PARÇALI EĞİTİM VE DİN TACİRLİĞİNE HAYIR.!

Tarikat ve Misyoner okulu istemiyoruz.! Din Tacirliğine Hayır.! Bu Ortaokullar İmam Hatip Değildir, Lütfen Gerçeği Anlatalım.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

PARÇALI EĞİTİM VE DİN TACİRLİĞİNE HAYIR.!

 
Tarikat ve Misyoner okulu istemiyoruz.! Din Tacirliğine Hayır.! Bu Ortaokullar İmam Hatip Değildir, Lütfen Gerçeği Anlatalım.!
Getirilen Parçalı Eğitim modeliyle bütün eğitim sistemi altüst edildi. Bize yaşatılan kaosu eğitimciler daha kendileri anlamadılar.

 
Bir tek başlık altında protestolar yapılıyor, veliler bir tek konu için okul önlerine çağrılıyor, yazılmış pankartlar ellerine veriliyor; 4 + 4 + 4 istemiyoruz, İmam Hatip istemiyoruz…

Böyle ifadelerle gerçeği anlatmak mümkün değildir.
Velilerle herhangi bir bilgilendirme toplantısı yapılmıyor, imza toplanıyor, basın açıklaması yaparak dağılıyorlar.

Sonuçta imam okuluna karşı olan-olmayan, laik-antilaik gibi bir kutuplaşma başlatanların ekmeğine yağ sürüyoruz.

Oysa ortada İmam Okulu diye bir okul yok! Çünkü imamlık meslektir, lise diploması gerektirir, diplomalar kalkıyor bütün meslek liseleriyle birlikte İmam Hatipler de kapanıyor. Bakın, sıfır SBS puanıyla Özel Hemşirelik okulları açan açana. Yakında sıfır puanla Özel İmam Hatipler açılır. 
Artık her tarikat kendi din adamını ve kendi öğretisini kendi kurslarında sertifikalı çıkartacak. Başbakanla aynı tarikattan olmadıkları halde neden AKP’nin anayasasına evet oyu vereceklerini tahmin etmek zor değildir;

Bütün tarikatlara kendi camilerini ve din okullarını açma serbestliği getiriyor da ondan. Yabancı tarikatlara da…
Gündeme türbanı her getirişlerinde nasıl ki yeni bir emperyalist yasa geçirildi, şimdi de İmam Hatip ortaokulu diyerek şu malûm Ilımlı İslam projesi hayata geçiriliyor.

Küresel din tacirliği sistemi geliyor, her din ve mezhep, onların da her tarikatı kendi müridini devşireceği seçmeli derslerle geliyor, işte bunu İmam Hatip ortaokulu diyerek örtbas ediyorlar. 


Eğitimi “tüm dinlere ve mezheplere” diyerek küresel din piyasasına açan bu yeni okul sistemini halka anlatırsak, o zaman dindar olan olmayan herkes buna hayır demeye gelir, imza da verir. Eğer yeni ortaokulların adını böyle yanlış koyarsak, onların istediği emperyalist oyuna düşeriz. Konuyu halktan gizlemenin yolunu böyle buldular, dindar insanımızı da böyle aldatıyorlar. Üstelik topluma ayrılık tohumları ekiliyor.

Bakın, bizim mahallede kısasa kısas, “İmam Hatip Ortaokulu istiyoruz” imzası başlattılar.

Oysa gerçeği dindar insanımıza da anlatarak onunla bir safta yer almayı başarmak zorundayız, yoksa bu gemide hep birlikte batıyoruz.


Evet, bu gemide hep birlikte aydın aymazlığından batıyoruz. ”Biz İmam-Hatip istiyoruz” diyenin, ona imza verenin de farkında olmadığı, yeni anayasaya evet dedirtme tuzağını, geçtiği anda bütün tarikat ve kiliselerin ayrı ayrı din vergisi toplayacağını, tarikatlarını bile bilmediğimiz yabancıların bu okulda kendi kıyafetleriyle ders vereceklerini, giderek devlet okullarının küresel din okullarına dönüşeceğini anlatmalıyız.

O zaman o dindar velilerle birlikte bu emperyalist eğitim tuzağını bozabiliriz.


İmam Okulu İstemiyoruz pankartlarıyla miting yapanlara, bu en okumuş tayfaya gerçekte bu okulların tarikat ve misyonerlik faaliyetleri için açılmış Din Okulları olduğunu, yeni anayasa geçirilene kadar adını böyle İmam Okulu diye yutturacaklarını anlatmak en zor olanı.

Böyle, din iman diyerek yeni anayasaya "evet" oyu alacaklarını, sonra da misyonerliği serbest hale getireceklerini ilkin bu aymazlara anlatmamız gerekiyor.
Mahallemdeki okulun önünde dün yapılan protestoya Eğitim-Sen başkanı da geldi. Yanına vardım, açtım yeni anayasadan Çağcıl Laiklik maddesini gösterdim, böyle afiş açmanın yanlışını özetledim, biz böyle dedikçe “evet” oylarını artırıyorlar, bu tuzağa gelmeyelim, dedim ve 18.sayfada “bütün dinlerin dersleri verilir” maddesini gösterdim, Cevabı, "Siz bütün dinlerin öğretilmesine karşı mısınız" oldu.

Bütün dinlerin öğretildiği yer ilahiyat fakültesidir, ortaokul değil, bu ayrımı bilmiyor, üstelik kendisi tarihçidir, haçlı seferlerinin ne olduğunu da bilmiyor.

Mesleki Yeterlilik Kurumu yasasından da haberi yokmuş. Daha ben kime ne diyeyim.?
Kime anlatacağız? Bu en önemli sorudur; annelere.!
Anneler dikkat.!
Çocuklarımıza beyin ölümleri süreci başlatıldı, buna bütün anneleri toplamak için çabalayalım.
İzmirli bir okurum hatırlattı; İzmir Milli Eğitim Müdürü, Özel Eğitim Öğretmenlerine konuşurken "Bundan sonra daha fazla zihinsel engelli okulu açacağız" demiş.
Aslında bir gerçeği söyledi, yeni eğitimin hedefi daha fazla zihinsel engelli yaratmaktır.

İlk beş yılın ders kitaplarıyla hiç ilgilenmiyoruz, bu çok önemlidir. Okumayı zamanında sökememiş çocukları sınıf öğretmeni oraya yönlendirir, biliyorsunuz.

Okumayı Ocak ayında başlatıyor yeni program, ona göre düşünün. İlk üç ayı okulda yaramazlıkla geçiren çocuğa siz daha sonra okumayı hiç öğretemezsiniz.!
Bir de çocuğuna “okumayı öğrenemez” raporu alan aymaz veliler ve bu raporu veren aymaz doktorlar var. Daha ben kime ne deyim.?

O çocukları kendi elinizle zihinsel engelli okuluna gönderteceksiniz.

Bir yıl sonra çocuğu okula götürdüğünüz zaman bu rapor önünüze gelecek, okul müdürü kayıt yapmayacak, bu tuzağı lütfen görün.

Okulun fiziki koşullarını anaokuluna uygun görmedim onun için göndermiyorum, bunu diyemediniz de çocuğunuzu damgalattınız, öyle mi.? Bir uyarı daha yapayım.

Tayin bekleyen sınıf öğretmenine zihinsel engellilere veya anaokulunda eğiticilik sertifikası, okul öncesi öğretmenine “okur-yazarlık öğretir” sertifikası gibi öğretmenliği uzmanlık alanının dışına çekerek parçalama süreci başladı.

Geçen yaz bunların hizmet içi kursları yapıldı. Öğretmenliği bu kadar parçalamanın çocuklarımıza nasıl yansıyacağını konuşalım lütfen. 
Bize neden İmam Hatip ortaokulu istemiyoruz pankartı açtırılıyor, bir daha düşünün.
Bu sistem çocuklarımız ebleh yetiştirecek, imam bile değil, bunun pankartını açalım lütfen;

Tarikat ve Misyoner okulu istemiyoruz.! Din tacirliğine hayır.!
Bu karanlıkta akıl ışığınızı hep açık tutmanız ve oklarınızı doğru hedefe göndermeniz dileğiyle…
Başoğuzlu töresinde okunu doğru hedefe isabet ettirmek birinci kuraldı, ikincisi “gerçeği söyle” idi, değil mi.?


Mahiye MORGÜL, 17 Eylül 2012



Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Eylül.2012

http://www.medyagunebakis.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

Emperyalistler Tarafından, Müslüman’ın Müslüman’a Kırdırıldığı Ve Bunun Taşeronluğunun Da Kendine Müslüman’ım Diyen Kendi Liderleri Aracılığıyla Yapıldığının Ve Emperyalistlerinin Esas Amacının Da Ortadoğu’da Siyonistlere Hizmet Eden Sözde Kürdistan, Gerçekte Büyük İsrail'i Kurmak Olduğunun Tüm Müslümanlar Tarafından Bütünüyle Anlaşılması Dileğimle…Ayşe Eren

 

EĞER BİR ÜLKEDE

“Hukuk Üstün Değilse, Adalet Yok Hükmündedir...”

"Türk Yargısında Kronik İşlev Bozukluğu Var"

Bağımsız Bir Millet Olan Papua Yeni Gine, 

Parlamenter Demokrasi Sistemini Kabul Etmiş

Ülkelerdendir.

"Adil Yargılamayı Etkileme Suçunun Oluşabilmesi İçin,

Öncelikle Adil Yargılamanın Olması Gerekir."

Türkiye, ‘Hukuk Devleti İlkesizlikleriyle Malul’

Ülkeler Kategorisini Oluşturan ‘Hibrit Rejimler’

Arasında 88. Sıradadır.

 

SU HAYATTIR… SU BİR HAKTIR…

SU, KAYNAK DEĞİL, DOĞAL VARLIKTIR.

SU YASASI ÇIKARILMALIDIR.!

 

TEMA Vakfı Eko Siyaset Bildirgesi:

“Salt ekonomi odaklı projeler dönemi bitmeli, Ekolojik Siyaset dönemi başlamalıdır.!”

 

GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ İÇİN

TEMA VAKFINDAN PARTİLERE..!

“Yaşamın sürdürülebilmesinin” ve “sürdürülebilir gelişmenin” ön koşulu “çevrenin, toprağın, suyun, ormanın, biyoçeşitliliğin” korunarak yönetilmesidir.

 

ÜLKEMİZ, TOPRAKLARIMIZ…

GÖZ GÖRE GÖRE ÇÖL OLMASIN.!

YEŞİL OLMASI İÇİN DESTEK OLUN. 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP