BU METROBUSLARI KİM YUTTURDU

YOKUŞTA ZORLANAN OTOBÜSLERİ KİM YUTTURDU? Getirileli henüz 2 ay olmadığı halde “cami avlusuna bırakılan çocuklar gibi garajlara terk edilen” Hollanda üretimi 50 Phileas marka otobüsü Kadir Başkan’a kim yutturdu?

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

YOKUŞTA ZORLANAN OTOBÜSLERİ KİM YUTTURDU?

Getirileli henüz 2 ay olmadığı halde “cami avlusuna bırakılan çocuklar gibi garajlara terk edilen” Hollanda üretimi 50 Phileas marka otobüsü Kadir Başkan’a kim yutturdu?

Aslında bize yutturdular. Sana, bana, ona...

Her biri 2,4 milyon TL değerinde 50 otobüs 120 milyon TL tutuyor. Şimdi 35’i garajda uyukluyor. Acılı kriz günlerinde halkın 84 milyon TL’si güzellik uykusuna yatmış bulunuyor!

Pahalı hızlandırılmış tren! -Başbakan’a üçüncü uçak.

Asfalt ziftçisine avanta. -Belediyeye yürümeyen otobüs!

İstanbul’un berbat trafiğinde özel otomobili olmayan vatandaşları rahat-hızlı-konforlu olarak “işten-eve-evden okula” taşımak için “Metrobüs hattı” projesi yapıldı.

 

DOĞRU BİR ADIMDI. SEVİNDİRİCİYDİ.

Türkiye’de 4 büyük boy, 3 de orta boy otobüs üreten fabrika var. Türkiye’nin bu 7 otobüs fabrikası, parça üreten yan sanayi ile dünyanın 110 ülkesine ve özellikle Avrupa’ya otobüs satıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise “Metrobüs hattı”nda yolcu taşısın diye toplam 120 milyon TL ödeyerek Hollanda’dan otobüs ithal etti. Bunlar; tepesi-engebesi-yokuşu olmayan dümdüz kentlerde en fazla 175 kişi, özellikle de turistleri taşısın diye düşünülmüş, boyları da normal standarttan daha uzun otobüsler.

İSTANBUL YOKUŞLU, KALABALIK ŞEHİR.

350 kişi bindi. Otobüsler yürümedi. Garaja terk edildiler. Otobüslerin parası; onu satan firmanın verdiği finansman kredisi (yani borç) ile alındılar. Hep böyle oluyor. Soygun böyle yapılıyor. Belediyeler, kredi bulup otobüsleri alıyor, sonra o borcu ödeyemiyorlar ve borcu Türkiye Hazinesi yükleniyor. Sen, ben, o, çocuklar, hepimiz bu borcu ödüyoruz. Kim soktu bu otobüsleri İstanbul’a? Bu otobüslerin alınmasına aracılık eden Türkiye temsilcisi kimdir?

Çok mu itibarlı biridir? Torpili kimdir? Aracı kim? Kim soktu otobüsleri?

Kadir Topbaş’dan önceki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, “Bu otobüsleri 2003 yılında bize de satmaya kalktılar, biz reddetmiştik” diyor.

 

Seda’nın altında kalan Tayyip Erdoğan zenginleri!

Seda Sayan (listedeki adı Aysel Şan) 2.864.805 TL vergi ile “Türkiye’nin en yüksek vergisini ödeyen ilk 100 vergi rekortmeni kişinin” arasında 35. sırada yer aldı. Tayyip Erdoğan’ın 6 yıllık iktidarı döneminde işlerini daha da geliştirip zenginleşen şu iş adamları Seda Sayan kadar olamadılar:

Mehmet Emin Erkan (Zeytinburnu limanını aldı)

Ethem Sancak (Hastane sayısını artırdı)

Zekeriya Karaman (Belediyeden ihaleler aldı)

Fettah Tamince (Lüks otel zinciri kurdu)

Kadir Topbaş’ın oğulları (Muhalebici sayısını 13’e çıkardılar)

Bilal Şahin (Ankara Belediyesi’ne doğalgaz sayıcı sattı, ihaleler aldı)

Akın İpek (Gazete ve TV’ler aldı)

Remzi Gür (Halis Toprak’ın yalısını aldı)

Ahmet Albayrak (Devletten kağıt fabrikası aldı.)

Ahmet Çalık (Devlet bankalarından kredi verildi, Sabah ve ATV’yi aldı. Banka sahibi oldu. Holdingine Başbakan’ın damadını CEO yaptı.)

Abdullah Unakıtan (Maliye Bakanı’nın oğlu. 40 dönümlük tavuk çiftliği kurdu. Annesi ve diğer kardeşiyle birlikte EPDK’ya başvurup 600 milyon dolarlık termik santral kurma izni istedi.)

Erkan Yıldırım (Bakan Binali Yıldırım’ın oğlu. 720 milyar liraya Ro-Ro gemisi satın aldı.)

Ahmet Burak Erdoğan (Başbakan’ın oğlu. İki denizcilik şirketine ortak oldu. Gemi satın aldı.)

İsmail ve Mustafa Pepe (Eski Bakan Osman Pepe’nin oğulları, gemilerini sattılar, tersane aldılar, milyon dolarlık yatırım yaptılar. Konut inşa edip pazarlıyorlar.)

 

DEVAMI YARIN

Ülkemizde “vergi bilincinin gelişmesine katkı” olsun diye düşündüğümüz bu “baygınları ayıktıran Seda köşesi” listeler bitinceye kadar her gün devamlı olarak yayınlanacaktır.

UNUTMA!

Fener dosyası, Almanya’dan Türkiye’ye geleli bugün 64 gün oldu.

Tercüme hâlâ bitmedi.

Uzmanlar diyor ki: 15 günde biterdi. Neden bitmedi? Tercümeyi yapanlar Almanca öğrenmeye yeni mi başladı? Unutma! Önemlidir.

Necati Doğru

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP