FATİH, FATİH’TEN SİLİNİYOR

Fatih İlçesinin Simgesi Olan Belediye Logosundan Fatih Sultan Mehmet Han'ın, Fatih Camiinin Silueti Çıkarılıyor.!.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

FATİH, FATİH’TEN SİLİNİYOR

Fatih Belediyesinin Logosunu Değiştirmek İçin Yeni Girişimi
İSTANBUL'UN FATİHİ OUT

Fatih İlçesinin Simgesi Olan Belediye Logosundan Fatih Sultan Mehmet Han'ın, Fatih Camiinin Silueti Çıkarılıyor.!.
Sıra ilçemizin adının değişmesine geliyor, Belediye reklamlarında sıkça gördüğümüz "Yarımadaya Tam Hizmet" sloganıyla halka dayatılmaya çalışılan "Yarımada Belediyesi" için girişimleri de bekler olduk.


FATİH SULTAN MEHMET HAN' a BU DÜŞMANLIK NİYE.?

Fatih ilçesinin en doğal simgesi Fatih'in kendisidir ve camiidir.N yasofya ve Çevresi değildir.
Fatih belediye başkanlığı yönetimi ilçenin logosunu değiştirmeyi kafasına koymuş, Daha evvelce gündeme gelen logo değişikliği, Manasız tasarımına ısrarlı muhalif yayınlarımızla geri çekilmiş...


BİZDE OH.! DEMİŞTİK.
Bu gün logo değişikliği teklifi yeniden belediye meclisinin gündemine getirildi. Bu sefer daha belirgin şekilde yapılan bir tasarım teklifi ile karşılaştık, fakat bu tasarıma neden ihtiyaç duyulduğu hemen göze çarpmaktadır, yeni teklifte ilçe logomuzun en belirgin öğesi Fatih Sultan Mehmet hanı temsil eden figürler logomuzdan çıkarılmış.

İlçenin adı Fatih olacak, İlçe logosunda Fatih'i ve Fethi temsil eden bir obje olmayacak! Bu kabul edilebilir mi? AKP gibi maneviyatçı politika üreten bir partinin mensubu belediye başkanımız, Sayın Mustafa Demir Belediyemizin logosundan Fatih Sultan Mehmet Han'ı silmek için Neden bu kadar gayret sarf etmektedir anlamak mümkün değil.
İlçemizin Nüfusu beş yüz bin'in üzerindedir, Belediye meclisinin 38 temsilcisinin bu değişikliğe karar vermesi Fatih halkına karşı yapılmış saygısızlık olarak görüyoruz. Logomuzdan Fatih Sultan Mehmet Han'ın, Fatih Camiinin çıkarılması için kaç seçmen dilekçe yazmış, rahatsızlığını beyan etmiştir diye merak ediyoruz. Yoksa Bu sadece AKP Meclis üyeleri ve
Başkan Mustafa Demir'in tercihi midir.?

Bu gün bir kampanya başlatarak "Logomda Fatih Sultan Mehmet Han'ı görmek istiyorum" şeklinde imza ve dilekçe toplamaya başlayacağım. Bakalım kim daha fazla taraftar toplayacak.!

Her sonuç'a rağmen belediyemiz logomuzdan Fatih Sultan Mehmet Han'ı çıkarmayı tercih ederse Fatih halkımız belediye başkanımızın bu tercihini ilk seçimde değerlendireceğinden hiç kuşkum yok.

Ayrıca Fatih ilçemizin adından "Fatih" ibaresinin çıkarılmasını seslendiren pek çok kişi görüyoruz, Bunların başını ise sayın Prof. Dr. İlber Ortaylı gelmektedir. Bu tutumu anlamış değiliz, Kabul etmemizde mümkün değildir. Ayrıca bu tarihi isim ve logo konusu birazda Anıtlar kurulunu ilgilendirmektedir. Bu konuda Anıtlar kurulundan görüş alınmış mıdır?

Hükümetlerimiz AB sürecinde birçok milli konuda, Örf adetlerimiz konusunda bize göre büyük tavizler vermiştir. Bunları burada sıralamak istemiyorum, lakin en ağrıma gidenlerden bazıları, zinanın suç olmaktan çıkarılması, İdamın kaldırılması, Ülkenin iktisadi kuruluşlarının bilhassa yabancı sermayeye satılması, Karadeniz vadilerine binlerce HES yapılarak bölgenin doğal cazibesinin yok olmasına sebep olunması gibi.!
Acaba İlçemizin logosundan Fatih Sultan Mehmet Han'ın çıkarılması AB dayatmaları nedeniylemi yapılmaktadır.?
AB sürecinde İlçemizin adının “Tarihi yarımada ilçesi” olması da var mıdır.?


AB sürecinde Dünya ve Ülkemizdeki yayınlarda sıkça gördüğümüz Fatih ilçesinin ve "Tarihi Galata" sur içinin Ekümenik Bizans devleti olması için dayatma var mıdır?
Kentsel Dönüşüm projeleri hayata geçtiğinde İlçemizin büyük bir kısmı % 58 Payı ile GAP inşaat'ın malı olacaktır, GAP inşaatın bu devasa mülkiyeti kimlere, nasıl satacağı konusunda milli hassasiyetlerimizi gözeten bir anlaşmanız var mıdır.?
Daha pek çok konuda soru sorabiliriz. Bu konularda cevap verecek olursanız, Buradan sizin adınıza halkımızla paylaşmayı bekliyoruz.

Sayın Fatih ilçesi sakinleri, Fatih ilçe logomuzdaki bu değişiklik konusunda düşüncelerinizi bizlere yazacak olursanız, Dilediğinizde, E-Mail ve kimlik bilgileriniz saklı kalmak kaydı ile olumlu veya olumsuz tepkilerinizi buradan paylaşmak isteriz.


Bu kampanyada iletişim adresi fatihli@gmail.com,

Bir e-mail ile birçok isim gönderebilirsiniz.
Not: katılımın ciddiyeti için olumlu ve olumsuz görüş beyan edenler Adınızı, Soyadınızı, Telefon numaranızı mutlaka beyan etmelisiniz. Bizlere vereceğiniz bu bilgiler kesinlikle hiçbir yerde kullanılmayacaktır. Konu dava konusu olacak olursa sadece hâkim veya savcılara verilecektir.
Bu konuda ilçe bazında Sivil toplum kuruluşları aracılığı ile yazılı bir anket çalışması da başlatmayı düşünüyoruz, isimler bilgisayar ortamına aktarılacak, mükerrer fikir beyan edenlerin ilk tercihi geçerli olacaktır.
Konu hakkında şikâyetçi olmak istiyorsanız Aşağıdaki JPG formatındaki resmi indirip fotokopisini çekerek Fatih Belediyesi başkanlığı beyaz masaya veriniz, aldığınız kayıt numarasını bize gönderiniz sizin adınıza dilekçenizin takipçisi olalım.

E-Mail: fatihten@gmail.com,

 

FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI FATİH SULTAN MEHMET HAN’DAN NE İSTİYOR

Fatih belediye başkanlığı son yıllarda Fatih ilçemizin logosuna takmış durumda. 2011 dönem başında Fatih Belediyesi meclisine verilen bir önerge ile ilçe logosunu değiştirmek istedi. Bu taslak logo Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın “Yeni Fatih” adı ile yapılan bir konferansta görücüye çıktı. Konferans sırasında sahneye yansıtılan logo tasarımı izleyiciler tarafından bu logo Darvin’e benziyor şeklinde uyarıları ile farkında olduk ve haber yaptık
Bu logo teklifi bir süre sonra geri çekildi. Lakin 02.05.2011 Tarihinde yeni bir tasarım ile yeni bir logo değişikliği gündeme getirildi. Bu logoda Ayasofya ve Sultanahmet camileri silueti vardı, Fakat cami minareleri on tane olması gerekirken sekiz minare olmasını haber yaptık
Haberimiz üzerine minare sayıları on adet’e çıkarıldı. Ve tekrar belediye meclisine getirilerek oylatılmak istendi.
Belediye meclisi bir önergeyi salt çoğunluk ile geçirebilmekteyken, var olan bir konu üzerinde değişiklik yapabilmek için 3 / 2 çoğunluk gerektiğini bu oylamada AKP’liler öğrenmiş oldu, Bir oyla yeterli sayıya ulaşamayan önerge sahipleri teklifin Kadük olmaması için ara verdiler ve yarım saatlik bir aradan sonra oylanmış bir teklifi geri çektiler.

SON GELİŞME:
Fatih belediyesi başkanı Dt. Mustafa Demir 2013 Bütçesi görüşmelerinde kendisine yöneltilen ithamlara cevap verirken "Fatih ilçesi adı üzerine hiçbir değişikliğe izin vermeyeceklerini, Fatih adının Dünyada bir daha yazılmayacağını" beyan etti.
BAŞKANIN SÖYLEMLERİ İLE UYGULAMALARI BİRBİRİNİ TUTMUYOR
"Yarımadaya Tam Hizmet" söylemini ilçenin her tarafına kazıyan M. Demir, Fatih adından Rahatsız değilim diyor...! İNANALIM MI.?

 

Fatih belediye başkanlığı bu tarihten sonra bir müddet bu logo değiştirme teklifini gündeme getirmedi.  Sonra bir renk değiştirme teklifi getirdi ve kabul edildi. 
Bu teklifte Birçok renkte logo kullanabilir onayı alan belediye o günden beri sadece kiremit rengi logo kullanmaya başladı. Bu uygulama CHP meclis gurubu tarafından fark edilerek soru önergesi verildi, galiba üst makamlara şikâyette edildi.

Bu kiremit renginin (Bizans rengi) olduğunu iddia edenler var.
Bu dönem bütün Fatih’lilerin şahit olduğu gibi ilçenin her tarafına, Bütün tanıtımlara “Tarihi yarımada” şeklinde bir tanım getirildi. Adım adım Fatih adı unutturulup “Tarihi yarımada” belleklere kazınmak mı isteniyor.

Biz bu uygulamanın masum olmadığına inanıyoruz, Uygulamadan sorumlu başkan yardımcısına ve diğer yetkililere sorduğumuzda ikna edici cevap alamıyoruz. Fatih belediyesi ilçemizin adını “Tarihi yarımada” şeklinde değiştirmek mi istiyor.

 
Belediye meclisinden geçiremediği logoyu bütün tanıtım araçlarında ve reklamlarında neden kullanıma soktu?, Fatih belediye başkanlığı Çağ açıp, Çağ kapayan tek dünya lideri olan, Yüce komutan Fatih Sultan Mehmet Han’ın adını ilçemizden silmek mi istiyor.?

Fatih belediye başkanlığımızdan acilen bu uygulamaları terk etmesini diliyoruz, Başkanlık bazı savunmalarında Fatih ilçemizde bir semttir, Diğer semtlere haksızlık oluyor, Zaten Eminönü ile birleştik Eminönü’ne haksızlık oluyor şeklinde savunma duyuyoruz, Bu savunmayı Akli ve mantıklı bulmuyoruz.

Öncelikle ilçemizin adı (Sur İçi) Osmanlı döneminden beri  Fatih olarak anılır, Eminönü adı ise şehrin belediye başkanlığının bu bölgede olması nedeniyle konulmuş bir isimdi ve burası da Fatih idi.

1928 Yılında İstanbul Valisi ve Belediye başkanı Lütfi Kırdar  tarafından Sur içi Atatürk bulvarından itibaren bölünerek Eminönü ilçe yapıldı.

2009 Son yerel seçimlerde ise bu uygulamaya son verilerek, Fatih tekrar Sur içini kapsamış oldu.
Burada iki ayrı ilçenin birleşmesi söz konusu değildir, 83 yıl önce yapılan bir uygulamaya son verilmiştir.

Fatih belediye başkanlığı iki yıldır ilçenin her tarafını, Belediye meclisinde kabul edilmeyen bu logo ile doldurdu ve Fatih adını arka plana alarak tanıtımlarda ön yüzü "Tarihi yarımada" şeklinde işlemeye başladı.

Biz bu uygulamaları masum görmüyoruz, İlçemizin adı ile Logosundaki fatih camii ve Fatihi simgeleyen siluetin olduğu logonun Ayasofya silueti ile değiştirilmesini istemiyoruz.
Fatih belediyesi çok istiyorsa  konuyu belediye meclisinde değil, bir resmi referandum ile Fatih halkına soralım, konuya nihai bir karar verilmiş olsun.

 

Logo ve İlçenin adı için hemen Referandum yapılsın...
Bakalım Fatih Belediye Başkanı Mı Haklı Fatih Halkı Adına Haber Yapan Bizler Mi Haklıyız.

İLÇENİN HER YERİNDE HER TANITIMINDA AŞAĞIDAKİ DURUMU GÖRÜYORSUNUZ
BU MASUM BİR TANIM MIDIR.?

BURAYA YÜZLERCE ÖRNEK UYGULAMA KOYABİLİRİZ BİZ BU UYGULAMADAN VAZGEÇİLMESİNİ İSTİYORUZ
BU ÇALIŞMANIN İLÇENİN ADINI ve LOGOSUNU DEĞİŞTİRME ALT YAPI ÇALIŞMASI OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ…

15 Ekim 2012 Abdullah Gözaydın fatihten@gmail.com

 

FATİH BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Resmi Belediye Logosunu Değiştiriyor Mu.?
Başkan Mustafa Demir, Dönem  başında Fatih belediye meclisi tarafından, Fatih belediyesinin logosunu değiştirme yetkisi kendisine verilmişti Bu gün 09.02.2011 tarihli Meclis oturumunda bu yetki geri çekildi.
AZİMLE YAPTIĞIMIZ BU HABERLER BÜYÜK BİR TOPLUMSAL BASKI OLUŞTURMUŞ.

 
BAŞKAN MUSTAFA DEMİR MANASIZ TALEBİNDEN GERİ ÇEKİLMEK ZORUNDA KALMIŞTIR.

Fatih belediye başkanı Dt. Mustafa Demir birçok vesileyle gündeme taşımaya çalıştığı "Suriçi ve Tarihi yarımada" kavramını logolaştırdı.
Önceleri bazı köşe yazarlarının, akademik personelin gündeme taşıdığı "Suriçi belediyesi" kavramı, belediyenin son uygulamalarında "Suriçi esnaf ve turizm komisyonu", Tarihi yarımada Sur içi platformu, gibi alıştırmalar gözden kaçmıyor. Son dönemlerde her platformda, bazı kişi ve mahfiller tarafından  seslendirilen Fatih ilçesinin adı "Suriçi ilçesi" veya "Tarihi yarımada" olsun şeklinde istekleri ısrarla sürdürülüyor.
 
Geçenlerde 07.01.2009 tarihinde Ali Emiri kültür merkezinde  Prof. Dr. ilber Ortaylı’nın "Tarihten Günümüze yeni Fatih" konulu konferansta, Ortaylı’nın birkaç kez ısrarla üzerinde durduğu Sur içinin adı neden Fatih.? Sorusu ve verdiği cevaplarda Bütün dünyanın eski Roma, Bizans, Osmanlı imparatorluklarının başkentliğini yapan bu şehrin adının "Sur içi" olarak tanımlandığı, bizde ise Cumhuriyet döneminde buraya Fatih dendiğini, coğrafi bazı tariflerle anlatmaya çalıştı.
Not: Osmanlı Döneminde bile ilçemizin adı Fatih’ti.

Biz buradan Sayın Ortaylıya diyoruz ki; Batının Fatih'e ve Osmanlı dönemine kendilerince haklı düşmanlık sebepleri var, Sizin ne gibi sebebiniz var merak ediyoruz. İlçemizin Fatih ismi sizi neden rahatsız ediyor?

Sayın Ortaylının konferansı süresince projeksiyonla sahneye bir logo tasarımı yansıtıldı, bu tasarımda Fatih belediyesi logosu üstüne kuşbakışı İstanbul'un eski bir görünümü logo stilinde işlenmiş.
Bu tasarım dileriz bu konferansa has olarak düşünülmüş olsun, Fatih halkı Fener Patrikhanesinin bulunduğu caddenin Sadrazam Ali paşa olan adını, Dr. Sadık Ahmet şeklinde 1995 yılında Başbakanımız Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde değiştirildiği gibi oldu bittiye getirilmesin.

Buradan sizlere bir tespitimi açıklıyorum, aşağıdaki resimlere iyi bakın sağ taraftaki resimdeki çizimleri soldaki resimde biraz geri çekilerek bakın, resmin içindeki beyaz sakallı bir erkek  resmini göreceksiniz.
Bu resim yeni çizilmemiştir, Buradaki siluet bir papaz'a çok benzemektedir. birileri bunun masum bir İstanbul resmi olarak görebilir lakin işi aslı öylemidir.?
Fatihten@gmail.com,

ACİLEN KARAR VERMEMİZ GEREKİYOR
İstanbul Yunan Ortodoks âleminin mi? , Türkiye Cumhuriyetinin midir?
Eğer Türklerindir ve Müslüman İstanbul halkı, hatta Anadolu'nun pek çok nüfusu Bizans'ın asli unsuru Romalıdır, artık Türk milletinin asli unsurudur diyorsanız, Atalarımızın bize emanet ettiği bu beldelere gerektiği gibi sahip çıkalım.
Günümüzde sayıları 1200 civarında olan İstanbul Rumlarının, Yunanistan'ın desteği ile  Şehrimiz üzerinde sahiplik taslamasına fırsat vermeyelim.

Yukarıda solda Küçükayasofya Camii üzerine kondurulan Bizans kartalının hemen yanında çizgi içe bakacak olursanız kaba yüz hatları ile bir insan sureti görmektesiniz, Bu tasarımın içinde daha neler vardır neler, çizene sormak lazımdır.

 

 

 

05.12.2012 FATİH BELEDİYE MECLİSİ GÜNDEMLERİ

FATİH 1 / 1000'LİK PLANLARDAN SİLİNEN CAMİLER GERİ GELMEYE BAŞLADI..

Fatih 1/1000 lik planlardan silinen yüzlerce vakıf eseri ve yüzlerce camii Israrlı yayınlarımız, Muhalefetin karşı çıkması sonucu bazılarının yeniden imar planlarına işlenmesi için AKP Gurup başkan vekili Yusuf Sertkaya'nın verdiği teklif önergesi ile kabul edilerek İBB başkanlığına gönderildi.

İmar planlarına yeniden işlenmesi için Teklif edilen kayıp camilerimizden bazıları

Şimdi İBB Başkanlığı, meclisi bu önergeyi oylayıp kabul edecek, İlgili Koruma kuruluna gönderecek, koruma kurulları bunları kabul edecek ve İBB Başkanlığına geri gönderecek, İBB Başkanlığı Bu kayıp camilerin parselini korumak için 1 / 5000 liK imar planlarına tekrar işleyecek, Sonra uygulama 1 / 1000 lik planlara işlenecek....
NE ZAMAN BİTER.?
Sanırım Halkın yeni imar planlarına gösterdiği tepkinin gazını almak için yapılmış bir operasyon gibi görülüyor, Bakalım göreceğiz.
Pankart, SMS, İkna masaları derken bakalım daha neler göreceğiz.

 

Abdullah Gözaydın, Antalya Aralık.2012 - fatihten@gmail.com

http://www.medyagunebakis.com/  okkesb61@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP