YÜZDE YÜZ TURİST ARTIŞI MÜMKÜN

YÜZDE YÜZ AZERİ TURİST ARTIŞI MÜMKÜN

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

GATAB, BAKÜ-ANTALYA UÇAK SEFERLERİNİN BAŞLAMASI İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNDU..

 

YÜZDE YÜZ AZERİ TURİST ARTIŞI MÜMKÜN

Bakü’deki 11. Uluslararası Turizm ve Seyahatler Fuarı’nda Kemer’i başarıyla temsil eden GATAB, Azerbaycan’ın potansiyeline kayıtsız kalmayarak girişimlerde bulundu.

Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelecek turist sayısının 580 binden 1 milyon rakamına ulaşması için Bakü-Antalya arasında uçak seferlerinin gerçekleştirilmesi gerçeğini tur acenteleri ve operatörleriyle yaptığı görüşmelerden öğrenen GATAB, iki ülke arasında ek seferler gerçekleşmesi talebini Kültür ve Turizm Bakanlığı’na; Bakü Kültür ve Tanıtım Müşaviri aracılığıyla iletti.

Dünyanın dört bir yanından Kemer ve Bölgesinin tarihi ve doğal güzelliklerini duyurmak ve tanıtmak için çalışmalar yapan GATAB, bu amaçla kurduğu Turizm Tanıtım İhtisas Komisyonu öncülüğünde katıldığı Bakü Turizm ve Seyahat Fuarı’ndan umutlu döndü.  GATAB, fuar boyunca Azerbaycan’da tanıtım faaliyetleri kapsamında özel buluşmalar, workshoplar gerçekleştirdi. Bu buluşmalar sırasında turizmciler ve tur operatörleriyle ikili temaslar kuran GATAB Başkanı Yusuf Üras ve GATAB Turizm Tanıtım İhtisas Komisyonu Başkanı Hüseyin Er, Azerbaycan’ın potansiyeline tanık olarak bu önemli potansiyeli Kemer’e kazandırmak adına çalışmalar başlattı.

GATAB’dan Turizm Adına Somut Projeler… Türkiye turizmi açısından son yıllarda giderek önemi artan Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı her geçen yıl artıyor. 2010 yılında 500 bin, 2011’de de 600 bine yakın turist İstanbul ve Antalya’yı tercih etti. GATAB, 2012 yılında da bu rakamın 1 milyon bandına ulaşması için Bakü-Antalya arası uçuşların gerçekleşmesi için girişimlerde bulundu.  

Konuyu, Türkiye Bakü Büyükelçiliği'nin Kültür ve
Tanıtma Müşaviri Seyit Ahmet Arslan’a ileten
GATAB Başkanı Yusuf Üras, gelişmelerin takipçisi olacaklarının altını çizdi. Üras: “ Dost ve kardeş ülke Azerbaycan gerek ekonomik gerekse de turizm adına ciddi potansiyeli olan bir ülke. Kemer’in de bu ekonomik ve turizm gücünden yararlanması adına Bakü Fuarı sırasında temaslarımız oldu. Türkiye-Azerbaycan arasındaki hava yolu seferleri çoğaltılır ve özellikle Bakü-Antalya arası direkt uçuşlar olursa bu bölgemize büyük katkı sağlayacak. Çok büyük ve önemli tur operatörlerinin bu konuda ciddi talepleri var. Konuyu Bakü Müşavirimize paylaştık. O da Kültür ve Turizm Bakanlığı’na iletecek. İnşallah beklediğimiz ek seferler konulur ve Azeri turistlerin Kemer’e daha fazla gelmesini sağlarız” dedi.

1 Milyon Turist Gelebilir…  Azerilerin Türkiye’ye ve de özellikle Antalya’ya büyük ilgi gösterdiğine vurgu yapan GATAB Turizm Tanıtım İhtisas Komisyonu Başkanı Hüseyin Er de Bakü-Antalya arası uçuşlar gerçekleşirse Azerbaycan’dan gelecek turist sayısının yüzde yüz artarak 1 milyon sayısına rahatlıkla ulaşılabileceğini belirtti.

Azeri Sanatçılar Geçen Yıl Tekirova’daydı… Kemer’in tanıtımına destek olmak için Azerbaycan’a giderek hem fuara katılan hem de TRT AVAZ’ın canlı yayın konuğu olan GATAB Başkanı Yusuf Üras, Azerbaycanlı başta olmak üzere komşu ülke turistlerin, yatırımların ve iş adamlarının Kemer için son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Geçen yıl Temmuz ayında Tekirova Belediyesi ve GATAB tarafından organize edilen etkinlikte Azeri sanatçıları Tekirova’da ağırladıklarını hatırlatan Başkan Üras, sanatçıların Tekirova Amfi Tiyatrosu’nda ‘Azeri Halk Konseri’ verdiklerini belirtti.

 Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras “Konser vermek için Tekirova'ya gelen ve bölgenin tanıtımına katkı sağlayan sanatçılar o gün bizleri çok onurlandırmıştı. Bu tür etkinlikler her iki ülkenin dostluk ve kardeşliğinin daha da pekişmesini sağlıyor. Geçen yıl başlattığımız bu güzel diyalogu turizm fuarında da geliştirmek ve arttırmak istiyoruz. Azerbaycan ve Azeri dostlarımız bizler için çok özel ve kıymetli'' dedi.

 

 

Fatih Bacak, Antalya -Nisan. 2012

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP