknik direktörü yıpratmamak adına. Ama yıldız olan bir oyuncu da kulübün içinde küllenmiş duruyor bir başka kulübe gittiğinde de harikalar yaratıyorsa bu kulüpte bir sorun var demektir. Burak Yılmaz konusunda yaşandığı gibi. Burak bedava hareketlerle giden bir oyuncu oldu.

Trabzonspor’un Burak’a şükran borcu vardır.

Burak’ın Galatasaray’a gidişinde kesinlikle tezgâh yoktu. Şahidiyim, Burak Rusya’da bile ortada kalmıştır. Burak, Trabzonspor’a hizmet etti, etmeye de devam edebilirdi ancak gitti.

  

Soru:  Yönetim kurulunuzu nasıl seçeceksiniz.?

M. Usta: Yönetim kurulu yapmak çok kolaydır. Dengelere bakarsınız, isim olarak baktığınızda çok önemli isimlerin toparlandığı liste de yapabilirsiniz.

Benim için önemli olan yıpranmamış olması lazım, kulübe mutlak manada katkı sağlaması lazım, toplantıya girdiğimiz zaman toplantıyı bölen değil fikir veren, katkı sağlayan, gönlünü, emeğini gerekirse parasını ortaya koyan, takım halinde çalışan, büyük bir vizyonu olan yeni jenerasyonun görev alması lazım diye düşünüyorum. Bizim yeni bir sayfa açma zorunluluğumuz var.

 

Tags;

Şenol Güneş, Muharrem Usta, Faruk Özak, Erdoğan Bayraktar, Burak Yılmaz, Trabzonspor, Adrian, Celil Hekimoğlu, Ali Bayram. Soysal Algan, Sibel Suiçmez, Volkan Canalioğlu, Mehmet Öz, Ahmet Çubukçu, Hüseyin Balaban,

 

Muharrem Usta İstanbul’da - 1 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2013

http://www.medyagunebakis.com/  okkesb61@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2013

 

Who İs İt.?  Wanted.!.
"White Men Have Forked Tounge.!"

“Dili Çatallı, İki Dilli Beyaz Erkek.!”

Türkçesi; Yalancı, İki Yüzlü Adam.!.

Kızılderili Deyişi....

 

Hiç Bir Şey İçin Aşırı Endişe Etmeyin.

Bakarsınız; Yarın Ya Deve, Ya Deveci

Ya da Üstündeki Hacı Ölebilir. İ.İnönü

 

Nene dedim.

“Dedem Sana Hiç Çiçek Aldı mı.?”
Durdu ve Şöyle Dedi:

“Bana Aldığı Fistanların Hepsi Çiçekliydi.!.!”

" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP