BAŞBAKANI KORKU SARDI

İPMARATORUNU KORKU SARDI, İMPARATOR YALANA SARILDI.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

BAŞBAKANI KORKU SARDI

İPMARATORUNU KORKU SARDI, İMPARATOR YALANA SARILDI.!

10 Haziran günü yapılan Tandoğan Mitingi’ni görüp de korkmamak ne mümkün Recep Bey. Yağmur bardaktan boşanırcasına yağıyor sözü durumu anlatmaya yetmedi o gün.  Sırılsıklam olduğu halde yanımdan ayrılmayan bir hemşerim “Solaklı deresi göğe yükselip üstümüze çevrilmiş” dedi. Yüz binler alanı terk etmiyor yine de. Görüntüler yıllar önce aynı meydanda yapılan Cumhuriyet Mitingini aratmıyordu. Halk kararlı adımlarla iktidara yürüyor belli. Korku İmparatoru Recep Bey korkuyor.! 150 televizyon ile 172 radyodan aynı anda yayımlanan programda, terörist Abdullah Öcalan için Bahçeli’ye atfen “İdam eder ya da çekilirdim” diyor. Recep Bey halkı aldatmaya devam ediyor hala: “İdamın affı yetkisi öldürülenin ailesine aittir. Kalkıp devlet böyle bir affı getiremez” diye ekliyor…

Oysa 2004 yılında yapılan anayasa değişikliği ile TERÖR SUÇLARINA İDAM CEZASINI KALDIRTAN kendisi idi…

Öte yandan, Terörle Mücadele Yasası’nda değişik yaparak Abdullah Öcalan’a AF GETİREN yine kendisi değil miydi.? CHP ve MHP karşı gelmeseydi eğer, Apo bugün dışarıda örgütünün başında olacaktı.!

Recep bey Bahçeli’ye ne diyor özetle.? İktidarda iken Apo’u assaydın da bu iş kökünden çözülseydi. İktidarda olmak her istediğini yapabilme imkanı tanıyorsa, 9 yıldır sen iktidardasın, buyur as da görelim.! Asamaz.! Çünkü bunun için Türk Ceza Kanunu’nda bir değişiklik yapmak gerekiyor. Aleyhte yapılacak olan değişiklikler ise, geriye yürümezler. Bu bir temel ceza hukuku kuralıdır. Aksi halde hiç kimse, bugün yaptığı ve suç olmayan bir eyleminden ötürü, gelecekte cezalandırılmaktan kurtulamaz.!

Demek ki, Recep Bey, bu kurala “saygılı” olduğu için, Apo’nun idam edilmesine olanak sağlayan bir yasa hükmü çıkartamıyor.! Ama 9 yıllık iktidarı süresince, çiğnemediği neredeyse hiçbir hukuk kuralı kalmamış. O başka bir şey! Recep Bey bu kuralı da çiğneyiverse ne olurdu? Diğerlerini çiğnediğinde ne olduysa aynı şeyler olur elbette. Hiçbir şey.!  Hatta daha da çok oy alır ve üçüncü kez iktidar olur. Peki, bunu neden yapamıyor dersiniz.?

Bence Apo’nun İdamını Önce Kendisi İstemiyor.!

Bahçeli’ye gelince; ABD Apo’yu teslim ettiğinde tek başına iktidar değildi. Her dilediğini yapamazdı. Kaldı ki,  MHP tek başına iktidar olsa bile Apo’yu Türkiye’ye teslim eden ABD, idam edilmemesini şart koşmuştu. Yani Türkiye ile ABD arasında bu konuda (yazılı olmasa da) bir anlaşma yapılmıştır.

Recep Bey Bahçeliye ne diyor şimdi.? Bu anlaşmaya uymayıp Apo’yu assaydın! Kendisi bütün hukuk kuralarını çiğnemiş halde iken, bir kural daha çiğneyemiyor, ama Bahçeli’den uluslar arası bir anlaşmaya uymamasını isteyebiliyor hazret. Türkiye Cumhuriyeti bir muz cumhuriyeti mi.? Recep Bey, madem o kadar kabadayısın, Süleymaniye’de Türk askerlerinin başına çuval geçirildiğinde neden sesini çıkartmadın?

Kandil’e yapılan askeri operasyonu tamamlamadan neden durdurdun? O zaman bu ülkenin başbakanı sen değil miydin.? Habur’ daki çadır mahkemelerini kurdurmanı unutmadık!  O günlerin unutulduğunu mu sandın.?

O halde bugün, Bahçeli’yi ne diye haksız yere suçluyorsun? 9 yıldır bu halkı aldattığın yetmedi mi.? Yalan yanlış propagandalar ile daha nereye kadar gidebilirsin.?

KORKUYORSUN DEĞİL Mİ.?

Korkmakta haklısın! 10 Haziran günü Tandoğan’da toplanan kararlı kalabalığın, Cumhuriyet’in bekçileri olduğunu nihayet anladın.! İzlemeye yüreğin dayanabilirse eğer, bir de 11 Haziran’ın İzmir’ini seyret. Gündoğdu Meydanı’na kendiliğinden gelecek olan,  yüz binler de Cumhuriyetin bekçileridir…

Korkmakta haklısın Recep Bey.!

 “Korkuyorlar, korkacaklar, korksunlar.!” sözleri sizin için yazılıp okunuyor.!

Av. Cemil Can

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP