GOOGLE KOBİ GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Google KOBİ Günü’nde 2 Bin 500 Firma Temsilcisine İnternet Trendleri-Yükselişleri Hakkında Bilgi Verildi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

GOOGLE KOBİ GÜNÜ

GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Google KOBİ Günü’nde 2 Bin 500 Firma Temsilcisine İnternet Trendleri-Yükselişleri Hakkında Bilgi Verildi.

Google Türkiye; 21 Nisan’da Lüfti Kırdar Kongre Merkezinde düzenlediği büyük çaplı etkinlikte Türkiye’nin dört bir yanından ve her biri farklı iş alanlarından 2 bin 500’den fazla küçük ve orta ölçekli işletmeyi tek çatı altında topladı.

Yalnızca KOBİ’ler değil, iş modellerinde inovasyon ve fark yaratmayı hedefleyen tüm işletmelere yönelik olarak düzenlenen etkinlik Google’ın dünya çapında şimdiye kadar düzenlediği en büyük etkinliklerden biri oldu.

 

Google’ın Avrupa çapında çeşitli üst düzey yöneticileri de etkinliğe katıldı.

Google Güney ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan Sorumlu Pazarlama Direktörü Yonca Brunini, Google Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan Sorumlu KOBİ Pazarlama Müdürü Sandeep Menon ve Google Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Pazarlama Müdürü Mustafa İçil, katılımcılarla “İnternetin geleceği, dünyadaki İnternet trendleri-yükselişleri ve pazarlama faaliyetleri” ile ilgili detaylı bilgi paylaşımında bulundu. İnterneti daha verimli kullanarak fark yaratabilmeleri için KOBİ’lere bir yol haritası çizilmesinde yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte:

>> İnovasyon ve girişimcilikte Google yaklaşımı

>> Online dünyada fark yaratmak

>> İşletmeler için Google çözümleri ve başarı hikâyeleri

>> Google’ın gözünden web siteleriniz ana başlıklarında farklı oturumlar gerçekleştirildi.

“KOBİ’lere sunulan eğitimlerde önemli bir kilometre taşı”

Google Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Pazarlama Direktörü Mustafa İçil etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Google Türkiye olarak temel amaçlarımızdan biri Türk firmaların, işlerini geliştirmede  İnternet’in sunduğu fırsatlar konusunda farkındalığını artırmak ve daha çok firmanın İnternet’te yer almasını sağlamaktır. Bugün düzenlediğimiz etkinlik, geçen yıl başlattığımız ve Türkiye genelinde 37 ili dolaşarak 6.000 KOBİ’ye  verdiğimiz eğitim programının ardından tamamlayıcı ve oldukça önemli bir kilometre taşı niteliğindedir. Google Türkiye bu büyüklükte bir toplantıyı ilk kez KOBİ’ler için düzenliyor. KOBİ’ler ile yakın diyaloğumuzu devam ettirerek, onlara  hedef kitlelerinin karşısına tam zamanında ve düşük maliyetler ile nasıl çıkabilecekleri konusunda yol haritalarını belirlemede yardımcı olacağız” dedi.

Google’ın başarıyı yakalamasının temelinde yatan vizyon ve inovatif kalmayı başarmasının ardındaki ipuçları hakkında bilgiler veren Google Güney ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Pazarlama Direktörü Yonca Brunini, firmaların Google örneğinden farklı dersler çıkarabileceklerinin ve bu prensipleri kendi ortamlarına adapte edebileceklerinin altını çizdi. Brunini,“Google’ın misyonu bilgiyi organize etmek ve bunu evrensel olarak ulaşılabilir kılmaktır. Ayrıca sağladığı çeşitli çözümlerle iş dünyasındaki bariyerlerin aşılmasında çok önemli bir katkısı olmuştur. Sürekli farklı çözümler sunabilmek için sürekli inovatif kalmanız gerekir. Google bu başarısıyla işletmelere örnek olabilir” diye konuştu.

Dünyada her gün ortalama 2 milyar insanın online olduğunu ve günlük 4 milyardan fazla arama yapıldığını belirten Google Avrupa, Orta Doğu ve Afrika KOBİ Pazarlama Müdürü Sandeep Menon, Google’ın küçük ve orta ölçekli firmalara işlerini büyütebilmeleri için sunduğu fırsatlar ve Türk KOBİ’lerinin interneti nasıl görüp değerlendirdiği konularında bir sunum yaptı. Menon, “İnternet penetrasyonu Türkiye’de olması gereken noktada değil, bu konuda hala kullanılmamış bir potansiyel mevcut. Bu durum KOBİ’leri de yakından ilgilendiriyor. Örneğin Fransa’ya baktığınızda İnternet’in sunduğu hizmetlerden yararlanan Fransız KOBİ’lerinin bu hizmetlerden yararlanmayanlara göre iki kat daha fazla büyüdüğünü, işlerini geliştirdiklerini ve ihracatlarını artırdıklarını görüyorsunuz. İnterneti verimli bir biçimde kullanabilmek küçük ve orta ölçekli işletmeler için oldukça önemli bir fırsat.” şeklinde konuştu.

 

Menon Türkiye, İngiltere, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Hollanda ve Güney Afrika’dan örnek başarı hikâyelerini paylaşmanın yanı sıra Google’ın, işini büyütmek isteyen işletmelere daha fazla yardımcı olabilmesinin yolları konularında da detaylı bilgi aktardı.

Google KOBİ Günü’nde gün boyunca farklı Google uzmanları tarafından Google çözümlerine yönelik çeşitli sunumlar gerçekleştirildi.

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

 

 

ARİCAN’IN GOOGLE TEPKİSİ

Google Türkiye Resmi Blog Sitesi ( http://google-tr.blogspot.com/ ) Google kobi günü ne davetlisiniz diye bir mail aldım.

Türkiye'nin Google ürün pazarlama çalışanlarının düzenlediği bu etkinliğe katılmam için yönlendirildiğim kayıt formundaki acemi hatadan bahsedeceğim.

Bu seminer İstanbul’da bir bölgede yapılıyor. Ben de İstanbul’a çok uzak olduğum için Kayıt formunu doldurduktan sonra en altta bu kobi gününe katılamayacağım kutucuğundaki sekmeyi işaretledim. Formu gönderdiğimde yönlendirildiğim sayfada;

Google KOBİ Günü Katılımcı Formu Kaydınız alınmıştır. 21 Nisan'da Lütfi Kırdar Rumeli Salonu'nda görüşmek üzere.! Teşekkür ederiz.. İbaresi gözüktü. Formu yanlış mı doldurdum diye tekrar kayıt formunu doldurup gönderdiğimde, aynı mail adresi ve bilgileri girmeme rağmen yine aynı mesajla karşılaştım. 

Demek ki formu hiç doldurmasaydım da olurdu.! Lakin formun içinde  katılmayacağım diye bir ibare görünce, bu davetiyenin bazı özel kişilere gönderildiğini düşündüm. Fakat sonuç itibari ile kayıt formunun acemice düzenlendiği  ortada, zaten bu etkinliğe katılamayacaktım, ama eğer bu seminerin düzenlendiği bölgeye 2 dakika uzaklıkta da olsaydım yine katılmazdım.

Bir atasözü vardırbalık baştan kokar.” diye, kayıt formunun bile acemice ve yanlış bir şekilde hazırlandığı bir etkinliğe katılarak değerli zamanı boşa harcayamazdım...

Son olarak  bu etkinlikte konuşmacı olarak bulunacak Moris Kastro, Pedro Dias adlı konuşmacılara saygı ve sevgilerimi sunarım.

 

http://www.medyagunebakis.com/ -http://www.tdfajans.com/

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olunmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP