FENERBAHÇE BASIN BÜLTENİ

ŞADAN KALKAVAN, FENERBAHÇE BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI AVRUPA’DA KUPA VE DÜNYA’DA “İLK 10” SÖZÜ VERDİ

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

BASIN BÜLTENİ

19.05.2009

 

ŞADAN KALKAVAN,

FENERBAHÇE BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

 

AVRUPA’DA KUPA VE DÜNYA’DA “İLK 10” SÖZÜ VERDİ..

 

 

Kongre üyelerinden Fenerbahçe’yi 2012 yılına kadar dünyanın ilk 10 büyük kulübü arasına sokabilmek için yetki isteyen Fenerbahçe Başkan Adayı Şadan Kalkavan, yine başkanlığı döneminde Avrupa’da kupa kaldırma sözü verdi. Kalkavan, Aziz Yıldırım için ise, “Başkan, savaşan Fenerbahçe ruhunu 11 yılda getiremediğini açıkça itiraf etti. Bundan sonraki 3 yılda mı geri getirecek?” diye konuştu.

 

Fenerbahçe camiasının önde gelen isimlerinden iş adamı  Şadan Kalkavan, 23-24 Mayıs 2009’da yapılacak seçimlerde Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı’na resmen aday olduğunu açıkladı. Türk denizciliğinin duayen isimlerinden Kalkavan, Fenerbahçe Kulübü’nü büyük bir gemiye benzeterek “Maalesef 11 yıllık Aziz Yıldırım yönetiminin sonunda gemimiz karaya oturmuştur. Ben dağılan camiayı birleştirip, Avrupa’da ve Türkiye’de kupa kaldıran bir Fenerbahçe hedefi ile sarı lacivert gemisini yeniden yüzdürmek için geliyorum” dedi.

 

2012 VİZYONUNDA AVRUPA’DA “ŞAMPİYONLUK” SÖZÜ VAR

Büyük Kulüp’te bir basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Adayı Şadan Kalkavan, Avrupa’da şampiyonluk sözü vererek 2012 yılına kadar Fenerbahçe’yi dünyanın en başarılı 10 büyük kulübü arasına sokacağını iddia etti ve kongre üyelerinden bu hedefi gerçekleştirmek için oy istedi. Seçilmesi durumunda demokratik bir yönetim tarzı benimseyeceğini vurgulayan Şadan Kalkavan; Fenerbahçe’de ‘tek adamlı yönetim’ devrinin biteceğini bunun yerini takım halinde yönetim modeli esas alacağını vurguladı. F.Bahçe Başkan Adayı, teknik, hukuki ve idari alanlarda profesyonellere tam yetki vereceğini, kendilerinin kulübün sportif başarısı ile gelirleri ve marka değerini artırmaya yönelik projelere odaklanacaklarını söyledi.

 

YILDIZ TRANSFER YERİNE TAKIM FUTBOLU

Kalkavan, “Biz yanlış transferler yaparak daha sonra teknik direktör kovan ve Fenerbahçe’ye zaman kaybettiren bir anlayışta çalışmayacağız. Teknik heyetin seçimini sporun içinden gelmiş yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte yapacağız. Yönetim olarak flaş isimler vaat etmek yerine takım oyununu oynayabilen oyuncuları transfer edip sportif başarıyı yakalamaya çalışacağız. Çünkü bu işin sadece yıldız oyuncularla olmayacağını Guiza ve Aragones örneğinde gördük. Mühim olan yıldızlar getirmek değil, onlara takım oyunu oynayabilecekleri ortamı sağlamak. Bütün bunları yapabilmek bilgi, birikim, kültür ve ilişkileri gerektirir. Dünya’yı takip edip fırsatları kovalamak lazımdır. Biz geçmişte bunu çok iyi yaptık. Ben ve yönetime aldığım arkadaşlarım Fenerbahçe’yi global bir dünya şirketi olarak uzun dönemli gelir sağlayıcı proje ve karlı ortaklıklara entegre edecek vizyon sahibi bir kadroyuz. Yönetimde yer alan arkadaşlarımızın her biri sektörlerinde lider ve bugün dünya çapında işler yapan şirketlere sahip oldukları dikkate alınırsa Fenerbahçe’yi de nasıl yöneteceğimiz aşikârdır” dedi. 

 

AZİZ YILDIRIM 10 YILDA YAPAMADIĞINI 3 YILDA MI YAPACAK?

Kendisinin şan, şöhret ve paraya ihtiyacının bulunmadığını ifade eden Şadan Kalkavan, başkanlığa aday olmasının nedenini şu sözlerle izah etti: “Ben sadece bir Fenerbahçe neferi olarak bu kötü gidişata dur deyip, Fenerbahçe’yi düştüğü içler acısı durumdan kurtarabilmek için aday oldum.” 11 yıldır görevde bulunan Aziz Yıldırım’ın 3 yıl daha yeniden başkan olmayı istemesine anlam veremediğini belirten Şadan Kalkavan, “Aziz Yıldırım başkan adaylığıyla ilgili toplantısında, son 11 yılda savaşan Fenerbahçe ruhunu geri getiremediğini açıkça itiraf ediyor. Aziz Yıldırım’ın bu açıklaması bir utanç dökümanıdır. Burası kilise değil ki, papaza günah çıkartıyorsun. Sen 11 yılda bu ruhu geri getiremediysen bundan sonra ki 3 yılda mı geri getireceksin?” diye sordu.

 

BAŞKAN, FENERBAHÇELİLERİ BOYNU BÜKÜK BIRAKTI

Fenerbahçe’nin son 11 yılda sadece 4 şampiyonluğunun bulunduğunu buna karşılık Galatasaray’ın 6 Beşiktaş’ın 1 kez şampiyon olduğunu hatırlatan Şadan Kalkavan, şöyle konuştu: “Aziz Yıldırım, G.Saray’a karşı en çok şampiyonluk gören Fenerbahçe Bakanı olarak tarihe geçmiştir. Ve öyle de anılacaktır. Her konuşmasında tesisleşmeden ve Fenerbahçe’nin gelirlerinden bahsediyor. Gerçek borçların ne kadar arttığını, kulübün gelecekteki gelirlerinin ne kadarının temlik altında olduğunu açıklayamıyor. Aziz Yıldırım 1997’de borçsuz devraldığı kulübü bugün borçlu bir şekilde kongreye sokmaktadır. Kendisinden beklenen kulübün borçlarını şahsi olarak üstlenmesi ve kongreye borçsuz bir şekilde girilmesini sağlamaktır.

Tesisleşmeyi taraftara layık olmak ve genel kurul üyelerine karşı sorumluluğundan dolayı zaten yapmak zorundasın. 25 milyon Fenerbahçeliyi ilgilendiren; takımın ne kadar kar elde ettiği değil elde ettiği sportif başarılardır. Maalesef Aziz Yıldırım 11 yılın sonunda Fenerbahçelileri sokakta boynu bükük bırakmıştır.”

 

Basın Mensuplarına Bilgi İçin

Mehmet Gel / Cem Yavuzer

SaydamPR İletişim&Etkinlik Hizmetleri

Tel: 0212 337 52 41 / 0212 337 52 86

Gsm: 0532 787 86 77 / 0532 367 96 61

E-mail:mehmet.gel@saydampr.com.tr / cem.yavuzer@saydampr.com.tr

 

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP