TFF’nin Patronu M. Ali Aydınlar

TFF Olağan Genel Kurulu'nda Mehmet Ali Aydınlar Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı seçildi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TFF’nin Patronu M. Ali Aydınlar

 

TFF’nin Yeni Başkanı Mehmet Ali Aydınlar
TFF Olağan Genel Kurulu'nda Mehmet Ali Aydınlar Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı seçildi. 204 oyun 201'ini alan Mehmet Ali Aydınlar, Futbol Federasyonu'nun 39. başkanı oldu.

 

AYDINLAR'IN YÖNETİM KURULU LİSTESİNDE ŞU İSİMLER BULUNUYOR:
Göksel Gümüşdağ, Lütfi Arıboğan, Önder Karaduman, Hüsnü Güreli, Erhan Kamışlı, Kemal Olgaç, Cüneyt Tanman, Servet Yardımcı, Yunus Egemenoğlu, Mehmet Akif Üstündağ, Mehmet Baykan, Ergün Tekin, Arif Koşar ve Hakan Kanık.
Genel kurulda divan başkanlığı için yapılan oylamada Levent Bıçakçı bu göreve getirilirken, divan üyeliklerini Nihat Özdemir, Metin Keçeli ve Sevda Karaali üstlendi.
Ankara Sheraton Oteli'nde yapılan ve 300 delegenin oy kullanacağı genel kurul öncesinde, tek aday olarak seçime giden Mehmet Ali Aydınlar, listesinde bulunan isimlerle birlikte salondaki yerini aldı.
Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak'ın genel kurula gönderdiği mesaj, divan kurulu başkanı Levent Bıçakçı tarafından okundu.

''ADAYLIĞIMI AÇIKLADIĞIM ANDAN İTİBAREN TÜM KULÜPLERİN BÜYÜK DESTEĞİNİ GÖRDÜ

TFF - Türkiye Futbol Federasyonu başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar, adaylığını açıkladığı andan itibaren tüm kulüplerin büyük desteğini gördüğünü söyledi.
Aydınlar, genel kurulda yaptığı konuşmada, uzun süreden beri Türk futbolunun içinde yer aldığını belirterek, ''Türk futbolunda yöneticilik de dâhil olmak üzere çeşitli kademelerde görev aldım. TFF başkanlığına seçilirsem, 3,5 yıllık görev süresi içinde Türk futbolunu sorunlardan arındırarak, kurumsal bir kimliğe kavuşturabilmek için çalışacağım. Yönetime ve diğer kurullara aldığımız arkadaşlar da bu sorumluluğu taşıyan ve yerine getirebilecek kapasitede isimler'' dedi.
Türk futbolunun en büyük sorunlarından birini hakem hataları olduğuna dikkati çeken Aydınlar, ''Bu tür hataların her zaman olabileceğini kabul etmekle birlikte, en aza indirilmesi için çaba harcayacağız. Güven, adalet ve eşitlik ilkeleri doğrultusunda görevlerimizi yerine getireceğiz'' diye konuştu.
Aydınlar, futboldaki şiddeti bitirmeye kararlı olduklarını vurgulayarak, yasaya uymayan herkesin ayırt edilmeksizin cezalandırılacağını söyledi.


MAHMUT ÖZGENER: "FUTBOLUMUZUN EN ÖNEMLİ SORUNU ŞİDDET"
Eski TFF Başkanı Mahmut Özgener, kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Özgener, bugün son kez TFF Başkanı sıfatıyla genel kurulun karşısına çıktığını hatırlatarak, 3 yıllık başkanlık süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Geriye bakıldığı zaman sonuç getiren çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Özgener, en önemli çalışmalarından birini şiddet konusunda gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, şöyle devam etti:
''Futbolun gündemine takılıp kalmadan, daha çok orta ve uzun vadeli projelerle Türk futbolunun sorunlarına çözüm bulmaya çalıştık. Son 2 yılda Türkiye genelinde yaptırdığımız kamuoyu araştırmalarında, futbolumuzun en önemli sorununun şiddet olduğu ortaya çıktı. Dünya futbolu da bu konudaki sorunlarını çeşitli platformlarda sürdürüyor. Şiddeti gündeminden çıkartamayan ülkeler, belirli bir seviyede takılıp kalıyor. İlerlemeleri, gelişmeleri duruyor.

Büyük paralar ödeyen sponsorlar, şiddet olaylarından dolayı markalarının zarar görmemesi için geri çekiliyor.

Seyirci, şiddet nedeniyle tribünden uzaklaşıyor. Şiddetin durdurulması için birçok çalışma yaptık. Hükümet ve meclisten aldığımız destekle, uluslararası standartlarda bir yasa çıkardık. Yasanın devreye girmesi, sezonun ve görevimizin sonuna denk geldiği için tam anlamıyla uygulama şansı bulamadık. Yasa, layığıyla uygulandığı takdirde, futbolumuzun en büyük sorunu belli bir zaman içinde çözüme kavuşacaktır. Bu konuda kulüp yöneticilerimizin desteğinin önemini vurgulamak istiyorum. Hepsinin samimi olduğuna da inanıyorum.''
Özgener, hakemler konusuna da büyük bir titizlikle yaklaştıklarına değinerek, ''Kamuoyu, hakem hatalarını yeteneksizliğe değil, içinde bulunduğu ortama bağlıyor. Bir insana güvenmeden adalet bekleyemezsiniz. TFF olarak hakemlerimize güvendik. Onların uluslararası alanda başarılı olacağına inandık. Eğitim konusunda yaptığımız atılımla ilerlemelerini sağladık. Yeni dönemde bu çalışmaların süreceğini biliyoruz. İlerleyen yıllarda çok daha fazla elit hakemin, uluslararası maçlarda görev alacağına inancımız sonsuz'' diye konuştu.

''ELDE EDİLEN BAŞARILARDA EN BÜYÜK SORUN İSTİKRAR''
Mahmut Özgener, Türk futbolunun son 20 yılda başarılar elde ettiğini, ancak bu başarılarda en önemli sorunun istikrar olduğunu söyledi.
İstikrar sorununun çözümünü ise altyapıda gösteren Özgener, ''Yönetimimiz döneminde, hem bu konuda daha önce başlatılan çalışmaları sürdürdük hem de yeni atılımlarla altyapıları güçlendirdik. Federasyonumuzun başarılı olduğuna inandığımız konular arasında altyapılar da bulunuyor. Bu vesileyle, altyapıya da büyük önem veren iş ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek yönetimimizin, bu çalışmaları daha da güçlendirerek sürdüreceğine inanıyorum'' ifadesini kullandı.
Başkanlığı döneminde yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Özgener, şöyle konuştu:

 
''Gelirlerde büyük bir yükseliş olduğu mali tablolarda da ortaya çıkıyor. 3 yıl önce 124 milyon lira ile devraldığımız federasyonu, bugün 245 milyon liralık bir gelirle devrediyoruz. Özellikle yaptığımız yayın ihalesiyle kulüplere büyük bir maddi gelir sağladık. Sponsorluk anlaşmalarımızın hemen hemen hepsini ciddi yükselişle yeniledik. Futbolumuzun marka değerini artırdık. Yayıncı kuruluşla büyük bir sinerji içinde çalıştık. Artık ligimizde, dünyanın büyük liglerinde olduğu gibi her maç canlı yayınlanabilir hale geldi. Milli takımlar, yeni bir sürece girdi. Sadece teknik anlamda değil, yapısal anlamda da değişikliklere imza attık. Teknik yönetimi ikiye ayırdık.

Türk futbolunun gelecek kuşaklara olumlu derecede etki edecek bu sistemi, kariyeri başarılarla dolu, dünyanın sayılı teknik adamlarından Hiddink ile hayata geçirdik. Gurbetçi oyuncularımızın milli takıma kazandırılması konusunda ciddi adımlar attık. Tüm yaş gruplarındaki millilerimizin Avrupa arenasında boy göstermesi, geleceğimiz adına önemli bir konuydu.''

''2020 AVRUPA ŞAMPİYONASI'NIN EN KUVVETLİ ADAYIYIZ''

- Özgener, 3 yıllık sürede Türkiye'ye uluslararası futbol organizasyonlarını kazandırmak için de çalışma yaptıklarını dile getirerek, Türkiye'nin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahipliği konusunda en kuvvetli aday olduğunu vurguladı.
UEFA Kupası finalinin son finalinin Türkiye'de yapıldığını hatırlatan Özgener, şunları söyledi:
''34 yıl aradan sonra gelecek sene UEFA kongresine ev sahipliği yapacak olmamız gurur verici bir konudur. 2013 yılında ülkemizde düzenlenecek 20 Yaş Altı Dünya Kupası da büyük önem taşımaktadır. 2016 Avrupa Şampiyonası'nı Türkiye'ye kazandırma konusunda ciddi bir efor sarf etmemize karşın, 1 oy gibi bir farkla turnuvayı Fransa'ya kaptırmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Fakat tüm bu gelişmeler gösterdi ki, Türkiye büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırdır. 2020 Avrupa Şampiyonası'nın en kuvvetli adayı durumundayız.''


''Futbola hizmet uzun bir maratondur'' diyen Özgener, her zaman yeni hedefler konulması gerektiğine dikkati çekerek, konuşmasını şöyle tamamladı:
''İleriye bakıldığı takdirde, ulaşamayacağınız hedef yoktur. Bu hizmet maratonuna koşacak yeni arkadaşlarımıza şans, güç ve sabır diliyorum. Bizden görevi devralacak yeni yönetimimizin her zaman yanında olacağımıza, başlattığımız projelerin devamı konusunda her türlü desteği vereceğimize söz veriyoruz. Bizim için zorlu bir dönemdi. Büyük mutlulukların yanı sıra, üzüntüler de yaşadık. Ancak takım arkadaşlarımızla birlikte yaşadığımız hiçbir an için pişmanlık duymadık. Her saniye tarif edilemez bir gurur yaşadık. Bu onuru yeni arkadaşlara devretme zamanı geldi. Türk futbolu adına, hepsinin başarıya ulaşmasını diliyorum. Futbol ailesine, hayatımın en mutlu anlarını yaşamama izin verdikleri için teşekkür ediyorum. Hepiniz hakkınızı helal edin.''

Tarih: 30 Haziran 2011 Perşembe - 01.59

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 


Trabzonspor'dan Mehmet Ali Aydınlar'a Sert Gönderme

Trabzonspor'dan Mehmet Ali Aydınlar'a Sert Gönderme

Trabzonspor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına seçilen Mehmet Ali Aydınlar'a, "İstanbul kulüplerinden oluşturduğu yeni yönetim kuruluyla İstanbul ve çevresinde bol şanslar diliyor, yolunun açık olmasını temenni ediyoruz" diyerek imalı bir gön

Trabzonspor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına seçilen Mehmet Ali Aydınlar'a, "İstanbul kulüplerinden oluşturduğu yeni yönetim kuruluyla İstanbul ve çevresinde bol şanslar diliyor, yolunun açık olmasını temenni ediyoruz" diyerek imalı bir göndermede bulundu.
Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurul sürecinde başta Başkanımız Sayın Sadri Şener olmak üzere yönetim kurulumuz Türk futbolunda kaosun önlenmesi ve adil bir yönetim anlayışının getirilmesi adına Mehmet Ali Aydınlar'ın adaylığından yana tavır koyarak bu konudaki tercihini açıkça kamuoyuyla paylaşmıştır.
Ancak liste oluşum aşamasında kulübümüzden gelen 3 ismin 2'sinin asil, 1'inin yedek listede bulunması teklifi Aydınlar tarafından önceden taahhüt edilmesine rağmen dikkate alınmamış, sadece Önder Karaduman'a yönetim kurulu aday listesinde yer verilmiştir. Ancak Mehmet Ali Aydınlar basına yaptığı açıklamada, Sayın Önder Karaduman'ın Trabzonspor Kulübü'ne mensup delegeler tarafından aleyhinde çalışma yapılacağı gerekçesiyle listenin dışında bırakıldığını dile getirmiştir. Kulüp olarak tavrımız genel
kurula katılmama yönünde belirlenmişken böylesi bir iddianın gerçekle ilgisi bulunmamaktadır.

 

Bizim tepkimiz Önder Karaduman'a değil, Mehmet Ali Aydınlar'ın tutumunadır. Sayın Karaduman, kulübümüzün tavrı nedeniyle kendisi listeden ayrılma yönünde bir duruş sergilemiştir. Yola çıkarken her kulübe eşit uzaklıkta olacağının sözünü veren Aydınlar, maalesef daha liste oluşum aşamasında bu dengeleri göz ardı etmiş ve adaletsiz bir tavır sergilemiştir. Bu vesileyle kulübümüz tavrını net bir şekilde belirlemiş ve bunu kamuoyuyla paylaşmıştır. Aksi yönde bir yaklaşım bundan böyle bizim adımıza söz konusu değildir. Önümüzdeki süreçte Mehmet Ali Aydınlar'a İstanbul kulüplerinden oluşturduğu yeni yönetim kuruluyla İstanbul ve çevresinde bol şanslar diliyor, yolunun açık olmasını temenni ediyoruz."

30 Haziran 2011 - 19.09

 

Trabzonspor'dan Mehmet Ali Aydınlar'a Sert Gönderme başlıklı ve Trabzonspor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına seçilen Mehmet Ali Aydınlar'a, "İstanbul kulüplerinden oluşturduğu yeni yönetim kuruluyla İstanbul ve çevresinde bol şanslar diliyor, yolunun açık olmasını temenni ediyoruz" diyerek imalı bir gön özetli haberi okudunuz.


http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP