BAROLAR VE ARABULUCULUK

Maalesef Barolar Arabulucu Mesleğini Kabul Etti.! Ey Hukukçular, Ey Barolar, Ey Avukatlar… Duyduğuma Göre Mesleki Yeterlilik Kurumu İle Anlaşmışsınız.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

BAROLAR VE ARABULUCULUK

 

Maalesef Barolar Arabulucu Mesleğini Kabul Etti.! 
Ey Hukukçular, Ey Barolar, Ey Avukatlar… Duyduğuma Göre Mesleki Yeterlilik Kurumu İle Anlaşmışsınız.

Hukuk Fakültesi mezunu olanlar arabulucu olabilir diye bir madde koydurmuşsunuz. İyi de, ya onların size kabul ettirdikleri.!
Öncelikle Muhatabınız Olması Gereken YÖK’ü Atladınız.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı MYK’yı ve onun organı olan Sektör Komitesini muhatap aldınız. İşte onların zaferi; Küresel piyasaya eklemlendiniz,  Dünya Ticaret Örgütü böylelikle sizi, yani kamucu eğitimle yetişmiş olan Türk Hukukçularını atlatarak yolu piyasacılara açtı.


Bir Kere Böyle Bir Mesleği Size Kabul Ettirdiler.

Onlar En Büyük Kozu Ellerine Aldılar.

Sertifikalı Arabulucu Eğitimi’ni kimlerin alabileceği tartışmasına çekildiniz, uyutuldunuz. 
Sonra, sertifikalı kurstan hukuk bilgisi alınacağını kabul ettirdiler size, uyudunuz.

Piyasada hukuk dersi verilen kurslara denklik verilmesine evet dediğinizi fark etmediniz. Size piyasada Roma Hukuku dersi veren dershaneleri sayayım isterseniz. 

Dışarıda bu işten para kazanacağını hayal eden hocalarınız var, maalesef. 
Hukukla ilgili mesleklerin öğrenimini yeniden yapılandıran, mesleki yeterlilik esaslarını belirleyen şu MYK’yı artık tanıyın.

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yeniden yapılandırılacak olan “ilk, orta ve yüksek öğretim” kavramında siz de varsınız, bilin.

5544 SAYILI YASA METNİNDEN AÇIN OKUYUN

İşte 5544 / 2-d maddesi: “Avrupa Birliği tarafından benimsenen yeterlilik esasları ile uyumlu olacak şekilde tasarlanan ve ilk, orta ve yüksek öğretim dâhil, tüm teknik ve meslekî eğitim/öğretim programları ile örgün, yaygın ve ilgili kurumların iznine dayalı programlarla kazandırılan yeterlilik esasların…“
Hukukta Da “Talep Varsa Ders Var” Sistemine Geçiriliyoruz. 3 Ayda “Arabulucu Hukukçu”  Zorunlu Ders Değil, Talep Varsa Alınacak Derstir… 
Varılan anlaşmaya göre, arabulucu olmak için Hukuk Fakültesi mezunu olma şartı aranacak. Herhangi bir 4 yıllık fakülteden mezun olmak yeterliydi öncekinde.

Özel vakıf üniversitelerinde okunan hukuk fakültelerini siz ne zannediyorsunuz ki… Oralarda Roma Hukuku çoktan guguk oldu… 
Hukuk Fakültelerinin tüm dersleri de piyasaya atılıyor, diplomanız olmayacak artık. 


AYMAZLIĞINIZA DİYECEK BULAMIYORUM.!
Mademki arabulucu olmak bir meslek olarak toplumda ihtiyaç haline gelmiş ki bence değil, bu dersi sertifika veren kursta niye veriyorsunuz, neden fakülteye koydurmadınız? Her öğrenci bu dersi alsın o zaman, değil mi? 
Neden Paralı Kursta.? Neden Bu Dersi İsteyen Mezun Olduktan Sonra Alsın.?

Siz Paralı Hukuk Eğitimi Sistemine Geçiyorsunuz, Buna Evet Dediniz… 

Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun “Yaşam boyu öğrenme” programına Hukuk’u da eklediniz, ilk adımını arabulucu mesleğine evet diyerek attınız.!  
Koskoca Hukuk diplomasını alacaksın, sonra gidip piyasadaki bir kurstan arabulucu hukukçu olacaksın. Soruyorum, bu bilgi Hukuk için iyi bir şeyse bu dersi neden 4 yıl boyunca fakülte müfredatına sokmadınız.? 
Ey hukukçular, ey barolar, asimetrik tokat yediniz. Siz yıkılırken üzülüyorum ki halkımız gerçekten sahipsiz kalmıştır.


VE FATİH İSTANBUL’A VEDA ETTİ…
Fatih Treni Haydarpaşa’dan Son Yolculuğuna Çıktı. Anadolu’dan İstanbul’a artık iki yıl tren gelmeyecek. İki yıl sonra gelen tren de Haydarpaşa’ya gelmez,  yeraltından Üsküdar’a iner. Tarihi Haydarpaşa istasyon binası da yabancı elitler için lüks otel yapılır. Ana Kraliçeleri geldiğinde orda kalır artık. Onun için Ankara-İstanbul hızlı tren yolu Haydarpaşa’ya değil, Yenikapı –Üsküdar tüplü geçiş tüneline bağlanır. 
Bana Hüzün Veren Bir Yanı Daha Var, Haberlerde Yer Alan Şu Cümle; “Fatih İstanbul’a Veda Etti”   Bana Diyor Ki… 1204 işgalinde Venedik korsanları İstanbul’u ele geçirdiğinde, Bizans’ın Pera sermaye sınıfı gömlek değiştirmişti. 1204’de İstanbul’dan kaçan Ceneviz korsanları, Kıbrıs’ta, İznik’te ve Trabzon’da koloni devletçikler kurmuştu. 1453’de Fatih sayesinde İstanbul’a geri döndüler  ve Pera sermayesi eski gömleğini giydi. 

 
ŞİMDİ 2012’DE FATİH İSTANBUL’A VEDA EDİYORSA… 

Pera Sermaye Sınıfı Yeniden Gömlek Değiştiriyor Olabilir Mi.?  Yani, BOP planındaki yıldızlı şehir; Şehir Devlet İstanbul.! Üç İstanbul’un biri Pera olur ve Anadolu’dan İstanbul’a giriş pasaportlu olacak dedikleri, olur mu.?
Ya Da, İngiliz Kraliçesinin, Haydar Paşa’da  Kendine Kraliçe Odası Döşemek Gibi Bir Hayali Olduğunu Düşünebilir Miyim.?  
Kültür Bakanlığının Kilise restorasyonlarından sonra Cenevizli Yahudi korsan kalelerinin restorasyonu da valiliklerin gündemine girmiş diye duydum da… 


Mahiye Morgül - 1.2.2012

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP