ŞAMPİYON MARAŞDER

Bahçelievler Belediyesi'nin Ev Sahipliğinde Görkemli Bir Açılışla Başlayan 2012 Yılı Kahramanmaraş İl, İlçe, Belde Ve Köy Dernekleri Arası Futbol Turnuvası Finali Olaylı Bitti.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ŞAMPİYON MARAŞDER

Kahramanmaraşlılar

İstanbul'da Futbol Turnuvası Düzenledi...

Bahçelievler Belediyesi'nin Ev Sahipliğinde Görkemli Bir Açılışla Başlayan 2012 Yılı Kahramanmaraş İl, İlçe, Belde Ve Köy Dernekleri Arası Futbol Turnuvası Finali Olaylı Bitti.

ÜST DÜZEY KATILIM VE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Bahçelievler Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen turnuva açılışına;

TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam,

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal,

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Sevde Bayazıt Kaçar ve Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu,

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu,

Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak,

Edebiyatçı-Yazar Kenan Seyithanoğlu, B

ahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu,

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı,

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcıları Servet Sarıçiçek ve Cahit Gök,

MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ahmet Turgut, Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürü Adem Koca,

Bahçelievler Belediye Başkan Yrd. Mevlüt Uyan,

Sultangazi Belediye Başkan Yrd. Halil Sayın, FİFA Kokartlı Eski Hakem Selçuk Dereli,

İstanbul Ülkü Ocakları Eski Başkanı Erdem Karakoç, Kahramanmaraşspor Başkan Yrd. Ufuk Bilgetekin, Kahramanmaraşspor Sportif Direktörü İlter Kasap,

Eski Milli Futbolcu Saffet Sancaklı,

Türkiye Gazetesi Spor Yazarı Hasan Sarıçiçek,

Alpedo Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu,

Elbi Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Buğday başta olmak üzere spor, sanat ve siyaset dünyasından önemli isimlerin yanı sıra birçok Kahramanmaraşlı Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri katılmışlardı.

 

SPONSOR ALPEDO DONDURMA

 

EV SAHİBİ BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ

Bahçelievler Belediyesi’nin ev sahipliğinde, ALPEDO’nun sponsorluğunda düzenlenen ve Tertip Komite Başkanlığını Gürsel Demir, Başkan Yardımcılığını Gökalp Gedikbaşı, Genel Sekreterliğini ise Zeki Bahçe’nin yaptığı ve Maraşder, Afşinder, Andırınder, Göksunder, Pazarcıkder, Türkoğluder, Çağlayanfırnız Derneği, Berçenek Mahsun-İ Şerif Derneği, Büyüktatlı Derneği, Alkayaoğlu Derneği, Çardak Kafkas Çeçen Derneklerinin birlikte düzenlediği turnuvanın sunuculuğunu AKSU TV Spor Müdürü Mustafa Aykır yaptığı;

AÇILIŞ KONUŞMASINI BAHÇELİEVLER BELEDİYE BAŞKANI OSMAN DEVELİOĞLU YAPTI

Turnuvanın başlangıcında, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Tertip Komitesi adına Başkan Gürsel Demir yaptı. Turnuvaya ev sahipliği yapan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, açılış konuşmasının ardından turnuvaya katılan tüm derneklerin başkanları sahaya çağrılarak seyircileri selamladı.  

MARAŞDER GENEL BAŞKANI ŞABAN KURT TEŞEKKÜR ETTİ

Kahramanmaraşlı Dernekler adına konuşma yapmak üzere MARAŞDER Genel Başkanı Şaban Kurt, programa iştirak eden tüm derneklere, kendilerini en güzel şekilde ağırlayan Bahçelievler Belediye Başkanlığına ve yoğun programlarına rağmen davete icabet eden tüm konuklara teşekkür etti.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen organizasyonda konuklara arkasında kendi isimlerinin yazılmış olduğu 46 sırt numaralı Kahramanmaraşspor forması hediye edildi. Hediyelerini Tertip Komitesi ve Dernek Başkanlarının elinden alan protokol üyeleri yapmış oldukları konuşmalarda;

İstanbul’da bulunan Kahramanmaraş Derneklerinin böylesine olumlu bir organizasyon gerçekleştirmelerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, sporun güzel ve birleştirici unsurlarına vurgu yaptılar.

 

BAŞBAKAN’A VE DEVLET BAHÇELİ’YE KAHRAMANMARAŞSPOR FORMASI GÖNDERİLDİ

Ayrıca; Özel olarak yaptırılan Kahramanmaraşspor forması,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye takdim edilmek üzere AK Parti Grup Başkanvekili Mahir ünal ve MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu’na verildi.

Turnuvayı destekleyen üstlenen ALPEDO firması sahaya getirdkleri özel Kahramanmaraş Dondurmasını satırla keserek Milletvekillerine ve seyircilere ikram ettiler.

Günün sürprizi ise, Osman Develioğlu ve Selçuk Dereli’nin doğum günü pastasının başlama vuruşundan önce orta sahaya gelmesi ile yaşandı. Osman Develioğlu ve Selçuk Dereli beraber kestikleri pastayı futbolculara ikram ettiler.

FİFA Kokartlı eski Hakem Selçuk Dereli’nin düdüğünün ardından, MARAŞDER ile AFŞİNDER arasında oynanan ilk maçın başlama vuruşunu TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam yaptı. 

 

ŞAMPİYON MARAŞDER

Bahçelievler Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 2 Grup Halinde Yapılan Ve 24 Gün Süren Alpedo Kahramanmaraş Dernekler Arası Futbol Turnuvası’nın Şampiyonu MARAŞDER Oldu.

 

FİFA Kokartlı Ünlü Hakem Bünyamin Gezer’in Yönettiği Final Maçında MARAŞDER, TATLIDER’i 2-1 Yenerek Turnuvanın Şampiyonu Oldu.

 

ARBEDEYE DEVELİOĞLU MÜDAHALE ETTİ

Maçın bitiş düdüğüyle beraber hakeme tepki gösteren taraftarlar arasında arbede yaşandı. Bir taraftarın attığı sandalye 7 yaşındaki bir çocuğun kafasını yardı. Olayın içinde kalan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, tepki gösterenlere müdahale etti. Olayın büyümesini önleyen Osman Develioğlu, kafasından yaralanan çocuğa ve ailesine tesellide bulundu. Develioğlu, turnuvayı organize eden Düzenleme Kurulu Başkanı Gürsel Demir’e turnuvaya katılan bütün takımlara neden ödül verilmediğini sordu.

KUPALAR SAHİPLERİNE VERİLDİ

Olayların yatışmasının ardından yapılan kupa töreninde dereceye giren takımlara kupaları ve madalyaları verildi. Şampiyon MARAŞDER’in kupasını Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve Alpedo Dondurma Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu ve Turnuvanın Düzenleme Kurulu Başkanı Gürsel Demir verdi.

Turnuva sonunda 2. olan TATLIDER’in kupasını Kahramanmaraş doğumlu Bahçelievler Belediye Başkan Vekili Mevlid Uyan verdi. Turnuvanın 3.sü olan ELBİSTANDER’in kupasını ise MHP İstanbul İl Başkan Danışmanı Suat Taştan ve İstanbul Ülkü Ocakları Bölge Başkanı Gökhan Yiğit verdi.

AMAÇ, BİRLİK VE BERABERLİK

Centilmenlik içerisinde geçen turnuvanın finalinde çıkan olaylara tepki gösteren Turnuvanın Düzenleme Kurulu Başkanı Gürsel Demir, birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır diyerek “Bir olup, diri olmalıyız. Çalıya, çırpıya takılırsak, ormanı göremeyiz.

Sütçü İmam’ın torunları namus meselesinin dışında kimseye el kaldırmaz. Turnuvada amacımız birlik ve beraberliğimizi sağlamaktı. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Bugün burada Kahramanmaraş şampiyon oldu.” dedi.

 

ÖNEMLİ NOT;

Gelecek yıl için ders olması bakımından belirtmekte yayar var…

Tatsız olayların yaşanmasına neden olan şey TATLIDER takımının gerçekten iyi ve üstün oynamasına rağmen kaybetmiş olmasıdır.

Ancak onları kızdıran, kaybetmiş olmalarına etken olduğunu düşündükleri konu ise FİFA Kokartlı bir hakemin sahada gerektiği gibi aktif rol almaması, dolaşmaması, topun ve oyuncuların yoğunlaştıkları yere yaklaşmaması, yan hakem de olmadığından her şeyi tam ve net görmediği ve yanlış kararlarıyla Tatlıder’i mağdur etmiş olmasıdır.

İddiaların bu yönde seslendirilmesi nedeniyle ve oyun sonunda taraftarın hakemle görüşmek, konuşmak, tartışmak istemesine rağmen, saldırma olabilir ve hakeme zarar verilebilir diye hakemin kaçırılması seyirci-taraftarları çok kızdırdı.

 

Dostluk, kardeşlik, birlik beraberlik için düzenlenen ve onca üst düzey önemli insanların değer verdiği bir organizasyona gölge düşmesi hiç de iyi olmadı…!

  

   

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran. 2012

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Pmasınaaylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP