ALANYA KAYMAKAMINA ZİYARET

Abdullah Sevimçok ve Alanyalı Oda Başkanları, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir’i Ziyaret Ederek Turizm Ve Esnaf Hakkında Konuştular

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ALANYA KAYMAKAMINA ZİYARET

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok ve Alanyalı Oda Başkanları, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir’i Ziyaret Ederek Turizm Ve Esnaf Hakkında Konuştular.

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok ve AESOB’a bağlı Alanya Esnaf Odaları Başkanları ile Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun, Alanya Kaymakamlığını ziyaret ederek Kaymakam Özdemir'le bir araya geldi.

Ziyarette bir süre önce görevine yeni başlayan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir’e yeni görevinde başarılar dilenirken, turizm ve esnaf konularında da fikir alışverişinde bulunuldu.

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok’un Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği hakkında bilgi de verdiği ziyarette Alanya’ya neden kaliteli turistin gelmediği sorusu tartışıldı.

ALANYA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR İLÇE

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok’un Alanya’nın kendileri için çok önemli bir ilçe olduğunu belirtmesiyle başlayan konuşmasında kaymakam Özdemir’e Alanya’nın AESOB’a bağlı en fazla oda ve esnaflarının bulunduğu bir ilçe olduğu ifade edildi.

Sevimçok, “Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine bağlı olarak 75 tane odamız var ve bu 75 odamıza bağlı olarak da 88 bin esnafımız var.

Sayıca baktığımız zamanda Antalya’nın en büyük sivil toplum örgütüyüz. Alanya bizim için çok önemli bir ilçe. Antalya’nın en büyük ilçesi ve AESOB’a bağlı en fazla odanın ve esnafın bulunduğu bir yer.

Alanya’nın Antalya’ya göre avantajı ise burada şehir ile turizmin iç içe geçmiş olmasıdır. Antalya’da ise durum farklı ve büyük oteller Antalya’nın çevresine serpiştirilmiş. Antalya’nın merkezindeki bir iki otelin dışında öyle Alanya’daki gibi merkezde çok turistik otel yok ve buda turizmi şehir esnafı yönünden baktığınız zaman olumsuz etkiliyor” dedi.

DEMEK Kİ SORUN BİZDE

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ise, göreve geldiği günden beridir gerek esnaflardan ve gerekse de vatandaşlardan Alanya’ya kaliteli turistin gelmediği ifadesini duyduğunu belirterek bunun nedeninin ise yine Alanya’nın kendi insanları ve esnafları tarafından kaynaklandığını söyledi.

Özdemir, “Buraya geldim geleli Alanya’ya kaliteli turist gelmiyor ifadesini duyuyorum ve diyorum ki demek ki sorun bizde o zaman kalitemizi artırmalıyız. Bu saatten sonra kataloglar bastırmaya ve tanıtım yaptırmaya da gerek yok. Yapacağımız tek şey Turiste güven aşılamak. Sektöre güven kazandırmamız gerekiyor.

Eğer siz turiste güven duygusunu sağlarsanız dünyanın en kaliteli turisti buraya gelir.

Bu konuda hepimizin üzerlerine düşen ayrı ayrı görevleri var buraya gelen turist sanki evindeymiş gibi çarşılarımızda dolaşmalı, alışveriş yapmalı ve güven içinde yaşamalıdır.

Bizler tarafından da biz size iki metre mesafedeyiz, beş metre mesafedeyiz, biz sizin yanınızdayız ve sizin için buradayız diyerek turisti rahatlatacak ve güven oluşturacak bir sistem oluşturmalıyız.

Bizim her esnafımız ve işportacımız dahi turizmci olmak zorundadır. Sonra Alanya’da, Antalya’nın bir Belek’i, Kundu’su gibi adeta kaliteyle yarışan tesisleri ve otelleri de yok. Bu durum ise turizmle iç içe yaşayan bir yer için büyük kayıp” diye konuştu.

  

 

Fatih Bacak,  Antalya Şubat.2013

http://www.medyagunebakis.com/  okkesb61@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Fatih Bacak, Antalya Şubat.201

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP