ILIMLI İSLAM LİDERİNE ÖDÜL

RECEP TAYYİP ERDOĞAN BEY’İN ÖDÜLÜNÜ FETULLAH HOCA’YA VERDİLER.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ILIMLI İSLAM’IN RUHANİ LİDERİNE ÖDÜL

RECEP TAYYİP ERDOĞAN BEY’İN ÖDÜLÜNÜ FETULLAH HOCA’YA VERDİLER.!

Libya’dan Avrupa’ya kaçmaya çalışan Afrikalı mültecilerle dolu bir teknenin yardım çağrıları duymazdan gelindi. Açık denizde sürüklenen teknenin, yakınlarından geçen NATO savaş gemileri, çocukları ve kadınları görmediler.! NATO’ya ait askeri helikopter üzerlerine gelip, su ve bisküvi attıktan sonra geçip gitti. İtalyan Sahil Güvenlik ekipleri tekneye teğet geçiyor. “Libya’nın Libyalılara ait olduğunun tespit ve tescili için” bölgede bulunan NATO kuvvetlerine İtalyanlar komuta ediyor… NATO  kuvvetleri  “kardeşin kardeşi öldürmemesi için” Kaddafi  muhaliflerine destek vermek amacı ile Libya’da bulunuyor!.. Yaptıklarına “insani yardım” da denebilir.!

İçinde bebeklerin ve kadınların bulunduğu 72 kişiden 61’i açık denizlerde, göz göre göre, açlık ve susuzluktan ölüme terk edilmiş!.. Sorsalar görevleri insanlara yardım etmekmiş! Bu süreçte Avrupa’ya kaçmaya çalışırken, Akdeniz’de boğulanların sayısı 800’e ulaşmış... (1)

Fetullah Hoca, Prensilvanya’da oturmuş “insani” görevini yapıyor. Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı Recep Bey, Fetullah’ı bu yüzden kıskanıyor. Recep Bey’e verilen görev onunkinden biraz daha ağır. Recep Bey, proje kapsamındaki ülkelerin liderlerine tebligat yapmağa memur edilmiş. “Artık çekil” gibi emirleri o götürüyor!.. Hoca’ya verilen görevlerden birincisi; Müslümanlar arasında artan ABD karşıtlığını azaltmak. Diğeri; El Kaide gibi radikal İslamcı örgütlerin, İslamiyet’le bir ilgileri bulunmadığını kanıtlamaktır. İki görevin de masa başında fetva ile yapması mümkündür…

ABD’de “East West Institue” (Doğu Batı Enstitüsü) adlı kuruluş bu yılın “Barış Ödülü”nü Fetullah Gülen Hoca Efendi’ye verdi.  Birkaç ay önce Kaddafi de “İnsan Hakları Ödülü”nü Recep Bey’e vermişti. Bir ödül Recep Bey’e bir ödül Fetullah Gülen’e… Yakışır mı yakışır.!

Pentagon’un “Şahinler Kanadı”ndan Condoleeza Rise’ın da yönetiminde bulunduğu Doğu Batı Enstitüsü’nün, Pentagon kontrolünde olduğu biliniyor. “2011 Yılı Barış Ödülü” nü Fetullah Hoca adına, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil almış… Hoca çok meşgul, ödülü almaya bile gidemiyor.!

Gülen’in törene gönderdiği mesaj oldukça manidar ve ilginç: ”Ödülü kendi adıma değil, insanlığa hizmet etmekten başka gayesi olmayan farklı din, inanç, millet ve geçmişe sahip gönüllüler adına kabul ediyorum” demiş.  Mesajdan da anlaşılacağı gibi, farklı din ve inançlardan gelen gönüllüleri, Fetullah Hoca temsil ediyor. Amaçları insanlığa hizmet etmekmiş. Duy da inanma. Akdeniz’de geçen ay boğularak ölen mültecilerin, yanından teğet geçenler, Fetullah Hoca’nın temsil ettiği farklı inançtan gelen gönüllüler değil miydi.?

Fetullah Hoca mesajında, El Kaide Lideri Usame Bin Ladin’in öldürülmesi olayı ile bağlantı kurduktan sonra, şunları söylemiş:”Bazıları vahşete başvurdular ve dinleri adına masum insanları öldürdüler. Din adına teröre başvurmaktan daha uzak bir şey olamaz İslam’da. Bu karanlık dönemin arkada kaldığını ümit ediyor ve bir daha geri gelmemesi için dua ediyorum.” (2)

Açıklamasında “dinleri adına” ifadesini kullanan Hoca, aslında El Kaide ve ona benzer örgütlerin İslam’la bir ilgisi olmadığına vurgu yapıyor. ABD Fetullah Hoca’nın fetvaları ile Müslüman halkların örgüte sunduğu insan kaynaklarını kesebileceğini ümit ediyor… “Mavi Marmara” gemisine yapılan baskından sonra da “otoriteyi dinlemek gerekir” diyerek, ABD’yi Allah’ın açık denizlerinin otoritesi olarak kabul etmek gerektiğini de o öğütlemişti… Radikal İslam’ı din dışı ilan eden Fetullah Hoca, Ilımlı İslam’ın ruhani liderliğini üstlenmiş durumdadır. “Dinler Arası Diyalog” , “Medeniyetler İttifakı” ve “Ilımlı İslam” projeleri ile  uyumlu olan bu duruşa,  İslami kesimden şimdilik karşı çıkan yok.!

Kendi ifadesine bakılırsa, Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanlarından biri de Recep Tayyip Erdoğan’dır. O da kendisine verilmiş olan görevleri yapıyor.

Recep Bey, CeBIT Kongre Merkezi'nde, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen ''Türk Alman Ekonomi Kongresi''nde bu kapsamda yaptığı işleri, Alman dostlarına şu şekilde anlatmış:

“Ben burada somut örnekler vereceğim, soyut değil, somut... Yapılmış olanı konuşacağım…

Türkiye'de patrikhane vardır. Patrik, Saint Sinod Meclisi’nin üyeleri tarafından seçilir. Saint Sinod Meclisi’nin üyelerinin Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olması gerekir. Son seçimde Saint Sinod Meclisi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından oluşmuyordu. Bu halde patrik seçimi yaptılar. Tabii bu patrik seçimi meşru değildi. Ben bunu, o dönemin Başbakanı Karamanlis'e söyledim. 'Bu yanlış fakat biz şu anda sesimizi çıkarmıyoruz. Gelin bunu düzeltelim, müracaat etsinler vatandaş olsunlar ondan sonra bu seçimi yapsınlar'. O dönem olmadı. Sonra Papandreu döneminde de yine ben kendilerine bunu anlattım. Bu arada Sayın Bartholomeos'a da durumu anlattım. Dedim ki müracaat etsinler, bunları vatandaş yapalım, hiç olmazsa Lozan'a uysun. Bunun üzerine müracaatlarını yaptılar, bunları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaptık. Böylece meşruiyet kazandırdık.

Rum yetimhanesine ilişkin sorunun da çözüldüğünü, yetimhanenin tapusunun kendilerine verildiğini anlatan Erdoğan, Almanların Tarsus'taki kilisede ayin yapma isteklerinin de kabul edildiğini, orada ayinlerin yapılmaya başlandığını kaydetti.

Trabzon'daki Sümela Manastırı'nda da ayin yapılmaya başlandığını anımsatan Erdoğan, Van Gölü'ndeki Akdamar Ermeni Ortodoks Kilisesinin restorasyon giderlerinin devletin bütçesinden sağlandığını ve ibadete açıldığını ifade etti.
Erdoğan, ‘Nerede bir sıkıntı var. Zaten normal olarak Türkiye'deki azınlıkların bulunduğu yerlerdeki kiliselerde de ibadetlerini zaten yapıyorlar. Bize gelen talepler üzerine
yaptıklarımızı size anlatıyorum. Çıksınlar bize gelsinler desinler ki 'şurada inanç hürriyeti noktasında bir sıkıntı var'. AK Parti iktidarında kimse bunun örneğini veremez. En büyük garantisi bunun, biziz…

Biz kalktık, eskiden bütün imar planlarında cami yazardı, camiyi imar planlarından çıkardık, onun yerine 'mabet' yazdık. Olur ya, Hıristiyanların, Musevilerin, Süryanilerin böyle bir talebi olur. Bunları biz yaptık. Bunlar bu dönemde oldu.” (3)

Başbakan’ın Hıristiyan dünyası için yaptıkları ile Fetullah Hoca’nın verdiği fetvaları, yan yana koyduğumuzda  “Barış Ödülü”nün Recep Bey’e verilmesi yakışık alanıydı… 

Doğu Batı Enstitüsü’nün yaptığı düpedüz haksızlıktır.!.? Zira Prensilvanya’da,  üstelik de ABD’nin güvencesi altında oturmak,  başlı başına bir  ödül olarak kabul edilebilir.!

Genel seçimlere bir aydan daha az kala; böyle hassas bir dönemde, dilerseniz Başbakan’ın 9 yılda Müslüman Türk halkı için neler yaptığını irdelemeyelim. Ne olur ne olmaz, başımız belaya girebilir.! 12 yıl sonra bizim için ne yapacağını dinlemek daha heyecan vericidir. Evet, İstanbul Kanalı’na ne dersiniz? O gün geldiğinde Boğazda gemiler tehlike yaratmayacakmış. 12 yıl nedir ki.? Sayılı gün tez geçer, gel tezkere gel.!

Açlıktan ölenlere gelince, onlar bizden değildi. Zaten tamamı da Akdeniz’de iken öldüler.! Sıra bize gelince biraz daha dayanacağız mecburen… Recep Bey,  ABD’den son ödülünü de alsın isterim!.. Ona da kıymayalım efendiler.!

Av. Cemil Can

 

DİPNOTLAR:

(1)http://dunya.milliyet.com.tr/olume-terk-           ettiler/dunya/dunyadetay/10.05.2011/1388142/default.htm

(2) http://www.sabah.com.tr/Dunya/2011/05/12/gulenden-bin-ladin-aciklamasi

(3) http://sabah.com.tr/Gundem/2011/02/28/natonun_ne_isi_var_libyada

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP