ACİL DENETİM VE MÜDAHALE GEREKİYOR

Correfoursa Alışveriş merkezine ait 34 HS 2147 Servis aracı 12. Şubat. 2013 Salı günü Saat 17.05.00 de

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DİKKATİNE

Alışveriş Merkezlerinin Ücretsiz Müşteri Servis Araçlarının Denetlenmesinde Sorunlar Var.

ACİL DENETİM VE MÜDAHALE GEREKİYOR

Correfoursa Alışveriş merkezine ait 34 HS 2147 Servis aracı 12. Şubat. 2013 Salı günü Saat 17.05.00 de Avcılar-Parseller Mahallesi içerisinde İETT otobüsünün yolunu tıkayarak geçişini engelledi ve yaklaşık yarım saat yolu açmayarak trafiğin her iki yönde kilitlenmesine neden oldu.

Fotoğraflardan da görüleceği gibi; Parseller mahallesi içindeki yol zaten dar, yetersiz, her zaman çok yoğun araç trafiği olan bir yoldur.

Söz konusu yolun kaldırımları bile sağlı sollu işgal altındadır.

Yine resimde görüleceği üzere; Yolun kaldırımlarının dolu olmasının yanında, sol ve sağ’da birer ikişer binek otonun da park halinde olması nedeniyle, Eni, boyu, genişliği, yüksekliği belli olan İETT otobüsünün geçişini zaten zorlaştırmaktaydı. Tam da bu sırada söz konusu servis midibüsünün kendisinin öncelikli geçme hevesiyle yolu tamamen tıkaması evlerine gitmekte olan yolcuları mağdur etmiştir.

Ayrıca resimde otosunun önünde görülen söz konusu servis şoförü; Kendi aracının arkası boş ve müsaitken geriye çıkarak yol vermesi gerekirken, aracından inip İETT şoförüne hakaretler yağdırıp, uygunsuz ithamlarda bulunarak, bağırıp çığırıp etrafına hava atarak, el kol hareketleriyle İETT aracının geriye gitmesini sağlamak için akıl dağıtmaya çalıştı.

 

NOT: Habere konu fotoğraflar İETT aracının içerisinden dışarıya doğru çekilmiştir.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Şubat.2013

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb61@gmail.com

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Şubat.2013

 

 

DENETİM, DENETİM, DENETİM,

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde                 oluşturulan denetim ekipleri süpermarketler ve büyük alışveriş merkezlerine ait ücretsiz müşteri servis araçlarının denetimleriyle İstanbul genelindeki denetim faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. 
İstanbul genelinde faaliyet gösteren tüm toplu taşımacılık yapan araçların denetimlerinin yanı sıra, servis araçlarına yönelik denetim çalışmaları da hız kesmeden sürdürülüyor. 
Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerekli evrakları tamamlamış ve taşımacılık yapması uygun görülen servis araçlarına verilen
“güzergâh kullanım izin belgesi” olmadan çalışmalarına devam eden süpermarketlerin bünyesindeki ücretsiz müşteri servis araçlarının denetimleriyle birlikte, denetim çalışmaları İstanbul genelinde toplu taşımacılığın her alanında etkisini gösteriyor. 

Denetim çalışmalarının etkisiyle birlikte toplu taşımacılıktaki korsan çalışmaların azaldığı ve her geçen gün illegal taşımacılık yapan araçların oranının düştüğü gözlemleniyor. 
Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı denetim ekipleri, bu kapsamdaki denetim çalışmalarına süpermarketler ve alışveriş merkezleri için taşımacılık hizmeti yapan ücretsiz müşteri servis araçlarının denetimleriyle devam ediyor.  

Yapılan denetimlerde 112 adet ücretsiz müşteri servis aracı denetlenerek, bunlardan 28 tanesinin belgesiz olduğu tespit edildi. Belgesiz taşımacılık yapan servis işletmecilerine ve yetkililerine eksikliklerinin giderilmesi ve güzergâh kullanım izin belgelerini almaları konusunda gerekli uyarılar yapıldı. 
Uyarı yapılan ücretsiz müşteri servis araçları, daha sonraki denetim çalışmaları esnasında eksik belgeyle ve güzergâh kullanım izin belgesi olmadan çalışma yaptıklarının tespiti halinde, servis taşımacılığı yapmaları engellenecek ve araçları trafikten men edilecek. 
Ayrıca; Ücretsiz müşteri servislerinin yoldan ücret karşılığında yolcu alması halinde servis hizmetleri yönergesindeki ilgili yaptırımlar uygulanır. Ücretsiz müşteri servis araçları ana arterler dışında sokak ve caddeleri kullanamaz, yoldan ücretli yolcu alamazlar, servis aracı üzerinde firmanın ismi dışında bilgilendirici mahiyette dahi olsa afiş, ilan vb. bulundurulamaz, bu reklam aracın %5 ini geçemez ve ayrıca izne tabidir. 

İlgili tüm ücretsiz müşteri servis taşımacılığı yapan firmaların mağdur durumda kalmaması için güzergâh kullanım izin belgelerini almaları, sahte belgeyle veya güzergâh kullanım izin belgesi olmadan taşımacılık yapmamaları gerekiyor. 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Şubat.2013

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb61@gmail.com

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Şubat.2013

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP