ANTALYA KİTAP FUARI’NI 98 BİN OKUR GEZDİ

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya 2. Kitap Fuarı’nı 98 bin 241 kitapseverin ziyaret ettiğini bildirdi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ANTALYA KİTAP FUARI’NI 98 BİN OKUR GEZDİ

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya 2. Kitap Fuarı’nı 98 bin 241 kitapseverin ziyaret ettiğini bildirdi.

TÜYAP tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla Cam Piramit Sakıp Sabancı Fuar ve Kongre Merkezi’nde 13-17 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen Antalya 2. Kitap Fuarı kitapseverlerin yoğun ilgisine sahne oldu.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, bu yıl 77 yayınevi ve kurumun katıldığını belirtti.

Fuarda gerçekleşen söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 30 etkinlik ve imza günlerinde; İlber Ortaylı, Nedim Gürsel, Can Dündar, Banu Avar, Canan Tan, Cemil Kavukçu, Nermin Bezmen’in de aralarında bulunduğu 200 yazarın okurlarla buluştuğunu belirterek fuarın rekor bir katılıma sahne olduğunu bildirdi.

Geçtiğimiz yıl 82 bin kişinin gezdiği fuarı, bu yıl 98 bin 241 kişinin ziyaret ettiğini belirten Budak, yoğun okur ilgisiyle karşılanan fuarın başarılı geçmesinde katkıda bulunan tüm katılımcılara ve kitapseverlere teşekkür etti.

KİTAPSEVERLER CAM PİRAMİT’E SIĞMADI

Cam Piramit’in alanının yetersiz kalmasının yayınevi sayısını, imza günü etkinliklerini ve katılımcı sayısını sınırladığını dile getiren Budak, “Cam Piramit güzel bir eserdir, ancak artık ihtiyaca cevap verememektedir.

Hafta sonu belirli saatlerde kalabalık ve izdiham katılımı caydırmakta ve azaltmaktadır.

Yağmur yağdığında salona yağmur suyu akmaktadır. Antalya’da ulusal ve uluslararası büyük organizasyonların yapılmasına olanak verecek 5-10 bin kişilik kongre ve kültür merkezine duyulan ihtiyaç bir kez daha görülmüştür” dedi.

Kongre Merkezi Projesi Acil Bir Konu Haline Gelmiştir

Yeni bir Kongre Merkezi Projesi için çağrıda bulunan Budak, “Dünya kongre turizm pazarında iddialı olması gereken ve bu amaçla 2014 ICCA Genel Kurulu gibi önemli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Antalya’nın bir an önce modern bir kongre merkezine kavuşması zorunludur. Antalya kongre merkezini yapacak güce sahiptir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da yıllardan beri bir kongre merkezi projesi bulunmaktadır. Artık bu konuda bir seferberlik ve güç birliğiyle sonuç alınmasının zamanı çoktan gelmiştir” diye konuştu.

 

 

Fatih Bacak,  Antalya Şubat.2013

http://www.medyagunebakis.com/  fb.antalya007@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Fatih Bacak, Antalya Şubat.2013

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP