ÇAY’DA FİYAT; ÇIRA OLDU..

2013 yılı Yaş Çay'a 1,38 TL Fiyat İsteniyor

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ÇAY’DA FİYAT; ÇIRA OLDU..

2013 yılı Yaş Çay'a 1,38 TL Fiyat İsteniyor

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç Yaş Çay'a 1,38 TL Fiyat İsteniyor Dedi.

Doğu Karadeniz’in % 70 Tek Geçim Kaynağı Çay Ülkeye Denetimsiz Sokulan Kalitesiz Dökme Kaçak Çayın Kurbanı Oluyor…

 

Doğu Karadenizdeki 204 bin Yaş Çay üreticiyi ilgilendiren 2013 yılı yaş çay fiyatı için sivil toplum kuruluşları, 12 kuruş olan desteklemeyle birlikte çaya 1 lira 50 kuruş fiyat istedi

Rize Ziraat Odası tarafından bir süredir sürdürülen yaş çay taban fiyatı belirleme çalışmaları tamamlandı. Sonucu basın toplantısıyla açıklayan Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Doğu Karadeniz Bölgesi`nde bütün sivil toplum kuruluşları tarafından hükümetten 2013 yılı için 1 kilo yaş çay yaprağına destekleme dâhil 1 lira 50 kuruş istenilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

 

Paliç, "Devletimizin yaş çay için bu fiyatı vereceğini ümit ediyoruz. Hükümetin bugüne kadar yaş çay için verdiği fiyata özel sektör çay fabrikalarının birçoğu uymadı. Hükümetin verdiği fiyatın yarısına üreticiden çayını alanlar oldu. Bu durum üreticinin mağduriyetine yol açmıştır. Özel sektörün yeni yaş çay sezonu öncesi çay alım politikaları konusunda daha duyarlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Tek Gıda-İş Sendikası`nın Çaykur`a karşı uygulamaya koyduğu grev kararının fiilen son bulmasının sevindirici olduğunu söyleyen Paliç, "Grev uzasaydı çok büyük endişelerimiz vardı. Çaykur işçisi grev konusunda bölgeyi düşünerek duyarlı davranmıştır. Üretici grevle beraber özel sektörün eline bırakılacaktı. Özel sektör grevi fırsat bilerek üreticiden çayını 25 kuruşa bile alabilirdi. Burada mağduriyet yaşayacak olan üretici olacaktı. Grevin fiilen sona ermesi bizim için sevindirici olmuştur. 2013 yılı yaş çay kampanyasının şimdiden bölgemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Doğu Karadeniz Bölgesi`nde 1 milyondan fazla kişi yaş çaydan geçiniyor. Rize Ziraat Odası`nın geçen yıl istediği 1 lira 40 kuruşa karşın hükümet, yaş çay kilo başına destekleme primi dahil 1 lira 22 kuruş fiyat vermişti. Hükümetin 2013 yılı yaş çay fiyatını Mayıs ayı içerisinde açıklaması bekleniyor.

 

Abdullah Gözaydın,  İstanbul – Nisan.2013

http://www.medyagunebakis.com/  agozaydin@hotmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Abdullah Gözaydın, İstanbul – Nisan.2013

  

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP