Beşiktaş İstanbul'da Oynayacak

Belediye Meclisi'nden İnönü Stadı'nın Yenilenmesine Onay Çıktı...Fikret Orman: Beşiktaş maçlarını İstanbul'da oynayacak..Dedi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

Beşiktaş İstanbul'da Oynayacak

Fikret Orman: Beşiktaş maçlarını İstanbul'da oynayacak

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, İstanbul'da Süper Lig'de 5 takım olduğunu ve 3'te stat olduğunu belirterek, "Bu 5 takım maçlarını bu 3 statta oynayacak. Beşiktaş'ta maçlarını İstanbul'da oynayacak." dedi.

Siyah - beyazlı kulübün teknik direktör Samet Aybaba ile imzaladığı sözleşmenin ardından basın mensuplarının statla ilgili sorularını cevaplayan Başkan Fikret Orman, "Beşiktaş, stadı yapılana kadar maçlarını İstanbul'da oynayacak." diyerek şunları söyledi:


"Süper Lig'de 2012 - 2013 sezonunda İstanbul'dan 5 takım mücadele edecek. Biz İnönü Stadı'nın inşası için çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ta Atatürk Olimpiyat Stadı'nın bakıma alınacağını açıkladı. Durum böyle olunca İstanbul'daki 5 takım, İstanbul'da bulunan 3 statta maçlarını oynayacak.

 
BİZ DE DAHA ÖNCE STADIMIZI PAYLAŞTIK
Bir dönem biz de İnönü Stadı'nı İstanbulspor ile birlikte paylaştık. Maçlarımızı birlikte oynadık. Biz de istemedik, hatta stadımız çok yıprandı ama oynamak zorunda kaldık. Kulüplerin kullandığı hiç bir stat kendi malları değil. Kiralanmış tesisler ve kulüpler kullanıyor. O yüzden kararı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile yarın Ankara'da yapacağımız toplantıda vereceğiz."
Başkan Orman, stadın inşaatının başlaması için sıkı bir çalışma yaptıklarını, kazmayı vurmanın ise en az 3 ay sonra olacağını da sözlerine ekledi.

 Belediye Meclisi'nden İnönü Stadı'nın Yenilenmesine Onay Çıktı...

22 Mayıs 2012, -08.44

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Beşiktaş Spor Kulübü'nün kullandığı Dolmabahçe'deki tarihi stadın yeniden inşasını da öngören Beşiktaş Dolmabahçe - Ortaköy 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Plan Notları'nı oybirliğiyle kabul etti.
 

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun Kasım 2011'da aldığı kararda, mevcut tescilli İnönü Stadyumu yapısının yürürlükteki ilke kararlar kapsamında restorasyonunun yapılabileceğine ve stadın konumu nedeniyle söz konusu parselde bulunan tescilli yapının dışında herhangi bir yapılaşmaya gidilmemesi gerektiğine hükmedilmişti.

 

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Beşiktaş 755 ada 1-2 parsel ve 768 ada 13 nolu parselin yol alanı, park alanı ve Açık ve Kapalı Spor Tesisleri Alanı (Stadyum Alanı ) olarak düzenlenmesini kararlaştırdı. İmar Komisyonunun raporunu görüşen Belediye Meclisi de oybirliğiyle karar alarak stadın yenilenmesi için gerekli onayı verdi. Yeni projenin Koruma Kurulu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayının ardından stadın inşaat ruhsatı alınarak yıkım çalışmalarına başlanacak.

Rapor hakkında bilgi veren İBB İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, İnönü Stadı'nın daha önce de yenilenme kararı alındığını belirterek, "Turizm Bakanlığı'nın birkaç itirazı vardı. Tarihi eser çıkacağını söylüyorlardı ve itiraz ettiler. Bu itirazları dikkate alarak konaklama imkânını kaldırdık. Projenin kendi bünyesinde olmak kaydıyla otopark yapımı gibi şeylere izin verildi." şeklinde konuştu. İstanbul'un birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Kocabaş "Stadın denize bakan tarafındaki bir duvarı eski eser ve olduğu gibi korunacak. Diğer kısımları da günümüz teknolojisine uygun olarak Kurul'un onaylayacağı bir şekilde yapılabilecek" dedi.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP