NOBUYUKİ TSUJİİ BÜYÜLEDİ

GÖRME ENGELLİ PIYANİST NOBUYUKİ TSUJİİ BÜYÜLEDİ

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

NOBUYUKİ TSUJİİ BÜYÜLEDİ

GÖRME ENGELLİ PIYANİST NOBUYUKİ TSUJİİ BÜYÜLEDİ

Antalya Piyano Festivali’nde Sahne Alan Görme Engelli Japon Piyanist Nobuyuki Tsujii Izleyenlere Çok Özel Bir Gece Yaşattı.

1988 doğumlu sanatçı, güçlü performansıyla olduğu kadar sempatik tavırlarıyla da beğeni topladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 12’nci Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde sahne alan görme engelli Japon piyanist Nobuyuki Tsujii izleyenlere çok özel bir gece yaşattı.

Doğuştan gözleri görmeyen 1988 doğumlu genç sanatçı, müzikal yeteneği ve güçlü performansıyla olduğu kadar sempatik tavırlarıyla da beğeni topladı.

Dünyanın gelecek vadeden piyanistleri arasında gösterilen Tsujii, konserini Van’daki depremde hayatını kaybedenlere ve Türkiye–Japonya arasındaki dostluğa ithaf etti.

 Japon Kültür ve Basın Ataşesi’nin de katıldığı konser sonrasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, genç sanatçıyı tebrik ederek kendisine Antalya’yı simgeleyen bir plaket verdi.


VAN’DA HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN ÇALDI
Sanatçı gecede Mozart, Beethoven ve Mussorgsky’nin eserlerini yorumladı. Konser sonunda izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlanan Tsujii, bis parçası olarak Tsunami’de hayatını kaybedenler için bestelediği bir parçayı seslendirdi.

Tsujii, babasının ve büyükbabasının doktor olduğunu ve bu yüzden Van’da hayatını kaybeden Japon doktorun hangi duygularla Türkiye’ye yardıma geldiğini çok iyi anlayabildiğini söyledi.

Festivalde yer almanın kendisi için büyük bir memnuniyet olduğu ifade eden Tsujii, “İzleyicinin bana hissettirdiği şey muhteşemdi. Çok sıcaklar” dedi. Görme engelli çello sanatçısı Alp Özsökmen de konser sonrası kulise giderek Tsujii’yi tebrik etti.

Dünyadaki hiçbir şeyin müziğin önünde bariyer olamayacağını söyleyen piyanist, Antalya’da olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu da sözlerine ekledi.


JAPONYA’DAN 11 KİŞİLİK TV EKİBİ ANTALYA’YA GELDİ
Uzakdoğu başta olmak üzere Ortadoğu, Amerika, Asya ve Avrupa’da sayısız konser gerçekleştiren Tsujii’nin konserini takip edebilmek için Japonya’dan 11 kişilik bir TV ekibi de Antalya’ya geldi.

Nobuyuki Tsujii konserinin yayınlanacağı Japon televizyonunda, sanat kalitesi ile dünyanın sayılı festivalleri arasında yer alan Antalya Piyano Festivali’nin de tanıtımına yer verilecek.

FESTİVAL “UFUK & BAHAR DÖRDÜNCÜ” İLE DEVAM EDECEK
Piyano Festivali’nin bir sonraki konseri ise Ufuk & Bahar Dördüncü’nün perküsyonun usta isimleri Francois Volpe ve Sebastien Cordier ile birlikte sahne alacağı “Makrokosmos Gecesi” olacak. İzleyicilerin merakla beklediği bu konser 9 Aralık Cuma günü saat 20.30’da Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Sanat yönetmenliğini Fazıl Sayın yaptığı ve 25 Kasım-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen festival, dünyaca ünlü sanatçıları ve grupları Antalya’da buluşturacak.

Ana sponsorluğunu Volkswagen’in yaptığı festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş repertuvarı ve renkli programı ile sanatseverlere unutulmaz bir klasik müzik şöleni yaşattı.

Fatih Bacak - Antalya

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur. 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP