CeBIT Bilişim Eurasia 2009

CeBIT Bilişim Eurasia 7 – 11 Ekim 2009 -İstanbul, Türkiye Tüm sektörler bilişimle buluşuyor.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

CeBIT Bilişim Eurasia 2009

10. YILININ ÖZELLİĞİ

Bu yıl 10. kez düzenlenecek olan CeBIT Bilişim Fuarı , diğer yıllardan biraz farklı olacak. CeBIT Avrasya’nın en büyük iş ve teknoloji platformu ünvanına sahip ve bu yıl CeBIT 2009 iş dünyasına biraz daha önem verecek teknolojiden ziyade. Hifaş fuar direktörü Orkunt Yozgat ‘ın yaptığı açıklamaya göre bu yıl Anadoluya biraz daha fazla ilgi gösterilecek. Sanayi ve ticaret alanında gelişmiş 10 ilde Temmuz ve Ağustos ayları boyunca toplantı düzenleyecek olan CeBIT Bilişim Eurasia yetkilileri Anadoludaki firmaların üst düzey yetkilileri Anadolu VIP heyeti adı altında toplayacak.

CeBIT ne zaman başlayacak CeBIT 2009 ne zaman CeBIT 2009 nerede CeBIT fuar bu yıl diğer yıllardan farklı olarak 6 gün değil de 5 gün sürecek. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre bu herhangi bir ziyaretçi kaybına yol açmayacak. 7 Ekim Çarşamba başlayacak olan Cebit fuarı 11 Ekim Pazar akşamı sona erecek. Geçtiğimiz yıllarda sabah 11′de başlayan fuar bu yıl 10′da başlayacak ve akşam 18′de sona erecek.

 

CeBIT Bilişim Eurasia 7 – 11 Ekim 2009Takviminize ekleyin... -İstanbul, Türkiye

Tüm sektörler bilişimle buluşuyor


Avrasya'nın en büyük iş ve teknoloji platformu CeBIT Bilişim Eurasia, 7-11 Ekim tarihleri arasında kapılarını pek çok yenilikle birlikte iş dünyası ve teknoloji meraklılarına açıyor. Geçtiğimiz yıl 21 ülkeden 971 katılımcısı ile 70 ülkeden 159 bin 302 ziyaretçisini bir ticaret sinerjisi içinde buluşturan CeBIT Bilişim Eurasia 2009 yılında farklılaştırılan yapısı ile daha verimli iş görüşmelerine zemin hazırlayacak, yerli ve yabancı iş heyetlerini en yeni bilişim teknolojileri ile tanıştıracak.

Özellikle işini bilişim teknolojileri ile geliştirmek isteyen iş adamları için kapsamlı bir bilgilenme platformu oluşturmak amacıyla iş ve sivil toplum kuruluşlarının etkinlikleri ve özel projelerle zenginleştirilen CeBIT Bilişim Eurasia'da ürünlerin yanı sıra bilişim teknolojilerinin kullanım alanlarına ilişkin farklı örnekler, farklı bakış açıları da sunulacak.

 

Avrasya'da teknoloji ve iş dünyasına yön veren 'CeBIT Bilişim Eurasia', 10 yaşında

Bundan 10 yıl önce İstanbul'u bilişimin başkentleri arasına sokma misyonuyla yola çıkan CeBIT Bilişim Eurasia, kapılarını bu yıl onuncu kez farklı ülke ve bölgelerden gelen on binlerce profesyonel, yönetici, bilim adamı, kamu yetkilisi ve teknoloji meraklısına açıyor. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl İş dünyası bölümünün önemi daha da artarken iş dünyasını teknolojiyle buluşturmaya yönelik çeşitli faaliyetler de düzenlenecek. Anadolu'nun çeşitli kentlerinde düzenlenecek Anadolu Buluşmaları ve yine Anadolu'nun sanayi kentlerinden iş dünyası temsilcilerinin fuara getirilmesine yönelik projeler CeBIT Bilişim Eurasia kapsamında hayata geçirilecek. Ayrıca bu yıl fuarın satış alanı da genişliyor. Bilişim market olarak adlandırılan bölümde geçmiş yıllardan farklı olarak daha fazla firmaya satış yapma imkanı sunulacak. Böylece fuarı ziyaret edenler son teknoloji ürünleri, avantajlı koşullarda satın alma imkanı da bulacaklar.

İş Dünyası Bölümü Gelişiyor

Her geçen yıl gelişmeye devam eden İş Dünyası bölümü, sadece kartvizit ile giriş yapılabilen, fuar içerisinde ayrı bir bölüm. Bu bölümde iş dünyasına yönelik çözümler ve ürünler ziyaretçilere tanıtılıyor. Fuarın diğer bölümlerindan farklı olarak iş görüşmeleri için ihtiyaç duyulan bir ortamının sağlandığı bölüm kurumların karar vericileriyle teknoloji firmalarını buluşturuyor.

Kurumsal Sosyal Sorumluluk

Bu yıl CeBIT Bilişim Eurasia'da ilk kez 'Kurumsal Sosyal Sorumluluk' temalı bir bölüm yer alacak. Katılımcı firmalar, vatandaşlık bilinci içinde gerçekleştirdikleri kurumsal sosyal sorumluluk projelerini bu özel bölümde ziyaretçilere tanıtabilecekler.

Anadolu'ya Özel İlgi

HİFAŞ, Anadolu'daki karar vericileri ve profesyonelleri CeBIT Bilişim Eurasia'ya getirebilmek kapsamlı bir çalışma yapıyor. İlk olarak "Anadolu VIP Heyeti" çerçevesinde Anadolu'daki sanayi ve hizmet sektörlerinin önde gelen şehirlerindeki firmaların üst düzey yöneticileri HİFAŞ'ın davetlisi olarak CeBIT Bilişim Eurasia'ya getiriliyor. İkinci proje kapsamında ise firma çalışanları ve orta düzey yöneticileri, illerin Sanayi ve Ticaret Odaları ile koordineli olarak fuara getiriliyor.

Yine sanayi ve ticaret alanında gelişmiş 10 ilde yerel basına yönelik basın toplantıları organize edilecek. Bu toplantılarda teknoloji ve iş dünyası işbirliğinin firmalara ve endüstrilere kazandırdıkları o illerdeki basın mensuplarına anlatılacak ve yerel basın üzerinden iş dünyası CeBIT Bilişim Eurasia'ya davet edilecek.

Rakamlarla CeBIT Bilişim Eurasia 2008

Ziyaretçi girişi: 159 bin 302
Fuarda görev yapan kişi sayısı: 7 bin 789
Fuardaki gelişmeleri izleyen yerli ve yabancı basın mensubu sayısı: 1888
Fuarın katılımcı şirket sayısı: 971
Fuara katılan ülke sayısı: 21
Bu ülkeler: ABD, Almanya, Avusturya, Birleşik Arap Emirlikleri, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fransa, Hong Kong, İspanya, İsveç, İtalya, Kanada, Kore, Macaristan, Polonya, Rusya, Singapur, Tayvan, Türkiye.
Net fuar alanı: 26 bin 256 metrekare
Brüt fuar alanı: 60 bin metrekare

CeBIT Bilişim Eurasia

 

FUARI 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR.

 

             

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP