DOSTLUK PARKI AÇILDI

Yapımı tamamlanan Türk-Alman Dostluk Parkı Döşemealtı’nda açıldı

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

DOSTLUK PARKI AÇILDI

Yapımı tamamlanan Türk-Alman Dostluk Parkı Döşemealtı’nda açıldı

 

İDA-Değişim Yolu ile Entegrasyon programı kapsamında Spielart Werkstatt eG Heidelberg-Döşemealtı Belediyesi işbirliği ile yapımı tamamlanan Türk-Alman Dostluk Parkı Döşemealtı’nda açıldı.

 

Yapımına 2009 yılında başlanan Avrupa Sosyal Fonu tarafından finanse edilen Alman Sosyal ve Çalışma Bakanlığının programı olan Değişim Yoluyla Entegrasyon projesi kapsamında 3 yıldır sürdürülen proje mutlu sonla tamamlandı. Yaklaşık 200 proje üyesinin 7 ayrı dönemde yer aldığı uygulama sonunda Türk Alman Dostluk Parkı Döşemealtı’nda vatandaşların hizmetine açıldı.

 

TECRÜBE EDİNDİLER

Amacı, Mesleki Eğitim ve Mesleki Yönlendirme amaçlı çalışmalar içeren uluslararası değişim ve tecrübe edindirme aktiviteleri yoluyla, iş bulmakta zorlananların, bir mesleğe ve işe entegrasyon şansını arttırma projesi olan Değişim Yoluyla Entegrasyon projesinde proje üyeleri mesleki alanda tecrübe edindi, Döşemealtını yakından tanıma fırsatı buldu.

 

KALFALIK DÖNEMİ İYİ GEÇTİ

Düzenlenen törende konuşma yapan Belediye Başkanı Nurettin Tursun, “Bu proje sayesinde yabancı ülke proje üyeleri ve özellikle Alman öğrenciler Döşemealtını yakından tanıma fırsatı buldu. Değişim Yoluyla Entegrasyon Projesinde gençlerimizin kendi ayakları üzerinde kalmasını sağlamak, mesleği yapabilme cesareti ve bunun yanında iş bulma alanlarının genişliğine ulaşmalarına katkı koymak istedik. Kalfa oldular inanıyorum ki ustalıklarına da çok kısa sürede ulaşırlar” diye konuştu.

 

DÖŞEMEALTI İLE KARDEŞ OLDUK

Kurum Müdürü Ulrike Gartung ise, “Her yıl belli aralıklarla ve farklı gruplar ile geldiğimiz Döşemealtından her seferinde ayrılırken büyük üzüntü ve hüzün yaşadık. Üç yıl sürdürdüğümüz bu proje de Döşemealtı ile kardeş olduk. Unutulmaz anlar yaşadık. İlçede yaşayan vatandaşların inanılmaz büyük bir ilgisiyle karşılaştık. Tarifi mümkün olmayan bir proje ve hizmet çalışmasını noktaladık. Sizleri tanımaktan ve bu projeyi Türkiye de Döşemealtında yapmaktan kendimizi şanslı hissediyoruz” dedi.

 

AÇILIŞA BÜYÜK İLGİ

Düzenlenen törene Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Belediye Başkanı Nurettin Tursun. Başkan Yardımcısı Ayhan Tuncer. AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Mayıslar ve Teşkilat Başkan yardımcıları, gençlik ve kadın kolları, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz. İlçe Jandarma Komutanı Murat Özalp. İlçe Emniyet Müdürü Ali Şentürk. İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekâr. proje üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

PARKIN ÖZELLİKLERİ

Proje alanı 1 dönüm olan parkta Romanyadan özel olarak getirilen 20 m3 Robinia (Akasya) ağacı oturma gurubu olarak yerleştirildi. Parkın yapısal imalatlarında kullanılmak üzere yaklaşık olarak 120 ton kum, 350 torba çimento, 12 metre küp beton inşaat işlerinde kullanıldı. Döşemealtı Bölgesinden toplanan 80 ton doğal taşlar, park içerisinde yürüme yolları ve oyun alanına dönüştürüldü.  Öte yandan Dostluk Parkı içinde yer alan tüm ergümanlar çocukların hareket kabiliyetlerini geliştirici yönde tasarlandı.

 

DOSTLUĞU ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİLER

Tören sonrasında Döşemealtı Belediye Başkanı  Nurettin Tursun, Proje Koordinatörü Özkan Erge’ye ve Alman Sosyal ve Çalışma Bakanlığı Kurum Müdürü Ulrike Gartuna’ya plaket takdim ederken, Ulrike Gartuna Belediye Başkanı Nurettin Tursun’a şehrin sembolü fotoğraflarla derlenmiş özel bir tablo hediye etti. Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Tuncer ise Ulrike Gartuna ile birlikte Dostluk Parkı’na dostluğu ölümsüzleştiren bir de ağaç dikti.

 

Fatih Bacak,  Antalya – Ekim.2012

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP