ANŞOYAD VE HALİL ÖZDEN

Dost Müzik Evi Sahibi Arşivci Halil Özden ANŞOYAD-Antalya Şairler, Ozanlar, Yardımlaşma Derneğinin konuğu oldu ve Panel Düzenledi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ANŞOYAD VE HALİL ÖZDEN

Dost Müzik Evi Sahibi Arşivci Halil Özden ANŞOYAD-Antalya Şairler, Ozanlar, Yardımlaşma Derneğinin konuğu oldu ve Panel Düzenledi.

ANŞOYAD MÜZİK SÖYLEŞİ PANELİ

ANŞOYAD – Antalya Şair, Ozan ve Yazarlar Derneği, Müzik Arşivcisi Halil özden’i Konuk  Etti..

Anşoyad  Başkanı Şükrü Erciyeslioğlu dernek  lokalinde yapılan müzik söyleşisi panelinde yaptığı konuşmada Katılımcılara; ilk kez böyle şair yönü de olan bilgili ve renkli bir kişi ile karşılaştığını ve hoş sohbet bir panel gerçekleştirdiklerini belirtti.

Erciyeslioğlu, müzik arşivcisi Halil Özdeni Anşoyad’a üye yaparak kazanacaklarını ifade etti.

Panelde müzik arşivcisi Halil Özden’in yardımcısı konumundaki Hakan Küçük ise; katılımcılar tarafından seçilen plakların pikapta dinlendiği sırada söylenen parçanın kime ait olduğu, söz yazarının, bestecisinin kim olduğu, ne zaman bestelendiğini bilmesi çok ilgi çekti. Ve söyleyen şarkıcının kaçıncı plağı veya kaseti olduğu, hangi yılda plak olarak piyasaya çıktığı, bu plağın arka yüzünde hangi parçaların bulunduğu gibi bilgileri plakları görmeden hafızasından söylemesi katılımcıları şaşırttı.

Herkes şimdiye kadar böyle bir hafıza görmediklerini belirterek; bize bunu duyuranlara ve bu güzelliği yaşatanlara teşekkür ediyoruz dediler.

Müzik arşivcisi Halil özden’in de bilgisayarını Anşoyad’a götürerek bu duyarlı saygın topluluğa pikap ve plaklarla slayt gösterisi yapması, konuk olarak katıldığı derneğe ve üyelerine ne kadar önem ve değer verdiğini gösterdi.

Müzik arşivcisi Halil özden; Böyle seçkin ve üst düzey bir topluluğa müzik kültürü ve bilgisi vermek beni son derece memnun etti. Bu seviyeli topluluğun sorularına zevkle cevap verdim. Konuk olduğum Anşoyad’da bana ayrılan 2 saatlik süreyi bu güzide topluluğa iyi geçirtebildiysek ne mutlu bize dedi.

 

ANŞOYAD VE HALİL ÖZDEN

Müzik Arşivcisi Halil Özden 1966 Yılında Antalya, Manavgat'ta doğdu.

İlk kasetini 12 yaşında satın aldı.  Çocukluğunda başlayan müzik dinleme merakı gençlik yıllarında da artarak devam etti.

Bu arada şiir yazmaya da merak duydu ve 1985–1992 yılları arasında 800 den fazla şiir yazdı.

Ulusal ve yerel 200 kadar şiir-sanat-edebiyat dergilerinde şiirleri görülürken aynı dönemde 18 sayı süreyle şiir dergisi çıkardı. Şiir antoloji kitabı çıkardı.

Diğer yandan 5 şiir antoloji kitabında toplam 20 şiiriyle yer aldı. 

Çeşitli şiir yayınlarından birincilikleri ve farklı derecelerde ödülleri bulunan Halil Özden yerel Antalya ve Son Haber gazetelerinde de köşe ve spor yazarlığı yaptı. 1992 yılında edebi yazılarına nokta koyan Özden, müzik arşivciliğine olan ilgisini yoğunlaştırdı.

Türkiye'de yasal olarak yayınlanmış her tür plak ve kasetlerin tahmini olarak % 95’ ine sahip olan Özden, yurt içi ve yurt dışından müzikseverlerin her geçen gün ilgisini çekmektedir.

Plak veya kasetlerini geçen zaman içinde kaybeden pek çok sanatçı kendi ürünlerini Halil Özden'in arşivinden edinebilmektedirler.

12 yıldır DOST MÜZİK EVİ adlı mekanında nostalji müziğin yaşatılmasına katkıda bulunan, nostalji müzik severlerin duygusuna hitap eden Özden'in arşivinde toplam 43.700 plak ve kaset bulunmaktadır.

TRT 2 Televizyonu ''Hayat Akarken'' adlı programın tamamını DOST MÜZİK EVİ'ne ayırarak 19 dakika tanıtım ve söyleşi gerçekleştirirken, TRT 1 Televizyonu da DOST MÜZİK EVİ'nden 7 dakika canlı yayın bağlantısı kurarak bu oluşuma ulusal kapsamda dikkat çekmiştir.

Fatih Bacak - Ökkeş Bölükbaşı, Antalya

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur. 

 


Halil Özden, Müzik Arşivcisi Dost Müzik Evi... ile okkesb " title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP